logo

houden een wake op 5 juni 2015
vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)


Wake: Groningen Haarlem Leeuwarden Maastricht Utrecht

47 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Komt allen!

Nieuwsbrieft Juni 2015

Jerusalemdome
Jeruzalem: Haram Al Sharif- Dome of the Rock

790 Palestijnse bedrijven en huizen in bezet Jeruzalem worden overgedragen aan joodse settlers.

Zomaar een  gevonden berichtje -facts on the ground- waaruit blijkt hoe de Israëlische diefstal, onteigening en overdracht van Palestijns bezit in versneld tempo doorgaat.

De directeur van de Maps and Survey [landkaarten en kadaster] afdeling  van het Orient House in Jeruzalem, Khalil Al-Tafakji maakte het bekend:

790 Palestijnse bedrijven en huizen in bezet Jeruzalem worden overgedragen aan joodse settlers. Het gaat om het eigendom van Palestijnse families: deze 595 apartementen, 186 winkels, 15 Moslim, 9 Christelijke en 60 openbare voorzieningen, waren al in 1968 door Israël geconfisceerd en tot staatseigendom verklaard en de eigenaren/bewoners werden Jeruzalem uitgezet. Als de mensen eenmaal verdreven zijn, gebruikt de Israëlische regering de beruchte zogeheten  “Absentee Property’ wet als middel om de laatste 13 % van Jeruzalem, die nog in bezit is van de Palestijnen, die zich moedig blijven verzetten, te onteigenen.  

Al is het totaal onvoorstelbaar, Israëlisch staatsbezit zou als onderdeel van een vredesproces [wie kent dat woord nog?] theoretisch teruggegeven kunnen worden aan de rechtmatige bezitters. Criminele settlers verdrijven al jaren in Jeruzalem met geweld Palestijnse families uit hun huizen, maar nu wordt het nog makkelijker -de bezetters doen helemaal niet geheimzinnig over hun schandalige plannen- afgelopen maand werden al deze huizen, bedrijven en voorzieningen gewoon brutaal weggegeven aan de settlers: privé boeven, die de illusie hebben voor altijd in het zogeheten ‘ voor eeuwig herenigd Jeruzalem’  te kunnen blijven wonen.

Maar niets is eeuwig en miljoenen in de hele wereld gaan door met de strijd tegen de zionistische Apartheidstaat, die het nu wel benauwd krijgt. De groeiende angst voor de zich steeds uitbreidende Boycot (BDS) successen, vooral in Amerika en Europa, ontaardt op het ogenblik in totale hysterie.
Wat te doen zonder gemeenschappelijke vijand? BDS is het nieuwe Iran, weet Netanyahu zeker, nadat Obama Israël tot zwijgen had weten te brengen over het nog steeds onzekere verdrag met Iran, door ze een ‘wapen compensatie’ van 1.9 miljard dollar te geven tegen de zogenaamde 'nieuwe dreiging' die zou uitgaan van een Iran verdrag; de uiterst rechtse minister wordt speciaal belast met ‘de strijd tegen BDS’ en de ingeschakelde media: ’Israël wordt in zijn bestaan bedreigd door BDS ‘ willen de bevolking van het schijnheilige land bang maken met racistische leugens en overdreven onzin over de werkelijke betekenis van de geweldloze boycot. Maar tegelijk ook prima reclame en erkenning voor ons jarenlange geduldige werk.

Een paar beruchte pro-Israël Amerikaanse miljardairs zijn bezig met een geheime topbijeenkomst om te proberen met hun geld nieuwe McCarthy tijden te realiseren, door bijv. Amerikaanse studenten, die op universiteiten actie voeren, onder druk te zetten door ze op zwarte lijsten te plaatsen met dreigementen: we zorgen ervoor dat jullie nooit een baan krijgen etc. etc; lees lang maar heel informatiefartikelhttp://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/why-bds-replacing-iran-israels-biggest-existential-threat


TTIP
Israël en aanhang zal niets nalaten om ons het actie voeren onmogelijk proberen te maken, maar de geest is gelukkig uit de fles en die gaat er niet meer in door intimidatie en lastercampagnes. 

Vorige maand schreven we over de grote gevaren van de in de stijgers staande TTIP handels overeenkomst, met ook gevaren voor BDS; hierbij nogmaals de petitie  https://stop-ttip.org/onderteken/met al bijna 2 miljoen ondertekenaars. Teken en geef het door s.v.p.! De SP kondigde als eerste partij aan binnen en buiten het parlement tegen TTIP te gaan ageren. Op 13 juni is er een openbare bijeenkomst;
zie: https://www.sp.nl/doe-mee/2015/moed-debat-over-ttip.


Er is nog veel werk te doen vriendinnen en vrienden. We zien je graag vrijdag 5 juni op onze wake [doe s.v.p. iets zwarts aan]

PMRS

Dank voor donaties in mei.  Door de extreme kou en omdat er geen enkele zak cement doorgelaten wordt voor de herbouw van huizen, overlijden nu helaas babies  in Gaza  en maken grote overstromingen het leven nog moeilijker.  We hebben nu al 2000 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheids werkers  die de door decennia lange Israëlische militaire bezetting verwaarloosde gezondheids infrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGOs van Palestina. Zie http://www.pmrs.ps.
Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het  totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis]. 

Willen jullie ook PMRS steunen?  Je kunt geld overmaken naar Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS: NL47TRIO0786821094.

 

ISRAEL: 

  • Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied

  • Weg met de annexatie muur - The wall must fall

  • Beëindig de bezetting van de Westoever en Gaza

  • Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen

  • Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen

  • Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

    EU:

  • Stop de militaire samenwerking met Israël.  Stel een wapenembargo in:  http://www.stopwapenhandel.org/Israel%20Nederland%20training

  •  Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op


Genoeg te doen, maar kom eerst naar onze wake 5 juni 2015 op het Spui, lieve vriendinnen en vrienden, [trek s.v.p. iets zwarts aan].

Uw gift is heel welkom o.a. voor het onderhouden van onze site. Maak uw donatie s.v.p. over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094.  t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam. Dank voor de gulle gevers.


Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl 

 

Wie zijn wij? Lees meer >>> 
 
VIZ_spui
 

In 2001 won de Internationale Beweging van Vrouwen in het Zwart de Millennium Vredes Prijs voor Vrouwen van het ontwikkelingsfonds van de Verenigde Naties (UNIFEM).