logo

houden een wake op 4 sept 2015
vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)


Wake: Groningen Haarlem Leeuwarden Maastricht Utrecht

47 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Komt allen!

Nieuwsbrief September

Schrijf het vast op en kom naar de: 
DemonstratieAmsterdam 26 september van 12 tot 14 uur :"  Nee tegen samenwerking Amsterdam Tel Aviv "           

                      
Vertrek vanaf het Beursplein naar het Museumplein


Gezamenlijk riepen we jullie al in juni op tegen de voorgenomen stedenband met Tel Aviv bij het stadhuis te komen demonstreren, waar we met heel velen de raadszaal vulden.

Maar toen begonnen landelijke zionistische PvdA politici en journalisten druk op de tegenstemmende PvdA raadsleden uit te oefenen, die al snel bezweken, vooral toen burgemeester v.d. Laan het beestje een andere naam gaf: ‘samenwerking’  i.p.v. stedenband en zo werd op 1 juli alsnog besloten de banden met Tel Aviv aan te halen. De Palestijnse stad Ramallah, als doekje voor het bloeden er bij gesleept, voelde daar helemaal niets voor, want ze wilden geen enkele "samenwerkings-, vriendschaps-, of stedenband overeenkomst tekenen met welke stad dan ook in de wereld, die niet berust op het erkennen van de rechten van het Palestijnse volk, zoals vastgelegd door de internationale gemeenschap"

Dus kan burgemeester v.d. Laan 5 september alleen nog afreizen naar Tel Aviv, waar hij hartelijk zal worden ontvangen door de Israëlische burgemeester, een voormalige generaal, die 26 jaar in het Israëlische leger diende o.a. als gevechtspiloot, die trots kan vertellen hoeveel Palestijnse burgers hij gedood heeft, hoe tolerant Tel Aviv- centrum van de Israëlische oorlogsindustrie -is, zodat er geen tijd is voor Amsterdamse pijnlijke vragen over mensenrechten. Dit mag niet gebeuren. Amsterdam sinds de 17e eeuw Mokum, bekend om zijn tolerantie en toevluchtsoord voor vervolgden; stad van Descartes, Spinoza, de Dokwerker met 180 verschillende nationaliteiten en centrum in de strijd tegen de Zuid Afrikaanse Apartheidsstaat.  Mokum- anders dan racistisch Tel Aviv, wil ook niets te maken hebben met de koloniale Israëlische Apartheidspolitiek, waartegen de onderdrukte Palestijnen, de oorspronkelijke bewoners van Palestina, zich al meer dan zestig jaar onvermoeibaar verzetten.

nee

nee2

En teken s.v.p.ook de petitiegericht aan de Amsterdamse gemeenteraadsleden
https://secure.avaaz.org/nl/petition/Amsterdam_tegen_samenwerking_met_Tel_Aviv

Voor wie een lange adem heeft, dit uitstekende artikel over de geschiedenis van het naast Tel Aviv gelegen Jaffa, eens de grootste stad van Palestina met een bloeiende economie en het centrum van cultuur, vòòr de massale verdrijving in 1948: https://electronicintifada.net/content/jaffa-eminence-ethnic-cleansing/8088


ergo

Ergotherapeut aan het werk in PMRS kliniek

Dank voor donaties in april. Tot nu toe is geen enkel huis herbouwt en geen enkele zak cement doorgelaten, wat samen met stroomstoringen en  overstromingen het leven in Gaza ondraaglijk maakt. We hebben al meer dan 2000 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheids werkers  die de door decennia lange Israëlische militaire bezetting verwaarloosde gezondheids infrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGOs van Palestina. Zie http://www.pmrs.ps.
Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het  totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis]. Willen jullie ook PMRS steunen?  Maak geld over naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094
o.v.v. PMRS

 

ISRAEL: 

  • Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied

  • Weg met de annexatie muur - The wall must fall

  • Beëindig de bezetting van de Westoever en Gaza

  • Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen

  • Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen

  • Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

    EU:

  • Stop de militaire samenwerking met Israël.  Stel een wapenembargo in:  http://www.stopwapenhandel.org/Israel%20Nederland%20training

  •  Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op


Genoeg te doen, maar kom eerst naar onze wake 4 sept 2015 op het Spui, lieve vriendinnen en vrienden, [trek s.v.p. iets zwarts aan].

Uw gift is heel welkom o.a. voor het onderhouden van onze site. Maak uw donatie s.v.p. over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094.  t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam. Dank voor de gulle gevers.


Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl 

 

Wie zijn wij? Lees meer >>> 
 
VIZ_spui
 

In 2001 won de Internationale Beweging van Vrouwen in het Zwart de Millennium Vredes Prijs voor Vrouwen van het ontwikkelingsfonds van de Verenigde Naties (UNIFEM).