xx


xx
houden een wake op vrijdag 1 juni 2012
vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
45 jaar bezetting is meer dan genoeg!

In Duitsland heeft de bekende schrijver Gunter Grass onlangs een gedicht gepubliceerd, ‘Wat gezegd moet worden’, dat door kranten in de hele wereld is overgenomen.
Hierin vraagt hij zich af waarom hij zo lang heeft gezwegen - en hij geeft zelf het antwoord: ‘door mijn afkomst als Duitser, getroffen door een schandvlek, die nooit uitgewist mag worden’- en waarom hij zichzelf verbood dat andere land bij naam te noemen, waar al jaren, in het geheim, een groeiend nucleair potentieel beschikbaar is, maar zonder controle, omdat geen inspectie is toegestaan. Het algehele verzwijgen van die feiten, waaraan hij zich heeft onderworpen, voelt hij nu als belastende leugens, al weet hij al wat zijn straf zal zijn: het oordeel Antisemitisme is snel geveld’.
Maar omdat hij de hypocrisie van het westen niet langer kan verdragen, en hoopt dat het anderen zal helpen, zich van het zwijgen te bevrijden, spreekt hij over de door Duitsland aan Israël te leveren atoom onderzeeboot, de vierde alweer, door handige lippen nog steeds gepresenteerd als ‘‘Wiedergutmachung’ die met zijn alles vernietigende kernkoppen afgeschoten zal worden naar een land, waar het bestaan van zelfs maar één atoombom onbewezen is’.

‘Waarom zeg ik het nu pas,
Oud en met mijn laatste inkt,
dat de atoommacht van Israël
de al zo fragiele wereld vrede bedreigt?
Want het moet gezegd worden
wat zelfs, als het morgen wordt gezegd, al te laat kan zijn;
ook omdat wij- als Duitsers al genoeg belast-
de leveranciers van een misdaad zouden kunnen worden,
waarvoor onze medeplichtigheid
niet door de bekende excuses
weggenomen zou kunnen worden.’


Warum sage ich jetzt erst,
gealtert und mit letzter Tinte:
Die Atommacht Israel gefährdet
den ohnehin brüchigen Weltfrieden?
Weil gesagt werden muß,
was schon morgen zu spät sein könnte;
auch weil wir – als Deutsche belastet genug -
Zulieferer eines Verbrechens werden könnten,
das voraussehbar ist, weshalb unsere Mitschuld
durch keine der üblichen Ausreden
zu tilgenNa veel geschreeuw en weinig wol in de Duitse pers, blijken inderdaad ook andere moedige geesten de discussie aan te durven.
Lees het informatieve artikel dat Anette Groth, een lid van het Duitse parlement schreef, waaruit blijkt dat de EU en vooral Duitsland, al jarenlang aan de Israëlische oorlogsindustrie wetenschappelijke research subsidies verstrekken, onder het mom dat het niet over wapens [volgens het EU verdrag verboden] maar veiligheidsgoederen gaat, waarbij Israël steeds trots vermeldt, dat al hun producten in de praktijk zijn uitgeprobeerd. Op de Palestijnen wel te verstaan. Behalve de zionistische ideologie
- dit jaar duurt de bezetting al 45 jaar – bestaat er dus ook een duidelijke economische prikkel om mensenrechten te blijven schenden om de laatste technische innovaties
te testen.
Het doel van de ‘veiligheids technologie’, het zogeheten bestrijden van terrorisme, is om ieder risico te herkennen, ook waar er geen enkele dreiging is, en te isoleren. Zo veroordeelt de EU de nederzettingen als illegaal, maar werkt mee aan het ontwikkelen van virtuele muren om ze tegen ‘indringers’ te verdedigen.

Ondertussen doet aan de andere kant van de oceaan de Amerikaanse president ook een flinke duit in het zakje “Erg genoeg ben ik gedwongen ditmaal heel pijnlijke bezuinigingen door te voeren, zoals in medische zorg en voedselveiligheid”, zei Obama onlangs, “die ik als het niet echt nodig was, nooit zou maken.” terwijl hij in een adem de militaire hulp aan Israël verhoogt naar $3.1 miljard, hoewel het land het geld eigenlijk niet meer nodig heeft.
Het Huis van Afgevaardigden heeft eerder deze maand daar nog eens $949 miljoen bovenop gedaan voor wapenaankopen, zodat de Amerikaanse belastingbetaler dit jaar totaal $4 miljard militaire hulp betaalt, zo een 25 procent meer dan vorige jaar.

In het door de EU gesubsidieerde Maaximus project werken Duitse researchers samen met de Israël Aerospace Industries, makers van de beruchte onbemande drones. In 2000 besloot Israël, even voor 9/11, hun zeer succesvolle informatie industrie in te ruilen voor beveiligings-technologie en ze zijn nu na VS, Rusland, de UK, Duitsland en Frankrijk werelds grootste wapen exporteurs en hun 4,8 % economische groei vorige jaar is hoger dan enig ander geïndustrialiseerd land.
Voor de komende verkiezingen in september is het nuttig om de parlementsleden van alle partijen te confronteren met deze feiten: dat wij net als alle andere Europese burgers meebetalen aan de booming Israëlische oorlogsindustrie, met een aanval op Iran op hun agenda, onder het mom van wetenschappelijk onderzoek voor onze civiele veiligheid.Tentoonstelling: We never finished 1948
Melkweg Galerie, Marnixtraat 409, Amsterdam
van 7 juni- 1 juli 2012 Toegang: vrij

In juni duurt de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden 45 jaar. Ter gelegenheid daarvan organiseert SIVMO, samen met Gate48
– platform voor kritische Israëli’s in Nederland – een fototentoonstelling.
De fotografen van ActiveStills brengen in beeld wat bezetting en onderdrukking met mensen doet. Ze laten zien dat gedwongen verhuizingen en ontheemding, begonnen in 1948, tot op de dag van vandaag worden voortgezet, zowel binnen Israël als in Oost-Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever. Als voorbeeld van verzet tegen de illegale confiscatie van land wordt de wekelijkse slag in het dorp Nabi Saleh in beeld gebracht.

ActiveStills is een collectief van tien fotografen die in Israël/Palestina werken en zich richten op sociale en politieke reportages, publicaties en tentoonstellingen. ActiveStills maakt vaak gebruik van de openbare ruimte voor tentoonstellingen om de publieke opinie in Israël direct te beïnvloeden en sociale verandering te stimuleren.


Het is zonder meer een probleem voor de allerarmste Israëliërs, dat de meer dan 20.000 Eritrese en Zuid-Soedanese vluchtelingen juist in hun wijk in Tel Aviv in parken en op straat verblijven, zonder enige status, en die net als in Nederland niet mogen werken en geen recht hebben op enige sociale zorg. Maar de leuzen bij de rassen rellen vorige week komen voort uit dezelfde racistische haat als tegen de Palestijnen: dit is een joodse staat en alle anderen oprotten.

En dat is niet iets van de laatste tijd: waar alle westerse en niet westerse landen in de loop der jaren honderdduizenden vluchtelingen geabsorbeerd hebben, heeft Israël sinds 1948 aan…. precies 170 mensen een officiële vluchtelingenstatus verleend!Tenslotte een gedegen achtergrondartikel voor een andere kijk op de bloedige moordpartijen in Syrie.

"THE SALVADOR OPTION FOR SYRIA":
US-NATO Sponsored Death Squads Integrate "Opposition Forces"
By Prof. Michel Chossudovsky Global Research, May 28, 2012
www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=31096

Er is nog veel te doen, lieve vriendinnen en vrienden, maar kom eerst naar onze wake op 5 oktober op het Spui
[trek s.v.p. iets zwarts aan].

Onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volkenGraag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

Flyers, spandoeken en het onderhoud van onze geheel nieuwe website kosten steeds weer veel geld.
Uw gift is echt nodig en heel welkom. Maak s.v.p. uw donatie over op duurzame Triodos bank

nr. 78.68.21.094
t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam