logo

houden een wake op 1 april 2016
vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)


Wake: Groningen Haarlem Leeuwarden Maastricht Utrecht

48 jaar bezetting is meer dan genoeg!

Komt allen!

Nieuwsbrief April 2016

Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza  NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS

Na de vreselijke terroristische aanslag in Brussel [de moordpartijen met vaak veel meer slachtoffers in Pakistan, Irak en Turkije zijn hier nauwelijks nieuws], komt Israël al sinds 9/11, met grote krantenkoppen, waaruit de hoop spreekt, dat ‘die achterlijke Europeanen nu eindelijk eens sympathie krijgen voor de manier waarop wij onze terroristen aanpakken; nu eens ophouden over kolonisten en een onafhankelijke Palestijnse staat te zeuren. Laten die Belgen stoppen met chocola te eten, weg met dat gedoe over mensenrechten en democratie en samen oorlog voeren tegen de gewelddadige wereldwijde Islam.’ 

Steeds wanhopiger proberen ze de bijna 70 jaar durende moedige antikoloniale Palestijnse strijd tegen de Israëlische bezetting van hun land te reduceren tot de laffe moorden, gepleegd door Europese ISIS aanhangers. Meestal zijn de namen van de daders lang van te voren bekend en blijken de veiligheidsdiensten niets met de verkregen informatie te doen, die wel tot steeds strengere wetten leiden. Zo worden bange Europese burgers gecreëerd, die niet meer durven protesteren tegen de inperking van hun rechten, zoals de nog steeds van kracht zijnde Noodtoestand in Frankrijk aantoont, maanden na de Parijse aanslagen van november.

nood

In Israël is het iedere dag noodtoestand voor de Palestijnen. Dagelijks weigert Israëlisch medisch personeel op straat liggende gewonde Palestijnen te helpen, waarna ze doodbloeden of worden doodgeschoten, waarvan veel opnames zijn gemaakt, meestal alleen op social media te zien. De video, die een moedige Palestijnse schoenmaker en B’tselem mensenrechten medewerker Emad Abu Shamsiya zojuist maakte van de executie in Hebron van een op de grond liggende, gewonde ongewapende Palestijn, die een Israëlische soldaat gewond had,  kreeg gelukkig een grotere verspreiding. https://electronicintifada.net/blogs/maureen-clare-murphy/netanyahus-hypocritical-condemnation-videotaped-hebron-execution?utm_source=EI+readers&utm_campaign=eeef61f9cb-RSS_EMAIL_CAMPAIGN&utm_medium=email&utm_term=0_e802a7602d-eeef61f9cb-293328261    

Hebron is altijd een stad van het verzet geweest. De 800 Israëlische kolonisten hebben de stad van de 200.000  Palestijnse  bewoners veranderd in een spookstad. Sinds 1994 mogen de bewoners de belangrijkste winkelstraat niet gebruiken, 42% van de huizen werd onteigend en 77% van de bedrijven en winkels is gesloten. Een deel van de stad inclusief het oude centrum is een gesloten gebied onder directe Israëlische militaire controle, waar de mensen, in de rij moeten staan om hun eigen huis in of uit te mogen gaan, waarbij ieder een nummer heeft, zodat geen enkele familielid, vriend, journalist of medisch personeel naar binnen kan.

Het Palestijnse centrum Youth Against Settlements en de International Solidarity movement zijn overvallen, de apparatuur is vernield of in beslag genomen om te voorkomen dat getuigenissen van de terreur tegen de  bevolking de rest van de wereld bereiken. De kolonisten lopen ondertussen zwaar gewapend door de straten iedereen te provoceren en ongestraft te mishandelen. Toch blijven de voortdurend bedreigde activisten, ook zonder kantoor protesteren. 

soldaat

Na de vreselijke beelden van de executie laat een nieuwe video zien hoe de soldaat/moordenaar de hand schudt van de uiterst rechtse Baruch Marzel uit de VS, een vroegere leider van Kach, de zelfs in Israël verboden fascistische organisatie van Meir Kahane. https://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/israelis-rally-around-soldier-filmed-executing-injured-palestinian

De innige banden tussen leger en kolonisten blijken ook weer, nadat de soldaat openlijk op Facebook verklaart dat ’Kahane was right’  en dat hij de orders volgde van zijn superieuren. Na aanvankelijke hypocriete kritiek van Netanyahu, dat deze soldaat niet volgens de militaire regels zou hebben gehandeld, wordt de moordenaar nu door bijna 70 % van de Israëliers als een held beschouwd en meer dan 50.000 mensen hebben al een adhesie petitie getekend. Kolonisten staan voor de deur van de moedige Shamsiya en dreigen hem uit zijn met prikkeldraad omgeven huis te gooien.

Het zoveelste bewijs voor de totaal  verziekte, gewelddadige atmosfeer in dit door en door racistische land, waar nu de meerderheid van de bevolking zich openlijk uitspreekt voor buitengerechtelijke executies. Voor ons reden om met meer kracht te blijven protesteren tegen de bezetting en vòòr BDS als het beste vreedzame middel om miljoenen mensen te informeren over dit misdadige zionistische regiem.

Kom dus naar onze wake - geen aprilgrap - op vrijdag 1 april, lieve vriendinnen en vrienden.


arts

Dank voor donaties in maart. Tot nu toe zijn er sinds de enorme verwoestingen van de slachtpartij vorig jaar nauwelijkshuizen herbouwd,  het water is totaal vervuild, de Gazanen leven 10 jaar korter dan Israliers, de babysterfte is hoger dan vòòr 2014, wat samen met stroomstoringen en overstromingen het leven in Gaza steeds ondraaglijker maakt. We hebben al meer dan 3000 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheids werkers  die de door decennia lange Israëlische militaire bezetting verwaarloosde gezondheids infrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGOs van Palestina.
Zie http://www.pmrs.ps.
Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het  totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis]. 


Willen jullie ook PMRS steunen?  Maak geld over naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094
o.v.v. PMRS

 

ISRAEL: 

  • Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied

  • Weg met de annexatie muur - The wall must fall

  • Beëindig de bezetting van de Westoever en Gaza

  • Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen

  • Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen

  • Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

    EU:

  • Stop de militaire samenwerking met Israël.  Stel een wapenembargo in:  http://www.stopwapenhandel.org/Israel%20Nederland%20training

  •  Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op


Genoeg te doen, maar kom eerst naar onze wake 1 april 2016 op het Spui, lieve vriendinnen en vrienden, [trek s.v.p. iets zwarts aan].

Uw gift is heel welkom o.a. voor het onderhouden van onze site. Maak uw donatie s.v.p. over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094.  t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam. Dank voor de gulle gevers.


Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl 

 

Wie zijn wij? Lees meer >>> 
 
VIZ_spui
 

In 2001 won de Internationale Beweging van Vrouwen in het Zwart de Millennium Vredes Prijs voor Vrouwen van het ontwikkelingsfonds van de Verenigde Naties (UNIFEM).