logo

houden een wake op 3 april 2015
vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)


Wake: Groningen Haarlem Leeuwarden Maastricht Utrecht

47 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Komt allen!

Nieuwsbrieft April 2015

vruchten

Steun de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. Graag uw bijdrage naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094 o.v.v. PMRS

Het ziet er mooi uit, maar koop deze apartheidsvruchten niet

Wat jullie niet zullen lezen in de Nederlandse kranten:
De lidstaten van de EU, waaronder Nederland, waren een drijvende kracht achter de oprichting van het Internationaal Strafhof (ICC), dat ze een hoeksteen van de internationale rechtsorde noemen en die ze politiek en financieel steunen. Alle EU-lidstaten hebben het Statuut van Rome geratificeerd en zijn bij het ICC aangesloten. Andere landen die zich aansluiten, worden hartelijk verwelkomd en kunnen van de EU technische ondersteuning en financiering ontvangen. Maar duidelijk vanaf het begin: de Palestijnen, vanaf 1 april officieel bij het Internationaal Strafhof (ICC) aangesloten - een historisch moment- kunnen nu in principe Israël vervolgen voor oorlogsmisdaden, worden verwelkomd noch gesteund door VS en EU.

Israël reageerde als altijd heel agressief met o.a. oproepen aan de VS om alle financiële hulp aan de Palestijnse Autoriteit te stoppen en blokkeren voor de zoveelste keer maandenlang belastinginkomsten, die ze volgens de Oslo-akkoorden voor de Palestijnen innen en aan hen moeten overmaken.

Vorige week werd bekend dat de maandelijkse 119 miljoen euro- ongeveer 70% van het totale budget van de PA - zullen worden overgemaakt, nu de Palestijnse Autoriteit dreigt in te storten, maar alleen nadat de Palestijnse BZ minister Riad al-Malki in Den Haag, toen hij het ICC lidmaatschap bekrachtigde er meteen aan toe voegde daar niets, nooit te zullen ondernemen tegen Israëls nederzettingen of Gaza oorlog. Lees dit artikel van Abu-pessoptimist over de prijs van collaboratie en de rol van minister Koenders daar in: http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2015/03/in-ruil-voor-achtergehouden-belasting.html

En nu nog de Nederlandse universiteiten...
Ondertussen gaat de strijd tegen de bezetting en voor de boycot van racistisch Israël door op vele fronten. Een voorbeeld uit duizenden; wat een moed hebben 12 Palestijnse studenten organisaties en de organisatie voor de academische boycot van Israël in Gaza, die overlevend in kapot gebombardeerde huizen, zonder water, gas en licht, om hun collega's aan de Sussex universteit op te roepen voor BDS te stemmen http://www.bdsmovement.net/2015/palestinian-students-call-on-sussex-university-to-vote-for-bds-13070, bij het daar vorige week gehouden referendum. En net als eerder bij tientallen andere universiteiten in de UK en VS, is de uitslag positief tot grote vreugde van de studenten op de foto hieronder.
http://electronicintifada.net/blogs/michael-deas/sussex-students-join-uks-wave-israel-boycotts

maagdenhuis

Nemen de Maagdenhuis bezetters het voortouw?


Er is nog veel werk te doen vriendinnen en vrienden. We zien je graag vrijdag 3 april op onze wake [doe s.v.p. iets zwarts aan]

PMRS

Dank voor donaties in maart.  Door de extreme kou en omdat er geen enkele zak cement doorgelaten wordt voor de herbouw van huizen, overlijden nu helaas babies  in Gaza  en maken grote overstromingen het leven nog moeilijker.  We hebben nu al 2000 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheids werkers  die de door decennia lange Israëlische militaire bezetting verwaarloosde gezondheids infrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGOs van Palestina. Zie http://www.pmrs.ps.
Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het  totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis]. 

Willen jullie ook PMRS steunen?  Je kunt geld overmaken naar Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS: NL47TRIO0786821094.

 

ISRAEL: 

  • Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied

  • Weg met de annexatie muur - The wall must fall

  • Beëindig de bezetting van de Westoever en Gaza

  • Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen

  • Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen

  • Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

    EU:

  • Stop de militaire samenwerking met Israël.  Stel een wapenembargo in:  http://www.stopwapenhandel.org/Israel%20Nederland%20training

  •  Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op


Genoeg te doen, maar kom eerst naar onze wake 3 april 2015 op het Spui, lieve vriendinnen en vrienden, [trek s.v.p. iets zwarts aan].

Uw gift is heel welkom o.a. voor het onderhouden van onze site. Maak uw donatie s.v.p. over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094.  t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam. Dank voor de gulle gevers.


Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl 

 

Wie zijn wij? Lees meer >>> 
 
VIZ_spui
 

In 2001 won de Internationale Beweging van Vrouwen in het Zwart de Millennium Vredes Prijs voor Vrouwen van het ontwikkelingsfonds van de Verenigde Naties (UNIFEM).