xx


xx
houden een wake op vrijdag 7 januari 2011

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
43 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Gelukkig Nieuwjaar 2011 lieve vriendinnen en vrienden.
Juist ja, jullie zien het goed: Regular Daily Service! In 1922 vertrok U van het station in Haifa naar Cairo, Damascus, Aleppo, Beyrout en Trans Jordanie. Heerlijke Luxurious Tourist Trains! Day and Night Saloons. Alle comfort, die een toerist zich maar kon voorstellen. Dat was toen; zonder apartheidspasjes, roadblocks, uitzettingen en niet te overkomen barrières.

Railway advertentie
Maar het racistische zionisme bestaat nog, er komt dus geen vrede, of een levensvatbare democratische Palestijnse staat en we kunnen dus niet als toen het hele Midden Oosten afreizen. Zolang dat zo is, vinden we dat U niet naar Israël zou moeten gaan voor vacantie [zie hieronder: Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme misleidt toeristen].

We spreken vaak mensen op onze wakes, die menen dat er nooit een oplossing zal/kan komen voor de langstdurende bezetting van het Palestijnse volk,omdat Israël al meer dan 40 jaar uit alle macht en met grof geweld vrede tegenhoudt. De westerse regeringen zijn niet van plan iets op te lossen. De VS heeft het machtigste wapen in handen: de geldkraan dicht draaien - met honderden miljarden dollars -, maar Obama en het Congres geven de laatste maanden steeds grotere bedragen aan Israël en laten hun beleid geheel dicteren door de uiterst rechtse Netanyahu regering. Maar het zal gaan als met de Zuid Afrikaanse Apartheidstaat; iedereen wist het zeker: die racistische regering zou voor altijd blijven bestaan. Maar een zeer succesvolle boycot volksbeweging maakte uiteindelijk ook een einde aan dat bewind.

En zo raakt Israël ook steeds meer geïsoleerd. Kijk op www.bdsnederland.nl en lees over de steeds succesvollere boycot, des-investering en sanctie acties, die langzaam maar zeker het land tot een paria status gaan brengen.
Wat helaas niet betekent dat de al 60 jaar durende verdrijving, bezetting en verwoesting zal ophouden. Hun verzet zal de Palestijnen nog vele doden, gewonden en ontheemden kosten en economische en sociale wurging veroorzaken. Maar zij gaan daar de strijd aan, al meer dan 40 jaar in de moeilijkste omstandigheden en wij willen ze in die strijd - toch heel wat makkelijker in onze comfortabele Sleeping & Dining cars hier - zo veel mogelijk steunen.

Dus kom naar onze wake op 7 januari 2011 op het Spui om 12.45 uur [trek s.v.p. iets zwarts aan].

Onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken“ISRAELISCH NATIONAAL BUREAU VOOR TOERISME MISLEIDT TOERISTEN”

Volgens een recente uitspraak van de Reclame Code Commissie worden toeristen door het Israelisch Nationaal Bureau voor Toerisme (GoIsrael) misleid. Twee activisten die deze zaak bij de Reclame Code Commissie aanhangig maakten werden in het gelijk gesteld. Hieronder een voorbeeld van een door GoIsrael gebruikte misleidende kaart waarin bezette Palestijnse en Syrische gebieden als “Israël” worden aangeduid. Ter vergelijking de kaart volgens de Verenigde Naties. Ondanks de uitspraak van de Reclame Code Commissie gaat GoIsrael onverdroten door met zijn misleidende reclame.

 Israel volgens de Verenigde Naties:                Israel volgens GoIsrael:
  
kaart_1kaart_2
Laat u niet misleiden en medeplichtig maken aan Israëls illegale bezetting!

GA LEKKER MET VAKANTIE, MAAR NIET NAAR ISRAEL

Voorbeelden van gesignaleerde misleiding zijn de Syrische Banias watervallen, en Palestijnse plaatsen als Beit Sahur, Bethlehem, Jericho en Nablus. In sommige folders worden historische Palestijnse plaatsen en regio’s met Bijbelse namen aangeduid, zoals Shechem in plaats van Nablus. Hierdoor wordt de Palestijnse identiteit van deze plaatsen nog verder verdoezeld. Ook wordt er geen onderscheid gemaakt tussen West- en Oost- Jeruzalem, en wordt een plek als de Tempelberg vanzelfsprekend als Israëlisch aangeduid, terwijl het volkenrechtelijk bij de Palestijnse Bezette Gebieden behoort. De GoIsrael folder “Bijbelse plaatsen voor Christelijke bezoekers” vermeldt dat “In 1967 Jeruzalem werd herenigd en zijn plaats hervond als eeuwige hoofdstad van het Joodse volk, met vrijheid voor alle godsdiensten”.

Ook een aantal reisbureaus op de Vakantiebeurs doet mee aan deze praktijken: Als reclame voor een 12 daagse reis laat Beter Uit een foto zien van de Al Aqsa Moskee en de Klaagmuur (in bezet Oost-Jeruzalem). Ook Makor Reizen doet dit, en zijn 16-daagse groepsrondreis naar Israel en Egypte doet o.a. Qumran (van de Dode Zee-rollen) aan, een site die de Palestijnen toebehoort maar door Israel wordt geëxploiteerd. Oppenheim Travel laat ook de foto van de Al Aqsa Moskee zien, en brengt argeloze toeristen bovendien naar de bezette Syrische Golan Hoogvlakte met de beroemde Banias waterval. Onder het motto ”bezoek het land van melk en honing” brengt Drietour u in een reis naar Israel zonder scrupules naar de Palestijnse bezette gebieden, waarbij de foto van de Palestijnse Al Aqsa moskee wederom als lokkertje voor Israel en als icoon voor Bijbelse tijden mag dienstdoen. Ook mag u mee naar bezet Syrisch gebied en naar het Palestijnse Jericho (bezette Jordaanvallei).

Israël presenteert zich als een gastheer die zijn gasten in het huis van zijn buren op visite nodigt: hij doet het voorkomen alsof het huis van zijn buren van hem is en verzwijgt dat de buurman het met deze gang van zaken in het geheel niet eens is en daarmee rechtens ook volledig in zijn gelijk staat en dat zijn buurman bovendien zeer aanzienlijke schade en hinder van deze illegale situatie ondervindt. Stoot Palestijnen en Syriers niet het brood uit de mond! Ga niet naar Israël! Voor meer informatie: http://www.palestina-komitee.nl/NPK-berichten/246Graag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

Flyers, spandoeken en het onderhoud van onze geheel nieuwe website kosten steeds weer veel geld. Uw gift is echt nodig en heel welkom. Maak s.v.p. uw donatie over op duurzame
Triodos bank
nr. 78.68.21.094
t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam