xx


xx
houden een wake op vrijdag 6 mei 2011

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
43 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Brood en Spelen

Amerikanen en Europeanen zijn nu heel kwetsbaar
Ze zijn kwetsbaar omdat ze zo lichtgelovig zijn
Ze zijn lichtgelovig omdat ze onwetend zijn
Ze zijn onwetend want ze worden met opzet verkeerd geïnformeerd

situation

Weet niet waarom, maar we moeten blijven kijken naar die intrigerende foto van de Witte Huis staf in the ‘Situation Room’ * met een bange minister Clinton en president Obama, die heel geconcentreerd kijkt, zich zo klein mogelijk maakt, zoals een kat, die op het punt staat z’n prooi te bespringen, terwijl allerlei losse types uit Obama’s inner circle er om heen zitten en zich niet zo druk schijnen te maken. Ze kijken ergens naar, maar het publiek weet niet, wat ze zien en krijgt het ook niet te weten.
Het moet vreselijk zijn, want de enige vrouw in het gezelschap heeft van ontzetting haar hand voor haar verschrikte mond. Na een paar dagen komen er foto’s van bebloede koppen van Osama’s lijfwachten, maar niet van de vermoorde Osama zelf of was het Obama – want nieuwslezers over de hele wereld, kunnen ze niet meer uit elkaar houden en struikelen zich excuserend de journaals door.

Later horen we van minister Clinton dat het eigenlijk haar allergie was, waardoor ze haar hand wel naar haar mond moest brengen en geen angst. Terwijl ze zo duidelijk gechoqueerd kijkt. Zou ze misschien kleine kinderen horen gillen, omdat hun vader voor hun ogen vermoord wordt?
Maar wie is die vader, die volgens de eerste berichten zich gewapend had verzet en een vrouw als schild had gebruikt, voor hij vermoord werd? Even later blijkt hij niet naar een wapen, maar misschien wel naar de telefoon te hebben gegrepen en ook vernemen we niets meer over de vrouw als schild, maar vermoord is ze wel.
Weer heel snel erna volgt meteen al het eerlijke zeemansgraf, ter voorkoming van mythevorming. Maar wel volgens de voorschriften van de Islam, zoals de Amerikaanse regering plechtig toelicht.
"If you shoot a man twice in the head you do not find him guilty. You find him dead. This was revenge. And it was served very cold indeed." [Uit een artikel van Gary Younge in The Guardian]

En meteen moeten we denken aan al die andere exterritoriale, buitengerechtelijke moorden in Palestina, vooral in Gaza, waar het Israëlische leger vanuit helikopters zo nu en dan enorme bommen op de gezochte leider/‘terrorist’ laat vallen, die meteen ook tientallen burgers er om heen doden - met de achtergebleven schooltassen en peuterschoenen als trieste stille getuigen. ‘Justice was done’

Voor wie al deze verhalen ook een beetje te onwaarschijnlijk voorkomen, leze het volgende artikel met een radio interview, waarin een top VS regeringsinsider aan het woord komt: Dr. Steve R. Pieczenik, die plaatsvervangend adjunct-staatssecretaris was onder drie Amerikaanse presidenten: Nixon, Ford and Carter en nog steeds voor het VS Ministerie van Defensie werkt - geen aanhanger van samenzweringstheorieën, lijkt ons.
Hij zegt dat Osama Bin Laden al in 2001 gestorven is, niet in een heroïsch vuurgevecht maar in zijn grot in de Tora Bora bergen aan het Marfan syndroom, een erfelijke ziekte, waarvoor hij in een Amerikaans ziekenhuis in Dubai door CIA artsen was behandeld. Deze Pieczenik zei bereid te zijn voor een rechtbank te getuigen hoe een hoge generaal hem recht voor zijn raap vertelde dat 9/11 een inside job was.

Als Osama niet al het tijdelijke voor het eeuwige had verwisseld, zou natuurlijk iedereen met gezond verstand opgelucht zijn over de dood van de leider van die vreselijke niets ontziende terroristische organisatie. De enige ideologie van deze kamikazeclub is zoveel mogelijk onschuldige burgers met bommen aan flarden te schieten, onder het mom van de heilige oorlog tegen het westerse imperialisme.

Internationaal recht, een ongewapende verdachte arresteren en naar het Internationaal Gerechtshof in Den Haag brengen, daar doen we niet meer aan in deze Wild-West wereld, waar we in de Situation Room als in een computerspel getuige mogen zijn van de uitschakeling van de bad guys door de good guys. Na afloop zegt een vastberaden president Obama: ‘Justice was done.’

Meteen na het bericht vloog de populariteit van Obama omhoog, want na die vernederingen met het moeten tonen van zijn geboortebewijs uit Hawai, de aanhoudende grote werkeloosheid en het falen van de vredesbesprekingen in het Midden Oosten, kon hij wel wat positieve berichten gebruiken en zie: nu is hij zelfs in de ogen van de Republikeinen geen angsthaas meer. En wie weet zit er nu wel een herverkiezing in. Duizenden stonden in Washington op straat te juichen, wat sommigen weer deed denken aan die onsmakelijke taferelen van juichende mensen in het Midden Oosten, toen in New York duizenden ook weer onschuldige burgers omkwamen in de Twin Towers.

Maar ook zonder ‘leider’ Osama - die met de westerse geheime diensten op z’n hielen en al meer dan 5 jaar zonder telefoon of internet al die duizenden volgelingen zogenaamd tot geweld zou oproepen - gaan die westerse oorlogen nog steeds door, nu weer in Libië en als het even tegenzit binnenkort in Pakistan.
De VS en EU nu in UN/NATO verband strooien al twee maanden een bommentapijt over onschuldige burgers, uit naam van een onbekend aantal oprechte democraten, ‘rebellen’ geheten, maar wel, met - naar nu blijkt- een Al Qaida figuur in de leiding. De Nato meldt wekelijks dat ‘de Libische leider ernstig verzwakt is’, maar hij zit er nog steeds, ondanks gegoochel met ‘tienduizenden doden’, die er zouden zijn.
Het begon met de no-fly zone, [Rutte: ‘nee, we gaan niet bombarderen’] en in de traditie van de Nederlandse middenstand: ‘mag het eens onsje meer zijn’, is de NATO nu gewoon weer een oorlog aan het voeren, die nog maanden/ jaren kan gaan duren. Gaddafi stelde een paar maal een staakt het vuren voor, maar werd weggehoond. Want als we nog even doorzetten ‘dan is ie weg’ is de loze verwachting.…. ‘
De bombardementen gaan door, die de dictator, z’n familie en zijn paleizen tot gruis proberen te verpulveren, hoewel daar niets over in de VN resolutie staat.

Ondertussen in Syrië worden duizenden gearresteerd en komen honderden mensen om, die al maanden - de angst voorbij - dagelijks demonstreren. Syrië is hermetisch afgesloten, dus haast geen beeldmateriaal in de media en het ligt naast Israël. Niemand heeft het daar over ingrijpen. De VS en Israël hopen, dat die criminele Assad blijft - net als twee maanden geleden toen ze zo gek op Mubarak waren.
In Bahrein besloot het regime half maart met de hulp van Saudische troepen de protesten keihard neer te slaan en verdwijnen artsen en verplegers, wanneer ze de demonstraten bijstaan. Tenslotte ontploffen de bermbommen dagelijks in Irak, Afghanistan, Marokko en steeds meer in Pakistan. Schone, elegante onbemande vliegtuigjes - drones - druk op de knop in de VS kazerne in Californië - helpen wekelijks honderden kinderen en oudjes klinisch de wereld uit. Dit is de onzalige stand van zaken in de wereld, waar wordt gejaagd op een al lang geleden overleden terrorist voor binnenlands gebruik en om de angst voor vergelding er weer flink in te drammen.

* Voor wie nog wat meer fantasiën wil bekijken over de ‘situation in the Situation Room’ zie hier.

 

Maar lieve vriendinnen en vrienden, wij laten ons geen knollen voor citroenen verkopen.
Er is nog veel te doen,
maar kom eerst naar onze wake op 6 mei op het Spui
[trek s.v.p. iets zwarts aan].

In de juni Nieuwsbrief zullen we enkele aantekeningen maken bij het plan voor een eenzijdig uit te roepen Palestijnse staat.

Onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volkenGraag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

Flyers, spandoeken en het onderhoud van onze geheel nieuwe website kosten steeds weer veel geld. Uw gift is echt nodig en heel welkom. Maak s.v.p. uw donatie over op duurzame
Triodos bank
nr. 78.68.21.094
t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam