xx


xx
houden een wake op vrijdag 7 mei 2010

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
42 jaar bezetting is meer dan genoeg!

ALLEREERST HET GOEDE NIEUWS:
na maandenlange voorbereidingen en honderden uren werk lanceren we donderdag 6 mei met trots
onze geheel nieuwe Vrouwen in het Zwart website. Kijk dan gauw op: www.vrouweninhetzwart.nl.

Wij [ontwerper Chris van Moorsel, research en productie Nicole Ohliger en Lily van den Bergh] zijn geïnteresseerd in jullie mening: Wat vinden jullie van de vormgeving; kunnen jullie alles snel vinden, zijn menu knoppen en de vele nieuwe rubrieken duidelijk? De website moet natuurlijk nog verder groeien.
We willen vooral achtergrond informatie geven, die helaas nog steeds nauwelijks of totaal verdraaid in de Nederlandse media te vinden is. Is er informatie die je altijd al zocht en die je ook nu nog niet kan vinden? Laat het ons weten!  

Om een idee te geven, waar je wat kunt vinden, deze keer twee onderwerpen met verwijzingen naar de site, waar je de hele artikelen kunt lezen.

boycott

We laten onderaan een lijst zien met merknamen van Israëlische artikelen, die je vooral niet moet kopen.
Het Europese Hof van Justitie heeft in februari bepaald dat producten uit de Bezette Gebieden niet mogen profiteren van het Associatie Verdrag tussen de EU en Israël, dus dat Israël voor deze producten importheffingen moet betalen. Belangrijk nieuws, want in de Europese Unie wordt jaarlijks voor 4 miljard euro aan producten uit de Israëlische nederzettingen verkocht aan de Europese consumenten, zonder ook maar één correct etiket, waar de producten vandaan komen. Terwijl de EU wetten alle landen verplichten op het etiket van de producten de oorspronkelijke herkomst te vermelden.
In Nederland bedraagt die verkoop 400 miljoen per jaar. Dat wil zeggen dat elke Nederlander gemiddeld voor 25 euro per jaar producten koopt van Israëlische kolonisten uit door Israel bezet gebied.  Er is dus sprake is van systematische misleiding van Europese en dus ook Nederlandse consumenten. Consumenten organisatie Peace voert er actie tegen.

Zie de hele artikelen van 20/02/10 en 10/03/10 op onze site in de rubriek: dossiers - apartheid/boycot.

 

 


Helaas kunnen we ook deze keer niet om HET SLECHTE NIEUWS heen. Apartheidsstaat Israël bedenkt steeds weer andere verslechteringen:
Een nieuwe verordening, eigenlijk een aanvulling op een eerdere militaire regel uit 1969, die bepaalt wat een 'infiltrant' is. Sinds 1969 geldt die omschrijving voor Palestijnen die zonder geldige vergunning Israël binnenkomen vanuit Jordanië, Egypte, Syrië en Libanon. De maatregel was toen bedoeld om de honderdduizenden Palestijnse vluchtelingen van de Zesdaagse Oorlog van 1967, niet te laten terugkeren naar de huizen die ze hadden achtergelaten. Als gevolg daarvan leven vandaag nog altijd vele honderdduizenden Palestijnen als vluchtelingen in de buurlanden.
De verordening wordt nu uitgebreid naar iedereen die zonder geldig Israëlische 'vergunning' op de Westelijke Jordaanoever verblijft. Het probleem, zo stelden tien mensenrechten-organisaties in een open brief, is dat de Westoever bezet gebied is en vele Palestijnen daar nooit zo'n pasje hebben gekregen. De meest bedreigde groep, aldus de organisaties, zijn zo'n 25.000 Palestijnen uit Gaza die op de Westoever wonen……
Lees verder op de nieuwe site het artikel van 15/04/10 in de rubriek actueel - laatste nieuws/actie en schrijf een mail naar Tweede Kamerleden van de Commissie Buitenland om dit aan de orde te stellen.

Deze bedrijven staan er bekend om dat ze de Israëlische politiek ondersteunen:Dus zoals altijd veel werk aan de winkel en nu ook veel lezen op de site, lieve vriendinnen en vrienden, maar kom eerst naar onze wake op 7 mei op het Spui [trek s.v.p. iets zwarts aan].

Onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken
Koop geen Israëlische Apartheidsproducten
Graag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

Flyers, spandoeken en het onderhoud van onze geheel nieuwe website kosten steeds weer veel geld. Uw gift is echt nodig en heel welkom. Maak s.v.p. uw donatie over op duurzame
Triodos bank
nr. 78.68.21.094
t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam