logo

houden een wake op 3 april 2015
vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)


Wake: Groningen Haarlem Leeuwarden Maastricht Utrecht

47 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Komt allen!

Nieuwsbrieft Maart 2015

medical

Steun de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. Graag uw bijdrage naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094 o.v.v. PMRS

Al 20 jaar voorspelt Israël dat Iran volgende maand een atoombom zal hebben gefabriceerd. Nooit een splinter bewijs voor gevonden. Maar de Israëlische premier Netanyahu was in Washington op een ‘historische missie’ weer druk bezig met zijn eindeloze provocaties om Amerika en dus ook ons in een oorlog met Iran mee te slepen. Net als Israël eerder de verschrikkelijke oorlog in Irak toejuichte, die behalve honderdduizenden doden, miljoenen vluchtelingen, chaos en vernietiging van de infrastructuur, ook de criminele gangsters van Isis heeft voortgebracht met wapens, gefinancierd door Saoedie arabie en de VS voor ’gematigde rebellen’, die pas terroristen gaan heten, wanneer ook westerse burgers worden onthoofd.

Terwijl 180 Israëlische gepensioneerde generaals en voormalige veiligheidsagenten zich uitspraken tegen de speech en zelfs de Israëlische geheime dienst Mossad in uitgelekte documenten toegaf dat Iran [lid van het VN Internationaal Atoom Agentschap (IAEA) en het meest geïnspecteerde land ter wereld] kern energie gebruikt voor vreedzame energieopwekking en medische toepassingen en geen atoombommen heeft noch ambieert, net als Irak geen massavernietigingswapens had, worden die leugens jaar in jaar uit gebruikt om Israël's plaatselijke hegemonie te onderstrepen, want er mag maar één atoombom bezitter zijn in het Midden Oosten en dat is Israël [geen lid van IAEA en nooit door iemand geïnspecteerd]. Toch is het Israël, niet Iran, dat met zijn grote voorraad atoomwapens de grote bedreiging vormt voor de vrede in de regio, zoals ook de leuze: geen enkel verdrag is beter dan een slecht verdrag, een openlijke oproep tot oorlog is.

Amerikaanse politici weten: één verkeerd woord over Israël en hun politieke carrière is voorbij. Daarom was het wel opmerkelijk, dat voor het eerst bijna 60 democratische congresleden Netanyahu’s speech boycotten, omdat Obama zelfs niet op de hoogte was van de uitnodiging voor deze brutale inmenging in de Amerikaanse politiek. Maar de wegblijvers verzekerden iedereen hoe groot hun steun aan de Zionistische staat bleef en dat de gigantische stroom geld en wapens natuurlijk blijven doorgaan. Zo is ook de 'ruzie' tussen good cop Obama en bad cop Netanyahu niet echt serieus, want al het Israëlische wapengekletter helpt president Obama en Kerry tijdens de moeizame onderhandelingen van Iran zoveel mogelijk concessies te krijgen en onmogelijke eisen te stellen, als het stilleggen van al hun nucleaire energiecentrales. Kan Iran hier niet op ingaan, dan zijn zij weer de nooit meewerkende slechteriken, die nog ergere sancties kunnen verwachten. En welk vertrouwen hebben wij nog in de verdere bedoelingen van de VS en bondgenoten na de 'regime changes' in Irak, Libië en bijna Syrie?

Ondertussen op Netanyahu’s thuisbasis, in crimineel settler land: Een groep joodse kolonisten uit de Metzad nederzetting in de buurt van Bethlehem hebben meer dan 500 pas geplante jonge olijfboompjes ontworteld in de stad al-Shuyukh vlakbij Hebron. Eén voorbeeld van de dagelijkse vernielingen met het doel de broodwinning van tienduizenden Palestijnen onmogelijk te maken. Sinds 1967 zijn er meer dan 800.000 olijfbomen door Israelische settlers vernield of gestolen. Maar steeds meer mensen helpen de boeren met de nieuwe aanplant. Wil je je eigen boom kopen: http://www.planteenolijfboom.nl.
Lees over de overige wandaden: 
http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3875477/2015/02/28/Alles-wat-niet-Joods-is-moet-weggevaagd.dhtml

Maar de BDS successen gaan gelukkig ook door. Studenten en staf van de beroemde Britse universiteit School of African and Asian Studies- SOAS- hebben met een grote meerderheid van 75% gestemd voor de academische boycot, vooral gericht tegen de Israëlische Hebreeuwse universiteit waar SOAS een speciale band mee heeft en die gedeeltelijk op gestolen land is gebouwd, met een militaire basis op de campus. https://www.middleeastmonitor.com/news/europe/17238-soas-votes-for-academic-boycott-of-israel

Er is nog veel werk te doen vriendinnen en vrienden. We zien je graag vrijdag 6 maart op onze wake [doe s.v.p. iets zwarts aan]

PMRS

Dank voor donaties in februari.  Door de extreme kou en omdat er geen enkele zak cement doorgelaten wordt voor de herbouw van huizen, overlijden nu helaas babies  in Gaza  en maken grote overstromingen het leven nog moeilijker.  We hebben nu al 2000 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheids werkers  die de door decennia lange Israëlische militaire bezetting verwaarloosde gezondheids infrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGOs van Palestina. Zie http://www.pmrs.ps.
Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het  totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis]. 

Willen jullie ook PMRS steunen?  Je kunt geld overmaken naar Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS: NL47TRIO0786821094.

 

ISRAEL: 

  • Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied

  • Weg met de annexatie muur - The wall must fall

  • Beëindig de bezetting van de Westoever en Gaza

  • Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen

  • Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen

  • Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

    EU:

  • Stop de militaire samenwerking met Israël.  Stel een wapenembargo in:  http://www.stopwapenhandel.org/Israel%20Nederland%20training

  •  Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op


Genoeg te doen, maar kom eerst naar onze wake 3 april 2015 op het Spui, lieve vriendinnen en vrienden, [trek s.v.p. iets zwarts aan].

Uw gift is heel welkom o.a. voor het onderhouden van onze site. Maak uw donatie s.v.p. over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094.  t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam. Dank voor de gulle gevers.


Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl 

 

Wie zijn wij? Lees meer >>> 
 
VIZ_spui
 

In 2001 won de Internationale Beweging van Vrouwen in het Zwart de Millennium Vredes Prijs voor Vrouwen van het ontwikkelingsfonds van de Verenigde Naties (UNIFEM).