xx


xx

houden een wake op vrijdag 5 dec. 2014

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
47 jaar bezetting is meer dan genoeg!

 

Nieuwsbrief Nov. 2014.

Israël en Egypte sluiten wederom de grenzen
Gaza totaal van de buitenwereld afgesloten

grenzen

Boycott, Divestment & Sanctions (BDS) - multinationals in de problemen

Israël vindt de internationale Boycot acties [BDS]  tegen zijn apartheidsbeleid schandalig en ondemocratisch, maar wie stemden zojuist als enige van de 193 landen in de VN tegen de resolutie om het 50 jaar durend economische embargo tegen Cuba op te heffen?  Inderdaad: alleen Israël en de VS.

soda

Sodastream gaat weg uit de Bezette Gebieden. Hoewel de nieuwe vestigingsplaats in de Negev, waar voordurend Bedoeinen worden verjaagd, ook controversieel is, kunnen grote bedrijven zich toch steeds minder onttrekken aan de internationale publieke opinie, wat in dit geval weer tot gevolg had dat het fonds van miljardair George Soros zijn investeringen terugtrok uit Sodastream en de aandelenkoersen kelderden.

soda2

De aankondiging van het grote Israëlische bouwbedrijf Danya Cebus, onderdeel van Africa Israël, dat ze niet meer in de nederzettingen en Oost Jeruzalem gaan bouwen, als gevolg van de al 7 jaren durende acties van o.a. de New Yorkse Adalah, wordt met wantrouwen bekeken, want al eerder  bouwden ze rustig voort met een Israëlische miljoenen subsidie in de Gilo nederzetting, terwijl ze aan 'Who Profits' schreven, dat ze geen enkel plan hadden om in welke nederzetting dan ook te investeren of te bouwen. Na soortgelijke leugens tegen de Noorse regering, werden ze voor de tweede maal- nu voorgoed- uit het Noorse overheids pensioenfonds gegooid. Het lachen is Africa Israël eindelijk vergaan.
http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2014/10/bds-sodastream-in-de-problemen-leviev.html#more

-Nadat de gemeenteraad van Kuwait stad al eerder Veolia een contract van $ 750 miljoen had onthouden, heeft nu ook de regering van Kuwait 50 multinationale bedrijven in de ban gedaan, zoals Volvo en Dexia bank, die in de Bezette Gebieden investeren. Hopelijk gaan andere Arabische staten meedoen, want het gaat om contracten van miljarden dollars.

Nieuwe Israëlische provocaties

'Een van de opvallendste symbolen van de het rassenscheidings regime in Zuid-Afrika waren de aparte buslijnen voor blanken en zwarten, '' schrijft Ha’Aretz. ''Nu heeft minister Ya’alon dezelfde politiek ingevoerd in de bezette gebieden. Palestijnen worden binnenkort uit de bussen geweerd. Door dat te doen rechtvaardigt hij de opmerkingen van diegenen die Israel internationaal aanmerken als apartheidstaat ‘ .

Hoewel generaal Nitzan Alon, de opperbevelhebber van het Centrale Commando van Israëls leger - waaronder de Westoever ressorteert-, zeker weet dat de Palestijnse arbeiders uit de West Bank, die per bus naar Israël reizen om te werken, geen enkel veiligheidsrisico vormen- ze zijn al zo vaak gecheckt voor ze de bus überhaupt inmogen, werkt Ya'alon gewoon door aan de verdere segregatie van de Palestijnen onder druk van de settlers.

In Jeruzalem worden dagelijks Palestijnen beschoten en uit hun huizen gezet, zijn weer 1000 nieuwe settlements gepland en proberen uiterst rechtse pressiegroepen met demonstraties voor 'meer joodse rechten op de Tempelberg' de status -quo te wijzigen- nu mogen joden daar niet bidden. Onder zware politiebegeleiding maakte Israëlisch Likud parlementlid Feiglin een wandeling over de Tempelberg en ook minister van Huisvesting Uri Ariël ziet de Israëlische vlag daar al wapperen. Netanyahu zegt geen plannen te hebben om de 'status quo' te veranderen, maar onderneemt zoals gewoonlijk niets tegen de provocateurs in eigen gelederen.

Voor het eerst sinds 1967 werd gelovige moslims tijdelijk de toegang ontzegt tot de Haram al Sharif (Tempelberg), een van de meest heilige plaatsen van de Islam, waarna ze demonstratief op straat gingen bidden. Ook individuele Palestijnse wanhoopsacties beginnen weer, met doden aan beide kanten. 

tempelberg

Zelfs de Jordaanse koning Abdullah II  -Israëls langdurige bondgenoot in de regio- is zeer boos over deze restricties en heeft zijn ambassadeur uit Israël teruggeroepen. Politici in Amman wezen erop dat deze maatregelen in strijd zijn met het vredesverdrag tussen Jordanië en Israel van 1994, dat aangeeft dat “Israel rekening houdt met de speciale rol van het Hashemitische Koninkrijk Jordanië ten opzichte van de heilige plaatsen in Jeruzalem en dat verdere schendingen van de status van de Aqsa-moskee en de heilige plaatsen niet zonder gevolgen zullen blijven."

Met andere woorden: Jordanie dreigt het vredesverdrag op te zeggen, omdat 'Israël  bezig is een religieuze oorlog in de regio te ontketenen en tevens een Derde Intifada provoceert.'

Tot woede van Jordanie doet de Organisatie van Islamitische Samenwerking niets en komt ook de Arabische Liga niet bijeen. Teveel Arabische landen hebben het te druk om samen met de VS en Europa Irak en Syrie  te bombarderen- terug van nooit weggeweest- in vergeefse pogingen de terroristische  Islamitische Staat te bevechten, die ze zelf eerst financieel  op de been hebben geholpen.

Ondanks deze geplande en zich steeds uitbreidende chaos, houden we het hoofd koel, gaan wij door en hopen we jullie vrijdag op de wake te zien, lieve vrouwen en mannen in het Zwart.

 

Genoeg werk te doen, maar kom eerst naar onze wake 5 dec op het Spui, lieve vriendinnen en vrienden, [trek s.v.p. iets zwarts aan]
 


Onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken
Graag al uw mails, reacties en sympathiebetuigingen sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl

Flyers, spandoeken en het onderhoud van onze geheel nieuwe website kosten steeds weer veel geld. Uw gift is echt nodig en heel welkom. Maak s.v.p. uw donatie over op duurzame
Triodos bank
nr. 78.68.21.094
t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam