xx


xx
houden een wake op vrijdag 4 juni  2010

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
42 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Juli actie maand!
Alle supermarkten komen met aanbiedingen, je kunt kopen tot je een ons weegt, maar wanneer wij het over actie hebben, bedoelen we de boycot-desinvesteren en sancties [BDS] acties.
Daarom deze keer geen achtergrond artikel van ons maar kijken of het artikel in de supermarkt niet toevallig uit de door Israël bezette gebieden komt, wat dus betekent: niet kopen! Om het makkelijker te maken kijk hieronder naar allerlei merknamen, die niet alleen in AH liggen, maar in vele supermarkten.
Voor meer informatie zie de nieuwe Nederlandse BDS site:  http://www.bdsnederland.nl

Maar nu eerst geven we het woord aan een van de twee Nederlandse deelnemers aan de Gaza voedsel en hulpgoederen boten: Anne, die jullie misschien vorige maand op de televisie hebben gezien:


Deelneemster Gaza boot roept op tot BDS

Juni 2010 op http://www.bdsnederland.nl

Anne de Jong was één van de 700 passagiers van de Gaza Freedom Flotilla die middels humanitaire hulp op wilde komen voor de mensenrechten van de 1.5 miljoen Palestijnen in de grootste openlucht gevangenis van de wereld: De Gazastrook.

Anne de Jong Dit is haar oproep:


Te lang heeft de wereld toegekeken en gezwegen terwijl miljoenen mensen door Israel verdreven, uitgesloten en vermoord werden puur en alleen omdat zij niet de goede afkomst hadden. Dit gebeurt nu en dit mogen wij niet laten gebeuren. Mensenrechten moeten voor iedereen gelden, ongeacht huidskleur, geslacht, religie of etniciteit.

De ervaringen en verwondingen van Amin (de andere Nederlandse deelnemer aan de vloot) en mij vallen in het niet vergeleken bij de dagelijkse realiteit van de Palestijnen. Wij zijn het aan hen en aan de dodelijke slachtoffers van de Freedom Flotilla verplicht om nu door te pakken. Om nu hand in hand, samen, in solidariteit en vastberaden voor de mensenrechten te kiezen. Ik hoop dat hun verloren levens ons helpen herinneren dat mededogen, solidariteit en mensenrechten altijd sterker zijn dan bommen, kogels en mitrailleurs.

Laat je niet buiten spel zetten, speak up! Schrijf je lokale media (om te bedanken of om te klagen), spreek je wethouder/politieke partij aan, teken de petitie voor een onafhankelijk onderzoek: http://www.avaaz.org/nl/gaza_flotilla_8/?cl=603070369&v=6490

Steun het werk van de Free Gaza movement & Witness Gaza
http://www.freegaza.org/
http://www.witnessgaza.com/

Mensenrechten is niet slechts een links ideaal. Mensenrechten zijn verankerd in internationale wetten en verdragen die doormiddel van gerechtigheid, sancties en richtlijnen daadwerkelijk verandering zullen brengen. In solidariteit met de Palestijnen en met iedereen die in mensenrechten voor iedereen gelooft.

AnneWelke producten ?!

Israëlische producten in Nederlandse supermarkten

In Nederland richt het Boycot- Desinvesteren- Sancties [BDS] platform zich vooral op verkoop van Israëlische producten in de supermarkten. Vaak komen deze ook nog uit de illegale nederzettingen. Wij willen in eerste instantie dat Albert Heijn als marktleider het goede voorbeeld geeft en stopt met de verkoop van Israëlische Apartheid!

Let op de stickers en land van herkomst op de bordjes bij de producten. De supermarkt beslist zelf welke groenten en fruit worden ingekocht en dat kan per week verschillen!

In Nederlandse supermarkten gaat het vooral om:
Bonus AHA!

Sinaasappelen (merk Jaffa),
Avocados (merk Kedem),
Mangos,
Kleine tomaatjes,
Selderij,
Paprika,
Zoete mais,
Aardappels,
Dadels

Broodbeleg van het merk Sabra en Maza
(humus en babaganoush)

Vegetarische producten van het merk Tivall
(is nu huismerk AH)

Wijn van de Galil Mountain Winery,
de Golan Heights Winery en de
Dalton Winery
.

De Golan Heights Winery heeft veel wijngaarden op bezet gebied in de Golan Hoogte (in 1967 bezet van Syrië).

De acties van het BDS platform richten zich op Albert Heijn die als marktleider een voorbeeld voor moreel verantwoordelijk zakendoen moet stellen. Albert Heijn profileert zichzelf met de slogan ‘Puur en Eerlijk‘ maar er is niets eerlijks aan producten waarop Made in Israël staat terwijl ze gekweekt zijn op gestolen grond met gestolen water. Wij vragen de Albert Heijn dan ook om te stoppen met de verkoop van deze producten. AH heeft ons per brief laten weten dat zij het standpunt innemen dat zolang de overheid niet tot een boycot overgaat, AH dat ook niet doet.

Wij vinden echter dat AH net als alle grote bedrijven zelf verantwoordelijkheid moeten nemen en geen bedrijven moeten steunen die profiteren van een illegale bezetting. Daarom blijven wij AH en het publiek benaderen en informeren.

Wij staan regelmatig met lokale actiegroepen bij AH’s door het hele land om handtekeningen te verzamelen achterop onze actiekaarten. Deze zullen vervolgens aangeboden worden aan het management van Albert Heijn. Als je wilt weten of in jouw buurt ook een actiegroep actief is, mail ons dan via bdsnederland@gmail.com.


Bekijk de video: www.youtube.com/watch?v=N2nrNn7-B2g


Dus nog genoeg te doen, lieve vriendinnen en vrienden, maar kom eerst naar onze wake op vrijdag 2 juli op het Spui [trek s.v.p. iets zwarts aan].


Onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken
Koop geen Israëlische Apartheidsproducten
Graag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

Flyers, spandoeken en het onderhoud van onze geheel nieuwe website kosten steeds weer veel geld. Uw gift is echt nodig en heel welkom. Maak s.v.p. uw donatie over op duurzame
Triodos bank
nr. 78.68.21.094
t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam