xx


xx
houden een wake op vrijdag 1 juni 2007

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
6 jaar Intifada en 40 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Vrouwen in het Zwart samen met meer dan 20 Nederlandse organisaties zijn al maanden bezig allerlei activiteiten te organiseren onder het motto: We zijn ontzet! ' Ali B. is ontzet, Dieuwertje Blok en Femke Halsema en Dries van Agt. en vele andere bekende personen, die op onze gezamelijke flyers geportretteerd zijn. Allemaal heel erg ontzet omdat op 5 juni van dit jaar de Israëlische militaire bezetting van de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever inclusief Oost Jeruzalem en de Golan-hoogvlakte al 40 jaar aan de gang is, terwijl Gaza omsingeld, afgeknepen en uitgehongerd wordt! Over de hele wereld worden voor 9 juni grote demonstraties voorbereid tegen deze langst durende bezetting. Voor het uitgebreide programa van allerlei activiteiten in het hele land, kijk op de mooie website: www.40jaarbezetting.nl

Vorige maand schreven we over het succes van de beginnende boycot maatregelen in Groot Brittanië. Een ander voorbeeld uit het land van het vroegere
Apartheidsregiem. waartegen een langdurige boycot plaats vond. Zojuist heeft president Willy Madisha van de miljoenen leden tellende Federatie van Zuid Afrikaanse Vakbonden [Cosatu] de Zuid Afrikaanse regering gevraagd alle banden met Israël te verbreken, nu het Israëlische leger net weer bijna 100 mensen heeft gedood en een paar ministers van de Palestijnse eenheidsregering heeft ontvoerd en gearresteerd, waaronder de minister van Hoger Onderwijs Al Shaer, kennelijk om te voorkomen dat hij een Palestijnse actie week in Zuid Afrika bij zou wonen.
De Zuid- Afrikaanse minister voor Veiligheidsdiensten Ronnie Karils, oud ANC strijder, zelf joods en een tegenstander van het zionisme vindt de middelen- tanks en artillerie -van de Israëlische bezetting- nog erger dan die tijdens de Apartheid werden gebruikt. Hij doet mee vanuit zijn organisatie: 'Not in my Name' en voorziet een enorme opkomst voor de komende acties in Johannesburg en Cape Town, waarbij ook kerken en moskeeën zijn betrokken.

Steeds meer organisaties willen nu dus andere vreedzame middelen inzetten, naast manifestaties & demonstraties, om een einde te maken aan dit te lang durende onrecht tegen de Palestijnse bevolking. Al in 2005 riepen vertegenwoordigers van meer dan 100 Palestijnse Civil Society organisaties op tot een boycot tegen Israël.
Palestijnse vakbonden, vluchtelingen organisaties, politieke partijen, gezondheidsgroepen en educatieve centra, vragen burgers over de hele wereld hun regeringen onder druk te zetten om embargo's en sancties tegen Israël voor te bereiden.Twee jaar na deze oproep wordt er nu daadwerkelijk een begin gemaakt en het is zeker niet toevallig dat vooral Ierland en Zuid Afrika het voortouw nemen bij de boycot.
Lees ook hoe de Britse BIG- Boycott Israëli Goods (
www.bigcampaign.org) actie voert.

Details over 5 juni -Den Haag 9 - juni Amsterdam volgen in extra nieuwsbrief.

Genoeg redenen, lieve vriendinnen en vrienden om vrijdag 1 juni (trek s.v.p. iets zwarts aan)massaal op het Spui bij de wake te komen staan.

Er zijn zoveel mogelijkheden om iets te doen.
We hopen dat onze Vrouwen in het Zwart- sympathisanten vast gaan nadenken hoe ze zelf effectieve actievormen op kunnen starten.


Onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken
Graag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

Flyers, spandoeken en het onderhoud van onze geheel nieuwe website kosten steeds weer veel geld. Uw gift is echt nodig en heel welkom. Maak s.v.p. uw donatie over op duurzame
Triodos bank
nr. 78.68.21.094
t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam