xx


xx

Kom morgen - zaterdag 17 november 2012 - naar de DAM !

Demonstratie vanaf 13.00 uur in AMSTERDAM

STOP ISRAELISCHE AANVAL OP GAZA !__________________________________


Actie/Nieuws

STOP de Israëlische agressieoorlog tegen Gaza

Israël zet opnieuw de Gazastrook in vuur en vlam op een wijze die doet denken aan 'de aanloop' tot de Israëlische Gaza slachting van vier jaar geleden (ruim 1400 doden, ruim 5000 gewonden, massale verwoesting, terreur tegen ruim 1,5 miljoen daar opgesloten Palestijnen).
Afgelopen zaterdag 17 november om 13 uur was er een geslaagde demonstratie http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1305597 [kijk vanaf 11min. 25] op de Dam in Amsterdam als eerste protest tegen de inmiddels honderden bombardementen op Gaza.
Ook uit solidariteit met alle Palestijnen, die al bijna 65 jaar slachtoffer zijn van de Israëlische kolonisatie- en verdrijvings politiek. Zoals steeds schendt Israël als eerste het bestand.

Israël doodde op 9 november een jonge voetballer van 13 jaar,
waarna een Israëlische legerpatrouille door Palestijnen werd aangevallen,
waarna Israël 4 Palestijnse burgers (waaronder 2 kinderen) doodde,
waarna een snel door Egypte geregelde gevechtspauze tussen Israël en Hamas door Israël werd verbroken door de buitengerechtelijke executie van Ahmed Jabri, militair leider van Hamas.
Daarna werden nog eens 9 Palestijnse burgers uit Gaza gedood door Israëlische bombardementen,
waarna verdere escalatie door raketbeschietingen, die drie Israëli's doodden,
waarna  enz enz.....

Israël zwengelt weer de oude discussie aan over 'de aanhoudende raketbeschietingen vanuit Gaza'. Er is aanzienlijk minder discussie over de al decennia durende verwoestende en dodelijke Israëlische bezettingspolitiek, laat staan concrete politieke druk op Israël volgens internationaal recht! Al jaren veel gepraat maar weinig wol!

Waar het - net als bij de vorige oorlog - over gaat: de komende Israëlische verkiezingen; teveel onder de armoedegrens levende Israëliers, beginnen te morren, dus moet de angst er weer ingeslagen worden, waardoor Netanyahu herkozen zal worden. Je kunt er de klok op gelijk zetten.

Vrouwen in het Zwart is tegen alle geweld tegen ongewapende burgers, ook als  vorm van verzet tegen de bezetting. Maar van uit het veilige Nederland is het makkelijk praten, terwijl het door de Egyptische president en Hamas geïnitieerde staakt-het-vuren-plan, als altijd genegeerd wordt door Israël, dat geen vrede wil en al dagen zijn grond troepen klaar heeftstaanaan de grens van Gaza, om ieder ogenblik te kunnen binnenvallen tegen een volk zonderleger en geen enkele bunker om zich te beschermen, tegen de nu al meer dan 300 bombardementen.
 
De Israëlische bombardementen op Gaza - nu al 140 Palestijnse doden en 950 gewonden, meestal burgers, tegen 5 Israëlische doden en de al jaren durende blokkade en uithongering  van de grootste openlucht gevangenis ter wereld, zijn schandalig en verboden volgens internationaal recht!

De bevolking van de Palestijnse Gazastrook wordt collectief gestraft; de 6 jaar durende blokkade maakt het leven voor de ruim anderhalf miljoen inwoners ondragelijk. Zij hebben recht op vrijheid en duurzame vrede.   
Alle Palestijnen, ook op de Westbank, als ook Israëlische burgers hebben daar recht op.

Weg met de oorlogzuchtige Israëlische regering.

Blijf protesteren tegen de Israëlische aanval op Gaza!

Vrouwen in het Zwart

 

Onze leuzen zijn:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

 

Graag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

We zijn nooit klaar met onze steeds veranderende site.
We hebben uw gift nog echt nodig; svp uw donatie op:
78.68.21.094
bij de duurzame Triodos bank.