xx


xx
houden een wake op vrijdag 1 juli 2016

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
KOMT ALLEN!


Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS

Major General Herzi Halevy, chef Israëlische Geheime Dienst: 'Wij willen niet dat ISIS verslagen wordt'

Isr. voetmijn op weg naar ISISIsraëlische inscriptie : voetmijn no.4 N-A explosief/ontplofbaar.... serie T"G 8-78 - door het Syrische leger in beslag genomen Israëlische landmijnen, mortieren, raketten en handgranaten in een truck op weg naar ISIS

Misschien hebben jullie je wel eens afgevraagd, waarom de terreurbeweging ISIS die al jaren dood en verderf zaait in Irak, Syrië en nu ook in Libië, nooit Israël heeft aangevallen. Het land grenst aan Syrië en het houdt al bijna 50 jaar de Syrische Golan Hoogte bezet, waar de belangrijke bronnen van de Jordaanrivier liggen. Grensplaatsen in Libanon [met anderhalf miljoen vluchtelingen op een bevolking van 4,5 miljoen!] en met een heel slechte infrastructuur, worden wel voortdurend door ISIS bestookt, waarbij het zwakke Libanese leger de ISIS-terroristen zo goed mogelijk bestrijdt met veel doden aan beide kanten.

Maar wanneer je als staat nauw betrokken bent bij die alles verwoestende ISIS-bendes, die mensen vemoorden, ontvoeren, verkrachten, tot slaaf maken en eeuwenoude cultuurschatten verwoesten, heb je van de uit Saoedi Arabië afkomstige wahabitische godsdienst-terroristen niets te vrezen.

In een speech voor de jaarlijkse Herzliya Conferentie (14-16 juni) georganiseerd door het Israëlische Instituut voor Beleid en Strategie, heeft de chef van de militaire inlichtingen dienst Majoor-Generaal Herzi Halevy zich openlijk opgesteld als bondgenoot van ISIS, wat al jaren onofficieel Israëlisch beleid is. Halevy: 'De laatste drie maanden zijn voor ISIS de moeilijkste ooit geweest en Israël wil niet dat de situatie(!) in Syria eindigt met een nederlang voor ISIS.' [geciteerd door de NRG-site, gelieerd aan de Hebreuwse krant Maariv] Isis heeft met Amerikaanse & Saoedische steun jarenlang enorme gebieden in Irak en Syrie veroverd, maar door het offensief van Rusland en het Syrische leger dat in j.l. september begon heeft ISIS voor het eerst enorme verliezen geleden. H: 'Terugtrekking van de supermachten uit deze regio, waarbij Israël alleen achterbllijft tegenover Hezbollah en Iran, brengt Israël in een moeilijke positie. Daarom zullen we al het mogelijke doen om zo een situatie te vermijden.'
Betekent dat Israëlische steun aan de moordbendes ?
Er waren al een hele tijd geruchten, dat gewonde ISIS strijders in Israëlische ziekenhuizen werden opgelapt, maar confisceerde het Syrische leger in april een truck volgeladen met Israëlische raketten, mortieren, landmijnen en handgranaten op weg naar ISIS in de al-Suweida provincie, bij de Jordanese grens.
Ja, dus: het gaat om militaire steun aan ISIS en Al- Nusra, die door de ' Israëlische moeilijke positie' wellicht vergroot gaat worden.

Bedrog, desinformatie, misleiding.
Het is al lange tijd bekend dat Saoedi Arabië miljarden aan wapens uitgeeft voor ISIS, dat Turkije hen al jaren vrije doortocht geeft, alles met Amerikaanse gedoogsteun die ook wapens aan zogeheten 'gematigde rebellen' (El Quaida, ISIS light?) stuurt, maar de VS bombardementen, die duizenden burgers doden, wisten nooit de opmars van ISIS te stoppen. Voor alle drie + Israël was/is het enige doel: regime change. Alle oorlogsmisdaden zijn geoorloofd om Assad en zijn regering omver te werpen. Net als Irak was Syrië een seculier land vòòr het Westen Irak binnenviel [meer dan 1 miljoen doden volgens het bekende Britse medische tijdschrift 'The Lancet']. In het verscheurde Syrië leven nu meer dan 7 miljoen mensen zonder huis en werk, dus interne vluchtelingen, terwijl meer dan 4 miljoen het land ontvlucht zijn, waarvan minder dan 300.000 Europa wisten te bereiken. [http://www.unhcr.nl/home/artikel/24dd0a6fdd63d87160ebdde85a059d9d/unhcr-aantal-syrische-vluchtelingen.html] Van de 160.000 Palestijnen in het Yarmouk kamp bij Damascus zijn er nu slechts 18.000 over die bijna zonder eten, water en medicijnen, wanhopig proberen te overleven.

Halevy noemde ook de verbeterde strategische allianties met 'pragmatische Sunni staten, zoals Saoedi Arabië' en meteen is daar een nieuwe Israëlische verzoeningsovereenkomst met Turkije. Vergeten zijn de 10 doden op het schip de Mavi Marmara met hulpgoederen voor Gaza in 2010, de zeeblokkade van Gaza hoeft van Turkije opeens niet meer te worden opgeheven en de Gazanen worden totaal in de steek gelaten..

Daarom lieve lezeressen en lezers is er weer heel veel werk voor ons te doen, dus kom vrijdag naar onze wake.

Er is geen wake in augustus.

Checkpoint

ISRAEL:
Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, Jeruzalem en omsingeling van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

EU:
Stop de militaire samenwerking met Israël.
Stel een wapenembargo in:
http://www.stopwapenhandel.org/Israel%20Nederland%20training
Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op

 

Uw gift is heel welkom o.a. voor het onderhouden van onze site. Maak uw donatie s.v.p. over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094. t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam.

PMRSDank voor donaties in juni. Tot nu toe zijn er sinds de enorme verwoestingen van de slachtpartij in 2014 slechts 3000 van de 18.000 verwoeste huizen herbouwd, omdat Israël o.a de invoer van cement verbiedt. De Gazanen leven 10 jaar korter dan Israliers, de babysterfte is hoger dan vòòr 2014, wat samen met stroomstoringen, vervuild water en overstromingen het leven in Gaza steeds ondraaglijker maakt. We hebben al meer dan 3600 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheids werkers die de door decennia lange Israëlische militaire bezetting verwaarloosde gezondheids infrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGOs van Palestina. Zie http://www.pmrs.ps.
Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis].

Willen jullie ook PMRS steunen? Maak geld over naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094 o.v.v. PMRS

Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl
website: www.vrouweninhetzwart.nl.