xx


xx
houden een wake op vrijdag 5 maart 2010

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
42 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Laten we het eens dicht bij huis houden. Stel je staat bij de paspoort controle op Schiphol op weg naar je prettige vacantie bestemming. De douane ambtenaar bekijkt je paspoort en zegt: ‘een minuutje graag, moet even overleggen met mijn collega’. Even later krijg je het paspoort terug en de vriendelijke douanier wenst je een goede reis. Een paar maanden, misschien een jaar later wordt je wakker en zie je opeens je naam en foto op alle tv zenders en kranten voorpagina’s. Je zeggen dat je een van de 26 moordenaars bent van een Palestijnse Hamas commandant en je vreest voor je leven.
Zo moet het de gechoqueerde 13 Israëliërs zijn vergaan, met een Brits of ander paspoort, wier identiteit gestolen bleek. Ze begrijpen dat hun regering niet alleen Palestijnen de dood injaagt, maar ook geen enkel respect heeft voor de veiligheid van de eigen ingezetenen.

Volgens de Britse Sunday Times was niet alleen de Mossad betrokken bij deze moordpartij, maar zou premier Netanyahu persoonlijk z’n goedkeuring hebben gegeven om al- Mabhoud, een van de oprichters van de militaire tak van Hamas op deskundige wijze om het leven te brengen, zodat het zou lijken op een natuurlijke dood.Ahmed Yassin, een van de oprichters van Hamas had indertijd een andere behandeling gekregen. Hij werd in maart 2004 door 3 raketten gedood, vanuit eenIsraëlische gevechtshelikopter afgeschoten, midden in Gaza stad, waarbij willekeurige omstanders gedood en gewond werden. De zo cynisch genoemd ‘bijkomstige schade’.
Hoe eenvoudig was het niet geweest deze blinde oude man, die z’n leven lang aan een rolstoel gekluisterd was, voor een rechtbank aan te klagen en zo nodig te berechten. Maar trots op de flamboyante macho James Bond stijl noemt de Mossad zichzelf de ‘beste geheime dienst ter wereld’, en tegelijk zien we minister Lieberman op de TV journalisten uitlachen: ‘allemaal onzin, jullie kijken teveel naar spionage films’.

Deze doods eskaders hebben een lange bloederige traditie van buitengerechtelijke moorden, sabotage en terrorisme in Europa [Berlijn, Noorwegen, Denemarken], Amman, Beirut, Tunis, Damascus en nu Dubai.

Al voor de staat Israël bestond tijdens het Britse Mandaat waren de Zionisten berucht om hun terroristische acties tegen de Arabische bevolking en Britse doelen. In 1924 werd de Nederlandse dichter Jacob Israël de Haan vermoord in opdracht van de paramilitaire Hagana, de voorloper van het Israëlische leger. Zijn misdaad: hij was een voorstander van samenleven van Joden en Arabieren.

In de veertiger jaren werd o.a. het hoofdkwartier van de Britten: het King David hotel gebombardeerd door de terroristische organisatie Irgun. Verantwoordelijk daarvoor was - het blijft in de familie - de vader van voormalig minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni, zelf eerder Mossad lid. En het vreselijke bloedbad in het Palestijnse Deir Yassin met meer dan 200 doden o.l.v. commandant Menachem Begin. De andere kant van de ‘war on terror’.

Albert Einstein, Hannah Arendt en andere joodse publieke figuren publiceerden na het uitroepen van de staat een open brief in de New York Times in dec. ‘48 met het verzoek ‘geen steun te geven aan de fascistische terrorist Begin, die in Amerika op bezoek zou komen en ‘die naast Britten en Palestijnen ook de Palestijns Joodse bevolking geterroriseerd had’.

De concurrerende Stern Gang o.l.v. Ytzhak Shamir had als specialiteit het vermoorden van hoge VN mensen zoals graaf Bernadotte en belangrijke Britse politieke leiders. De beloning voor beide heren kwam na de oprichting van de Israëlische staat. Zowel Begin als Shamir werden Minister President.

Voormalige Mossad agent Victor Ostrovsky schreef een boek ’By way of Deception’ over terreur aanslagen uitgevoerd door Israël, waarvan de Palestijnen achteraf de schuld kregen. Hij bagatelliseert de enorme verontwaardiging van de diverse regeringen over de vervalste Engelse, Franse, Duitse en Australische paspoorten - nooit een afkeurend woord over de moord zelf - omdat hij weet dat de geheime diensten van al die westerse landen meestal heel behulpzaam waren bij allerlei operaties en zo nodig zelf de blanco paspoorten verstrekten, als ze al niet in de Israëlische ‘paspoortfabriek’ werden gemaakt. New Zeeland was het enige land dat de diplomatieke relaties afbrak in 2004, toen Mossad agenten daar paspoorten probeerden te krijgen op naam van invalide of overleden personen.

De Britse krant Daily Mail citeert een Mossad agent, die kort van te voren de Dubai actie in een beleefdheidstelefoontje zonder plaats en tijd  aan MI6 - de Britse geheime dienst - doorgaf. Tegelijk kondigde Minister President Brown aan dat het misbruik van Britse paspoorten tot op de bodem te gaan uitzoeken, maar was de Britse minister Miliband, die enige voorkennis ontkende, alweer opgelucht onderweg naar de receptie van de net opgeknapte Israëlische ambassade in London.

Ondertussen jagen de Amerikaanse en Europese regeringen nog steeds op de ‘enige echte’ terroristen in samenwerking met de steeds omvangrijker wordende veiligheidsindustrie.

De normale burger wordt steeds meer als een crimineel behandeld: AIVD oefeningen waarbij eerzame burgers tegen de muur gezet worden, illegaal bewaren van internetinformatie, privacy is onzin, want: ‘ik heb toch niets te verbergen’ dus camera’s op alle straathoeken en vingerafdrukken voor je een nieuw paspoort kunt krijgen.

De mede door de Israëlische hightech industrie ontwikkelde verfijnde bewaking- en spionage apparatuur geeft dat land nu een koekje van eigen deeg. Want ook voor de Israëlische staats terroristen is het niet zo makkelijk meer die geraffineerde paspoorten in de eigen garage na te maken. Zo kwam men op het idee echte Israëlische mensen hun identiteit af te pakken en die op maagdelijke paspoorten te zetten.

En dat idee kwam weer vanzelf ter tafel, als bijproduct  van het zionisme, aangezien willekeurige mensen uit de hele wereld het recht hebben om bij aankomst in Israël automatisch staatsburger te worden. Tenminste wanneer je joods bent.

Dit werd pas bekend, toen na een mislukte Mossad moord aanslag in Amman in 1997 twee Canadese paspoorten te voorschijn kwamen. Na onderzoek van de Canadese regering bleek dat joodse Canadezen, die naar Israël immigreerden, routinematig gevraagd werd hun paspoorten af te geven voor Mossad gebruik. Boven de wet.

Tegelijkertijd worden identiteitspapieren van Palestijnen afgepakt; ze worden uit hun huizen, uit Jeruzalem of van hun land gegooid en ze mogen na een studie of vacantie in het buitenland niet meer hun bezette, gekoloniseerde land in. Onder de wet.

Het enige land dat oprecht boos blijkt en de zaak heel hoog opneemt is Dubai. Hoe kon die arrogante Mossad denken dat deze regering, die goede betrekkingen met Israël onderhoudt, niet van dezelfde verbeterde grenscontrole techniek en database gebruik zou kunnen maken? Veronderstelde de Mossad, dat Dubai de zaak wel niet zou willen uitzoeken omdat ze bang waren de goede relaties met het westen op het spel te zetten? Op een gegeven moment maakt het geloof in de eigen superioriteit en de zekerheid zich nooit ergens voor te hoeven verantwoorden de ‘hit squads’ overmoedig en gaan ze fouten maken.

Op vliegvelden en alle hotel kamers en gangen zijn ze te zien, de spionnen als Sinterklazen in de weer met het op en -afzetten van pruiken en baarden, lachend met het tennisracket poserend als verliefd stelletje, met z’n zesentwintigen bezig om een persoon een injectie te geven en in een kussen te smoren.

Foto’s, namen, hotelvideo’s en creditkaarten, vingerafdrukken van alle vermoedelijke verdachten zijn in kaart gebracht en over de hele wereld gepubliceerd. Het is al bekend dat de creditcards afkomstig zijn van een Amerikaans bedrijf Payoneer, met een researchcentrum in.... jazeker: Tel Aviv, die de prepaid kaarten verstrekte en de directeur is uiteraard een voormalig lid van een elite gevechtsgroep van de IDF. De rol van de obscure Metabank in Iowa in de VS wordt nog uitgezocht alsook of/hoe de Amerikaanse zionistische lobby Aipac bij de financiering betrokken is. Volgens een vroegere CIA agent Bruce Riedel probeert de wakker geworden regering van Dubai niet alleen deze moordenaars bende op te rollen, maar vermoeden ze dat er wellicht een hele Mossad cel in Dubai genesteld is. Het ideale land voor het opzetten van langdurige geheime operaties tegen Iran.

Maar al deze geheimzinnigheid geeft ons alleen maar meer energie om met onze publieke  acties door te gaan. We vragen jullie een brief te schrijven naar de directeur van de Carnegie Foundation mr S. Van Hoogstraten, carnegie@carnegie-stichting.nl, die het  CIDI de kans geeft het Haagse Vredespaleis te misbruiken voor een symposium op 9 en 10 maart waar o.a. de vice premier van Israël en als altijd minister Verhagen het woord zullen voeren.
Voor meer informatie en voorbeeldbrief zie
http://www.palestina-komitee.nl/NPK-berichten/176

Dus nog genoeg te doen, lieve vriendinnen en vrienden, maar kom eerst naar onze wake op 5 maart op het Spui [trek s.v.p. iets zwarts aan].

Onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken
Koop geen Israëlische Apartheidsproducten
Graag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

Flyers, spandoeken en het onderhoud van onze geheel nieuwe website kosten steeds weer veel geld. Uw gift is echt nodig en heel welkom. Maak s.v.p. uw donatie over op duurzame
Triodos bank
nr. 78.68.21.094
t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam