logo

houden een wake op 2 okt. 2015
vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)


Wake: Groningen Haarlem Leeuwarden Maastricht Utrecht

48 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Komt allen!

TTIP

KOM naar de GROTE DEMONSTRATIE in AMSTERDAM op 10 OKTOBER tegen de desastreuze gevolgen van een nieuw handelsverdrag Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), dat tot voor kort in het geheim werd voorbereid tussen de VS en de EU. Het geeft een vrijbrief aan multinationale bedrijven om door het afbreken van alle handelsbarrieres en tarieven, de zwaar bevochten Europese nationale sociale & arbeidsrechten,voedselveiligheid en milieuwetten ter bescherming van de eigen bevolking uit te kleden tot de veel lagere Amerikaanse normen. Wat er nog over is van de regulering van banken of bijv. van het voorlopige Nederlandse verbod om schaliegas te winnen, zal worden beëindigd.

Daarnaast gaf het Amerikaanse Congres onder druk van de Israël lobby alleen toestemming de TTIP onderhandelingen met de EU goed te keuren, wanneer er een ontmoedigen en strafbaar stellen van BDS acties amendement in opgenomen werd. Regelrechte chantage en bedreiging van onze vrije meningsuiting, BDS acties, demonstraties en wakes. Hoe succesvoller de boycotacties in de VS, hoe groter de repressie vooral op de Amerikaanse universiteiten. Een groep desperate zionistische miljardairs (waaronder Sheldon Adelson- 'baas'van de Republikeinse partij en Haim Saban, top sponsor van Hillary Clinton) heeft 50 miljoen dollar (!) uitgetrokken om de komende 2 jaar pro-Palestina activisten te intimideren - de steeds grotere groep anti-zionistische joodse studenten wordt al gescreend op hun anti-Israël gedrag- terwijl financieel bewerkte zionistische studenten zorgen voor meer 'spontane' liefdesbetuigingen aan Apartheidstaat Israël. Meer over dit geniepige ‘US-Israel Trade and Commercial Enhancement Act aanhangsel http://www.palestina-komitee.nl/soemoed/94/619

TTIPP2
Met TTIP halen we het paard van Troje binnen: afbraak van alle sociale rechten, vrije meningsuiting, democratie en souvereiniteit van Europese landen


Terug naar TTIP: Het banenverlies door dit verdrag zal worden ‘verlengd en is substantieel’ ; gaf de Europese Commissie al toe en er wordt gevreesd voor het verdwijnen van een miljoen banen in de EU en de VS. Toch heeft het Europese Parlement in juli toestemming gegeven om de onder handelingen te laten doorgaan, na een fake wijziging van het ergste onderdeel: ISDS, de Investor-State Dispute Settlement clausule. Hiermee krijgen bedrijven het recht  buiten de nationale rechtssystemen om, in het geheim een regering te veroordelen tot gigantische boetes.
Lees hier : http://www.commondreams.org/news/2015/07/28/european-mining-dispute-illustrates-risks-corporate-friendly-trade-deals over Roemenie, dat weigerde om een Canadees goudwinnings bedrijf zijn giftige werk te laten voortzetten, na jarenlange protesten van de bevolking en nu bedreigd wordt om 4 miljard dollar te betalen als compensatie. Het gaat niet alleen om de privatisering van geschillenbeslechting, maar over het verbieden van democratisch genomen besluiten en uiteindelijk over het opheffen van de soevereiniteit van de Europese staten. Allemaal heel dringende redenen om mee te doen aan de demonstratie op 10 oktober. We hopen op jullie komst.


NB Het Palestina Komitee organiseert 7 oktober een bijeenkomst over TTIP en de gevolgen voor de BDS -campagne 20.00 uur in ABC Treehouse, Voetboogstraat 11 Amsterdam

 

ergotherapeut

Ergotherapeut aan het werk in PMRS kliniek.

Dank voor donaties in september. Tot nu toe zijn er sinds de enorme verwoestingen van de slachtpartij vorig jaar nauwelijkshuizen herbouwd,  het water is totaal vervuild, de Gazanen leven 10 jaar korter dan Israliers, de babysterfte is hoger dan vòòr 2014, wat samen met stroomstoringen en overstromingen het leven in Gaza steeds ondraaglijker maakt. We hebben al meer dan 2300 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheids werkers  die de door decennia lange Israëlische militaire bezetting verwaarloosde gezondheids infrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGOs van Palestina.
Zie http://www.pmrs.ps.
Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het  totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis]. 


Willen jullie ook PMRS steunen?  Maak geld over naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094
o.v.v. PMRS

 

ISRAEL: 

  • Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied

  • Weg met de annexatie muur - The wall must fall

  • Beëindig de bezetting van de Westoever en Gaza

  • Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen

  • Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen

  • Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

    EU:

  • Stop de militaire samenwerking met Israël.  Stel een wapenembargo in:  http://www.stopwapenhandel.org/Israel%20Nederland%20training

  •  Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op


Genoeg te doen, maar kom eerst naar onze wake 2 okt 2015 op het Spui, lieve vriendinnen en vrienden, [trek s.v.p. iets zwarts aan].

Uw gift is heel welkom o.a. voor het onderhouden van onze site. Maak uw donatie s.v.p. over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094.  t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam. Dank voor de gulle gevers.


Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl 

 

Wie zijn wij? Lees meer >>> 
 
VIZ_spui
 

In 2001 won de Internationale Beweging van Vrouwen in het Zwart de Millennium Vredes Prijs voor Vrouwen van het ontwikkelingsfonds van de Verenigde Naties (UNIFEM).