xx


xx
houden een wake op vrijdag 3 november 2006

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
6 jaar Intifada en 39 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Al sinds augustus worden leden van de Speciale Presidentiele Garde van president Mahmoud Abbas in Jericho getraind door Amerikaanse militaire instructeurs. De bedoeling is om ze voor te bereiden op een hevige confrontatie met Hamas. De Amerikaanse veiligheids coordinator in de Bezette Gebieden, generaal Keith Dayton verscheen vorige week in London voor de leden van het Kwartet [ US, EU, UN en Rusland] met voorstellen om wapens en geld aan Abbas te geven. Terwijl wij altijd dachten dat het Kwartet het vredesinitiatief weer tot leven zou brengen. Wat kan dit initiatief anders betekenen dan de al bestaande spanningen verhogen, veroorzaakt door het grootsscheepse militaire beleg van Gaza, dat al maanden duurt en de financiële boycot [honderduizenden zonder salaris], dus het moedwillig en totaal ontregelen van het dagelijks leven, om zo eindelijk de wettig gekozen Hamas regering omver te werpen? En waren het niet altijd Amerikaanse militaire instructeurs, die in Midden Amerika, Vietnam en nu zeker ook in Irak burgeroorlogen op gang brachten door een van de partijen grote sommen geld en wapens te geven?

Tot nu toe hebben beide partijen het gezamelijke doel: een levensvatbare Palestijnse staat laten prevaleren boven het uitvechten van de onderlinge verschillen. De vraag is nu: zal Fatah met Amerikaans geld en wapens Hamas tot dezelfde onderwerping brengen, die zijzelf al jarenlang ondergaan, als ook tot collaboratie met de Israëlis, vervallen?
Die jarenlange collaboratie en corruptie, die Arafat en nu Abbas geen vredes milimeter vooruit hebben geholpen; die alleen maar meer doden, meer nederzettingen, bezetting en de bouw van de muur hebben voortgebracht. En nu juist een van de redenen was voor de Palestijnse bevolking om op Hamas te stemmen. Of zal Hamas Fatah dwingen de collaboratie met Israel op te geven en samen voor een onafhankelijke staat te blijven strijden?

Na 2300 doden in Gaza in de laatste 6 jaar en het totaal vernietigen van de infrastructuur, moet de Amerikaanse regering de afgelopen maanden hebben gedacht: wat kunnen we nog meer verzinnen in Gaza.
We raden een paar gedachten van Bush c.s:

" Al sinds 1991 laten we de Israeli's hun gang gaan om van Gaza een grote open gevangenis te maken: ze mogen de Palestijnse bevolking doden, hun middelen van bestaan afpakken, gewoon havens, vliegveld,wegen en alle uitgangen in een van de dichtst bewoonde gebieden ter wereld hermetisch afsluiten, zodat materialen niet geimporteerd, noch bewerkte goederen geexporteerd kunnen worden. We staan toe dat hun huizen worden opgeblazen, want die staan maar in de weg van de wegversperringen; medicijnen zijn niet nodig, wanneer het leger zieken en gewonden toch vaak de toegang tot ziekenhuizen ontzegt en vrouwen net zo goed bij een wegversperring hun kind kunnen krijgen, terwijl andere zieken nou eenmaal weken moeten wachten bij de enige Rafah-overgang van en naar Egypte en dus ook niets nodig hebben.

Ook konden we instemmen met het plan, dat het Israëlische leger eind juni de enige electriciteits-centrale bombardeerde: het is er wel warm, maar wie heeft er nou licht, koelkasten, waterpompen of Tv's nodig, allemaal luxe. Toen de bevolking zich uitsprak voor Hamas - toegegeven het waren transparante eerlijke verkiezingen onder buitenlands toezicht - maar daar de uitslag ons niet beviel en omdat het toch allemaal terroristen zijn, hebben we in goed overleg met onze Europese vrienden besloten, alle financiële hulp stop te zetten en Israël toe te staan al een half miljard dollar belasting geld van de Palestijnen achterover te drukken.

Toen de settlers nog in Gaza zaten, zou het problemen hebben gegeven, maar sinds die vorig jaar vertrokken zijn [want hun bewaking was al jaren een enorme kostenpost], konden ook de geluids bommen vanuit vliegtuigen iedere nacht rustig gelanceerd worden om Palestijnse babies en kinderen [ook allemaal terroristen] voor hun leven tot zenuwpatienten te bombarderen. Maar hoe komt het dat ondanks al die maatregelen, ze toch maar doorgaan, die thuisgemaakte raketten af te schieten; al raken ze zelden iets of iemand, net als het smokkelen van wapens door tunnels; hoe komt het dat het machtigste leger van het Midden Oosten daar geen eind aan kan maken?"

Misschien dezelfde reden waarom het machtigste land ter wereld de oorlog in Vietnam niet kon winnen. En zo kwam vast het oude, vertrouwde idee weer op van de 'militaire adviseurs/ instructeurs', die de chaos en destructie op hetzelfde niveau moeten helpen brengen als nu in Irak.
Dit alles gaat samen met de toetreding tot de regering Olmert van Avigdor Liberman, lid van een extreem racistische partij van Russsiche joden, die 'een sterke man' wil en openlijk verkondigt dat alle Palestijnen over de grens moeten worden gezet en dat de Arabisch/ Israëlische parlementsleden voor een vuurpeleton moeten worden gebracht.
Slechts 1 Israëlische minister had de moed af te treden, terwijl het Israëlische publiek evenals de meeste westerse regeringen, het koud schijnt te laten, dat een potentiële fascist, die ook nog het nieuwe ministerie voor 'strategische bedreigingen' [nr.1 = Iran] onder zich krijgt, zich in de Israëlische regering nestelt. Wij vinden deze ontwikkelingen heel verontrustend. Onze regering, die in 2000 samen met de meeste Europese landen zich terecht fel keerde tegen Haider, toen zijn uiterst rechtse partij toetrad tot de Oostenrijkse regering, zwijgt weer.  

Dus genoeg reden, lieve vriendinnen en vrienden voor ons om niet te zwijgen en vrijdag 3 november [trek s.v.p. iets zwarts aan] met zeer velen op het Spui bij onze wake te komen staan.

We waren vorig jaar op de Multiculturele TV Nederland en op de NMO-TV.
Beide goed gemaakte programma's.
Voor tapes: mail info@vrouweninhetzwart.nl + uw tel.no vermelden

Dus nog genoeg te doen, lieve vriendinnen en vrienden, maar kom eerst naar onze wake op 5 maart op het Spui [trek s.v.p. iets zwarts aan].

Onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken
Graag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

Flyers, spandoeken en het onderhoud van onze geheel nieuwe website kosten steeds weer veel geld. Uw gift is echt nodig en heel welkom. Maak s.v.p. uw donatie over op duurzame
Triodos bank
nr. 78.68.21.094
t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam