xx


xx
houden een wake op vrijdag 9 september 2012

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
45 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Welkom morgen lieve vriendinnen en vrienden bij onze eerste wake na de vacantie op het Spui. Iedereen is net terug of geniet al een tijdje van eindelijk mooi weer Amsterdam en die eindeloze verkiezingsdebatten en nutteloze peilingen.

Hoe dichterbij we de verkiezingen komen, hoe minder buitenland er bestaat in het Nederlandse nieuws. Ondertussen gebeuren er veel gruwelijke dingen in het Midden Oosten, vooral in Syrië, waar de wanhopige bevolking probeert het oorlogsgeweld te ontvluchten, dat aangewakkerd wordt door openlijke inmenging en wapen leveranties van het Westen en China. Enorme vluchtelingen stromen komen op gang naar de omringende landen, wat voor de hele regio gevaarlijk is en destabiliserend werkt.

Hoewel in een ander tempo, gaat in Israël het verdrijven van Palestijnen uit hun huizen en van hun land met tergende regelmaat door en verblijven nog steeds honderden Palestijnse kinderen van 11 tot 17 jaar in Israëlische gevangenissen onder vreselijke omstandigheden die in strijd zijn met het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Ze worden voor stenen gooien, maar meestal zonder enige aanklacht vastgehouden, vastgebonden en geslagen in het ‘enige democratische land van het Midden Oosten’.

Zie aangrijpend filmpje:‘Stolen Youth’ en lees het rapport: 'Bound, Blindfolded and Convicted: Children held in military detention'
van Defence for Children International - Palestine Section.

Zie ook nieuwe bekentenissen en getuigenissen van Israëlische soldaten van de organisatie: Breaking the Silence hoe ze [moesten] optreden tegen kinderen: "You want to kill him but he’s crying"

En hier het filmpje over de behandeling van een 13 jarig Palestijns jongetje.

En wanneer jullie hiertegen iets willen doen: de Nederlandse stichting TALLIQ zamelt geld in voor gevangen kinderen voor het kantinefonds, onderwijsmaterialen en andere activiteiten. TALLIQ stuurt daarnaast brieven aan de kinderen en hun ouders en vraagt in Nederland aandacht voor deze zaak.

En nu het goede nieuws:

Voor het eerst in lange tijd is de grens tussen Egypte en Gaza weer open. Minister president Haniyeh van Hamas in Gaza heeft Morsi, de nieuwe president van Egypte bezocht en iedereen hoopt dat hier positieve ontwikkelingen uit voortkomen voor de bevolking van Gaza.Voorlopig zal de grens bij Rafah [potdicht in Mubaraks tijd o.a. van juni 2007 tot maart 09]. iedere dag 12 uur open zijn.

En heel belangrijk voor alle BDS activisten en sympathisanten:
De Zuid-Afrikaanse regering heeft besloten om de producten te labelen, die door de nederzettingen in de bezette West Bank geproduceerd wordenkomen, zodat het publiek zelf kan bepalen of het apartheidsproducten wil kopen of niet.
Hèt moedige voorbeeld voor Nederland en de rest van Europa, waar de Boycot, Desinvesteren & Sanctie beweging al jaren tevergeefs om zo een maatregel vraagt.

De Zuid-Afrikaanse regeringswoordvoerder zei dat deze nieuwe wet helemaal in overeenstemming is met het beleid van Zuid -Afrika, dat de grenzen erkent, die in 1948 door de VN zijn bepaald en niet de bezette gebieden daar buiten als zijnde Israëlisch grondgebied.

Dat dit besluit hard aankomt, blijkt uit de ongehoord beledigende maar ook hilarische reactie van de Israëlische staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken die opmerkte: ‘Zuid Afrika is nog steeds een apartheidstaat!’
Hoe langer hoe gekker dus en ook een ongelooflijke gotspe, want hoe durft Israël zo iets te zeggen: het land dat zelf een Apartheidspolitiek voert en jarenlang de enige bondgenoot en de belangrijkste wapenleverancier van Zuid Afrika was, toen het tijdens de Apartheidsregiem helemaal geïsoleerd was.

Tot zover deze kleine keuze uit veel belangrijk nieuws.


Er is nog veel te doen, lieve vriendinnen en vrienden, maar kom eerst naar onze wake op 5 oktober op het Spui
[trek s.v.p. iets zwarts aan].

Onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volkenGraag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

Flyers, spandoeken en het onderhoud van onze geheel nieuwe website kosten steeds weer veel geld. Uw gift is echt nodig en heel welkom. Maak s.v.p. uw donatie over op duurzame
Triodos bank
nr. 78.68.21.094
t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam