xx


xx
houden een wake op vrijdag 3 juli 2009

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
42 jaar bezetting is meer dan genoeg!

De media genieten al maanden van berichten over Somalische vissers, die piraten zijn geworden, schepen enteren en geld eisen, omdat ze niet meer kunnen vissen in de vervuilde wateren voor hun kust. Wanneer ze niet met de buit kunnen ontsnappen worden ze gepakt, berecht en opgesloten.

Maar wie van jullie heeft, waar dan ook, gelezen dat de echte Professionele Piraten: de Isra lische Marine op oorlogsschepen een paar dagen geleden ongestraft in internationale wateren een schip gekaapt hebben? Een kleine boot 'Spirit of Humanity', met 21 mensenrechten activisten, internationale journalisten [o.a. een Al Jazeera cameraploeg] uit 10 landen, een voormalig congreslid uit de VS en een Ierse Nobelprijswinnares aan boord; vol medicijnen en speelgoed bestemd voor Gaza. Het is de 8ste keer dat de Free Gaza Movement met hun kostbare lading naar Gaza voeren; 5 maal zijn ze met succes aangekomen en drie keer moesten de schepen teruggaan of werden ze geramd, zoals tijdens de Gaza oorlog in januari.

De Israëlische Marine jaagt al jaren op Palestijnse vissers, die vergeefs in de Gaza zee hun vak proberen uit te oefenen, maar steeds verjaagd worden en hun schepen en apparatuur gestolen zien worden. En dat is hier ook gebeurd. Op volle zee zijn de GPS, radar en navigatie systeem van de het schip geblokkeerd, het schip is opgebracht en alle -uiteraard ongewapende- opvarenden gearresteerd.

Het schip was bij vertrek in Cyprus door de autoriteiten onderzocht en vrijgegeven

  schip

Het schip had 3 ton medicijnen, kinderspeelgoed en reparatiemateriaal aan boord.

De passagiers zijn naar de gevangenis bij Ramle in Israël vervoerd, waar ze zullen worden vervolgd voor -hoe ironisch- het illegaal Israël binnenkomen! Iedereen was van plan naar Gaza en zeker niet Israël te gaan; ze zijn inderdaad tegen hun zin, illegaal naar Israël gekidnapt.

Twee opvarenden: VS filmmaker Adam Shapiro en de Deense mensenrechtenactivist Adam Quist werden apart in een vrachtwagen afgevoerd en de Noord-Ierse Nobelprijswinnares Mairead Maguire werd met handboeien van de groep gescheiden.

President Obama heeft tot nu toe niet gereageerd op de gevangenneming van het bekende ex- congreslid Cynthia Mc Kinney.

Zij was de enige die vanuit het congres openlijk ageerde tegen de oorlog in Irak en toen ze ook nog kritiek op Israël gaf, zorgde de bekende Amerikaanse Israël lobby er voor, dat ze niet herkozen werd. Via onze website zullen we jullie op de hoogte houden van de afloop van deze schandalige kidnapping van hulpverleners, die speelgoed en medicijnen naar de Palestijnen in Gaza wilden brengen.

Terwijl er geen medicijn of ook maar 1 zak cement Gaza binnenkomt en de mensen dus al een half jaar in het puin blijven zitten, drukt het net verschenen rapport van Amnesty International van 117 pagina's over de Gaza oorlog ons weer met de neus op de [ons al bekende] feiten. Het bevestigt dat Israël 1400 mensen heeft gedood, waarvan meer dan 900 burgers en daarvan weer minstens 300 kinderen.

Met precisiewapens vaak van korte afstand, spelende kinderen op daken, medici en verplegers, die probeerden slachtoffers te helpen en zelf dodelijk werden getroffen, Palestijnse burgers die met wit fosfor en artilleriegranaten werden bestookt; niets per ongeluk, of "we ontzien de burgerbevolking". Alles was of willekeurig of opzettelijk. Niet de Palestijnen gebruikten burgers als menselijk schild, zoals de Israëlische regering beweerde, maar dat deden de Israëlische militairen. Amnesty beschuldigt Hamas van het schieten met raketten op Israëlische burgers in woonwijken. De verwoestingen van Palestijnse huizen en gebouwen door het Israëlische leger konden niet op militaire gronden worden gerechtvaardigd. Het rapport concludeert dat het doden en verwoesten op zo een grote schaal plaats vond, dat er een patroon zichtbaar werd; een patroon dat duidt op oorlogsmisdaden.

We willen eindigen met goed nieuws. Naast Unilever en bedrijven in Engeland en Zweden, die zich langzaam beginnen; terug te trekken uit de Bezette Gebieden, heeft nu ook de Belgische Dexia Bank verklaard, dat ze alle financiële hulp aan de Joodse nederzettingen in de Bezette Gebieden zullen stoppen. Via het Israëlische Dexia kantoor werden tot nu toe enorme leningen en subsidies verstrekt aan de nederzettingen. Die verklaring kwam niet vanzelf. Meer dan 60 Belgische organisaties, die de legitieme rechten van de Palestijnen ondersteunen, hebben duizenden handtekeningen verzameld met protesten tegen de handelswijze van de bank. De campagne, met advertenties in de kranten, duurde 1 maand met wel een geweldig resultaat! Wanneer gaan wij in Nederland eens die 35 bedrijven aanpakken, die relaties onderhouden met de bezetting van Palestijnse en/of Syrische gebieden?

[zie: http://mvoplatform.nl/publications-nl/Publication_2566-nl]

Dus nog genoeg werk aan de winkel, lieve vriendinnen en vrienden, maar kom eerst naar onze wake op 3 juli op het Spui
[trek s.v.p. iets zwarts aan].

Onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken
Graag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

Flyers, spandoeken en het onderhoud van onze geheel nieuwe website kosten steeds weer veel geld. Uw gift is echt nodig en heel welkom. Maak s.v.p. uw donatie over op duurzame
Triodos bank
nr. 78.68.21.094
t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam