xx


xx

houden een wake op vrijdag 6 febr. 2015

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
Wake: Groningen Haarlem Leeuwarden Maastricht Utrecht

48 jaar bezetting is meer dan genoeg!

 

Nieuwsbrief febr.2015

Er is verandering in de lucht: worden het Europees Parlement en het Amerikaans Congres eindelijk wakker?

Een groep van 63 invloedrijke leden van de 5 grootste partijen in het Europees Parlement hebben Federica Mogherini, sinds eind 2014 EU-buitenlandchef, op 23 januari j.l. in een gezamenlijk ondertekende brief opgeroepen tot opschorting van het EU-Israël Associatieverdrag: het belangrijkste verdrag tussen EU en Israël, waarvoor wij al jaren actie voeren. Dit is het eerste partijoverstijgende initiatief, waarbij zo veel EU-parlementariërs oproepen tot harde maatregelen tegen Israël, sinds de massamoord op meer dan 2300 Palestijnen in de Gazastrook zomer 2014.

Goed begin, maar ondertussen nog genoeg redenen om de supermarkten op te roepen: http://www.docp.nl/zeg-nee-tegen-producten-van-israelische-apartheid/

en.......

Voor het eerst gaat in het Europese Parlement een ontmoeting met een hoge Israëlische militair niet door!

euflags

Generaal- Majoor en oorlogsmisdadiger 
Yoav Mordechai zou 3 februari een lezing geven in het Europese Parlement. Hij is de coördinator van de Israëlische regerings activiteiten in de Bezette Palestijnse Gebieden, was de commandant van de elite Golani Brigade van het Israëlische leger in de oorlog tegen Gaza eind 2008 begin 2009. Onder zijn commando werd de aanval ingezet tegen de Tel al-Hawa buurt van Gaza Stad. Israël bombardeerde Gaza 23 dagen en had meer dan 1400 doden op zijn geweten. .

Onder druk van vredesactivisten en Europese Parlementsleden werd op het laatste moment de meeting afgezegd. Dit zei Iers parlementslid Martina Anderson, hoofd van de Parlementsdelegatie voor de betrekkingen met de Palestijnse Wetgevende Raad:

'We kunnen niet iemand met zo een reputatie verwelkomen in het Europese Parlement. Simpel gezegd: deze man heeft bloed aan zijn handen'
http://www.eccpalestine.org/israeli-general-backs-out-of-the-eu-meeting/

Nog meer verandering?
Het Amerikaanse Congres: het Huis van Afgevaardigden en de Senaat worden al decennia lang geteisterd door een totale & absurdistische adoratie van 'de joodse staat', die doet denken aan de verering van de leiders van Noord Korea
Eenmaal tijdens de standing ovations niet hard genoeg geklapt wanneer het over Israël ging, of zelfs maar het woord Palestina in de mond te hebben genomen, is al voldoende om zeker te weten dat AIPAC, de Israël Lobby
een herverkiezing van de afgevaardigde onmogelijk zal maken.

netanyahnu netan

Netanyahu heeft er al te vele opruiende speeches mogen houden, maar zou ditmaal House of Representatives voorzitter John Boehner misschien te ver zijn gegaan, toen hij zonder enig overleg  met president Obama’s de Israëlische premier uitnodigde voor een gezamenlijke  bijeenkomst van het Congres op 3 maart? Vlak voor de Israëlische verkiezingen krijgt Netanyahu de gelegenheid een prominente aanval te doen op Iran, waar Amerika al geruime tijd heel delicate besprekingen mee voert om hopelijk eindelijk de verhoudingen te normaliseren. Wat Israël tot iedere prijs wil voorkomen; zij willen al jaren oorlog. Voor het eerst lijkt deze ongehoorde inmenging in de Amerikaanse politiek op tegenstand te stuiten van Democratische politici. Actie comités bellen en schrijven hun afgevaardigden om demonstratief niet aanwezig te zijn en zelfs vicepresident Biden lijkt het te laten afweten.

Voor ons een storm in een glas water, in Amerikaanse verhoudingen een eerste kans om los te komen van de eenzijdige, unanieme en slaafse steun aan het koloniale zionistische project, dat al decennia de Palestijnen schaadt en ingaat tegen de belangen van Amerika zelf.

Net als het Palestijnse toetreden tot het Internationaal Strafhof groot nieuws is en de mogelijkheid opent om Israëlische oorlogsmisdaden te berechten.
Maar de repercussies van Israël zijn altijd snel en vreselijk: de salarissen van duizenden ambtenaren kunnen niet meer betaald worden, want Israël blokkeert meer dan 100 miljoen dollar aan BTW, die de Palestijnen toekomen en de VS dreigen met het stopzetten van alle hulpprogramma's. Dus nog genoeg werk te doen; graag zien we jullie deze vrijdag bij onze wake op het Spui!

pmrs

Dank voor donaties in januari. We hebben nu al bijna 2000 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheids werkers  die de door decennia lange Israëlische militaire bezetting verwaarloosde gezondheids infrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGOs van Palestina. Zie http://www.pmrs.ps.
Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in een totaal verwoest Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen zonder huis]. 

Willen jullie ook PMRS steunen?  Je kunt geld overmaken naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094
o.v.v. PMRS

Willen jullie ook PMRS steunen?  Maak geld over naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094
o.v.v. PMRS

ISRAEL: 

  • Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied

  • Weg met de annexatie muur - The wall must fall

  • Beëindig de bezetting van de Westoever en Gaza

  • Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen

  • Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen

  • Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

    EU:

  • Stop de militaire samenwerking met Israël.  Stel een wapenembargo in:  http://www.stopwapenhandel.org/Israel%20Nederland%20training

  •  Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op

 

Genoeg te doen, maar kom eerst naar onze wake 2 okt.2015 op het Spui, lieve vriendinnen en vrienden, [trek s.v.p. iets zwarts aan].

 
Onze leuzen:

ISRAEL:
Stop de invasies in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beindig de bezetting van de Westoever, omsingeling en uithongering van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken
Uw gift is heel welkom o.a. voor Flyers, spandoeken en het onderhouden van
onze site. Maak uw donatie s.v.p. over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094.  t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam.


Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl