viz

houden een wake op vrijdag 19 october 2001
van 17.00 tot met 19.00 uur
voor de ingang van het Binnenhof in Den Haag

1 jaar Intifada en 34 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Tegen de Nieuwe Oorlog
Voor een rechtvaardige vrede in het Midden Oosten


In de nasleep van de verschrikkelijke terreur- aanval op New York en Washington op 11 september, gaat onze deelneming uit naar de mensen die familie en vrienden verloren, en ons diepe medeleven naar de gewonden. Zij die het geweld bedreven, moeten worden berecht door een internationaal gerechtshof.
De net begonnen oorlog veroorzaakt slechts de dood van veel onschuldige mensen, destabiliseert verschillende regeringen en gemeenschappen, waardoor de verhoudingen tussen landen en regio’s in de wereld blijvend worden ontwricht.
We doen een dringend beroep op allen die verantwoordelijkheid en gezag dragen om de bombardementen op Afghanistan te stoppen. We vragen alle politieke en militaire partijen om af te zien van wapengekletter en in het kader van de Verenigde Naties naar wegen te zoeken om het terrorisme te bestrijden, maar zonder de alles vernietigende militaire middelen. Die vergroten slechts de steeds grotere en onbeheersbare geweldsspiraal.

Onze organisatie Vrouwen in het Zwart werkt sinds 1992 samen met de Coalitie van Vrouwen voor een Rechtvaardige Vrede (Coalition of Women for a Just Peace). Maar al in 1988, een maand nadat de eerste Intifada uitbrak, kwamen Israelische vrouwen en de Palestijnse Vrouwen Vredes organisatie bij elkaar, om in Jeruzalem te demonstreren (tot op de dag van vandaag) tegen de Israelische bezetting van de Westoever en Gaza en voor de vrede. Nu demonstreren vrouwen in meer dan 150 steden in de wereld. Onlangs zijn de Israelische en Servische afdelingen van vrouwen in het Zwart voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede 2001.
Wij roepen de internationale gemeenschap op te helpen het geweld in Israël en de Bezette Gebieden te stoppen. Het conflict in het Midden Oosten, dat al 53 jaar duurt en in de huidige Intifada steeds gewelddadigere vormen aanneemt, moet een rechtvaardige en vreedzame oplossing krijgen. Rechtvaardig voor alle partijen maar vooral voor de honderd duizenden Palestijnse vluchtelingen, rechtvaardig voor de honderden Palestijnse politieke gevangenen en voor de gehele onderdrukte Palestijnse bevolking, die in haar eigen gebied letterlijk wordt opgesloten.

Vrouwen in het Zwart roept op om op 19 october van 17.00 - 19.00 uur een stille wake te houden op het Plein, 5 minuten van het Centraal Station, nog voor de ingang van het Binnenhof in Den Haag.

We sluiten ons deze keer aan bij de Haagse Vrouwen in het Zwart. Volgende maand staan we weer in Amsterdam.

Onze leuzen:

ISRAEL:
Israel, maak een einde aan de bezetting
Stop de mensenrechtenschendingen
Ontruim de nederzettingen

 

Graag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

Flyers, spandoeken en het onderhoud van onze geheel nieuwe website kosten steeds weer veel geld. Uw gift is echt nodig en heel welkom. Maak s.v.p. uw donatie over op duurzame
Triodos bank
nr. 78.68.21.094
t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam