xx


xx
houden een wake op vrijdag 7 maart 2008

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
40 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Dit weekend hebben we het allemaal weer gezien: Israel is bezig met een nietsontziend, allesomvattend offensief tegen de Palestijnse bevolking in Gaza. 120 doden in een paar dagen, waaronder veel kinderen,ook baby's; bombardementen vanuit F16 vliegtuigen van overheidsgebouwen, beschietingen van woonwijken, ziekenhuizen. Het zou gaan om acties tegen raketbeschietingen vanuit Gaza.
Maar Israël gaat gewoon verder met z'n al 60 jaar durende genocide-op-termijnpolitiek tegen Gaza, omdat die zich durven te verzetten en vervolgt op de West Bank z'n etnische zuiveringen en landroof.
De Israëlische historicus Ilan Pappe zegt het zo:"Israël is bezig de bouw van twee mega gevangenissen te voltooien, de grootste in hun soort in de menselijke geschiedenis. Ze zijn ongelijk in omvang; de West Bank bestaat uit kleine getto's en Gaza is een enorm mega getto. Er is nog een verschil: Gaza is, in de verwrongen visie van de Israëliers, de gevangenis, waar 'de meest gevaarlijke gevangenen' zitten.
De Westbank wordt nog steeds gerund als een groot complex van openlucht gevangenissen,met normale menselijke woonplaatsen, zoals een dorp, stad, verbonden door en onder toezicht van een immense militaire en geweldadige macht."

Het leed en de frustraties van de mensen daar, wordt verhevigd door hun wanhoop over de nog altijd oorverdovende stilte van de internationale gemeenschap, wat de Israëlische regering uitlegt als aanmoediging om nog meer oorlogsmisdaden tegen de burgerbevolking te begaan. Als blijk van steun aan de Palestijnse bevolking besloten wij onze eigen groeiende frustraties om te zetten in actie en zo hielden de gezamelijke organisaties, na een spoed oproep dinsdag een korte bijeenkomst op de winderige, beregende Dam in Amsterdam. Zie foto's.
Daaronder foto's van de picket line in Den Haag 29 januari buiten bij het Parlement, terwijl binnen vertegenwoordigers van 8 organisaties, waaronder Vrouwen in het Zwart een petitie 'Vanwege de noodsituatie in Palestina, al 60 jaar' (zie 29-01-2008) aanboden aan de Buitenland Commissie van de Tweede Kamer.

We hebben weer heel veel redenen, lieve vriendinnen en vrienden, om vrijdag 7 maart bij onze wake op het Spui te zijn, (trek s.v.p. iets zwarts aan) waar we vier Palestijnse gasten verwachten.
4 maart 08 Dam Amsterdam Op het bord staat: sinds 2000 meer dan 1000 kinderen door Israël vermoord4 maart 08 Dam Amsterdam Op het bord staat: sinds 2000 meer dan 1000 kinderen door Israël vermoordVrouwen in het Zwart zeer aanwezig bij picket in Den Haag op 29 januari

Petitie aanbieding:Mariko Peters(GL) Ewout Irrgan (SP) Martijn van Dam (PvdA) VVD-afwezig
Karien van Gennip (CDA) A. Pechthold (D66) staat verborgen achter voorzitter BZ commissie

Met duidelijke scepsis luisteren we naar de steeds herhaalde drogredenen van vooral CDA leden om weer geen vragen aan de regering te stellen over het Palestijnse vraagstuk

Tenslotte:
Kom op 8 maart Internationale Vrouwendag naar Utrecht, waar 5 vrouwenorganisaties: Vereniging van Palestijnse Vrouwen, Vrouwen van Nederlands Palestina Komitee, Vrouwen in het Zwart, Vrouwen voor Vrede en Women's International League for Peace and Freedom i.s.m. Cos Utrecht de afgelopen 6 maanden een conferentie hebben voorbereid over 60 jaar Nakba: Dag van Internationale solidariteit met Palestijnse vrouwen. Verschillende bekende Palestijnse vrouwen voeren het woord, discussies met het publiek, een panel met politici en s'avonds een culturele avond: film toneel en Palestijnse muziek. Zie www.vrouweninhetzwart.nl voor het programma.
We stuurden jullie eerder al een uitnodiging.
Geef je op bij Cos Utrecht: Doris Alfafara 030-231 10 94 of d.alfafara@cosutrecht.nl
.


Onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Geef Palestijnen recht van terugkeer - Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken
Graag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

Flyers, spandoeken en het onderhoud van onze geheel nieuwe website kosten steeds weer veel geld. Uw gift is echt nodig en heel welkom. Maak s.v.p. uw donatie over op duurzame
Triodos bank
nr. 78.68.21.094
t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam