viz
houden een wake op vrijdag 4 october 2002
vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)

2 jaar Intifada en 35 jaar bezetting is meer dan genoeg!

We zijn heel gelukkig met de vele initiatieven voor vrede in het Midden Oosten, die het laatste half jaar in het hele land ontplooid worden.

Heel lang, vanaf 1990 stonden we met enkelen op straat tegen een hoop onbegrip in te praten en te waken. Stonden Vrouwen in het Zwart eerst alleen in Amsterdam, nu is er al enige tijd een enthousiaste groep in Groningen, die zelfs 2x per maand een wake houdt en in Utrecht en Nijmegen zijn vrouwen bezig Vrouwen in het Zwart wakes te organiseren.

De op initiatief van Gretta Duisenberg begonnen petitie Stop de Bezetting, stond vorige week als advertentie in de krant en loopt als een trein (www.Stopdebezetting.nl), terwijl vertegenwoordigers van 16 Joodse vredesgroepen, in Amsterdam bijeen op uitnodiging van Een Ander Joods Geluid een gezamelijke verklaring hebben ondertekend, die als advertentie vorige week in de Volkskrant stond (e-mail:eajg@xs4all.nl).

Een mooie nieuwe website is net gelanceerd: www.freepalestina.nl, waarop naast o.a nieuwsberichten, heel veel links naar Palestijnse en Israelische vredesgroepen opgenomen zijn en zo zijn er iedere week nieuwe initiatieven.

Op 28 september waren we vertegenwoordigd op de goed bezochte benefiet bijeenkomst 'Free Palestina' in het Oosterpark.

We werden door radio Amsterdam FM geinterviewd.

Onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Palestijns gebied
Onmiddellijke terugtrekking uit de bezette steden
Beëindig de bezetting van de Westoever en Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee staten
Graag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

Flyers, spandoeken en het onderhoud van onze geheel nieuwe website kosten steeds weer veel geld. Uw gift is echt nodig en heel welkom. Maak s.v.p. uw donatie over op duurzame
Triodos bank
nr. 78.68.21.094
t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam