xx


xx
houden een wake op vrijdag 6 januari 2017

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
KOMT ALLEN!


Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS

Vrouwen in 't Zwart wenst jullie 'n goed & strijdbaar Nieuwjaar 2017 toe

GELUKKIG NIEUW JAAR

'Vrouwen in t Zwart' Amsterdam tijdens onze HP wake op 2 december op het Spui foto: S. Vrouwe

Hewlett Packard, een van werelds grootste IT bedrijven- geschatte omzet $55 miljard- is de belangrijkste leverancier van technologische systemen, apparatuur en technische service aan de Israëlische militaire en beveiligings sectoren. Zo speelt HP een sleutelrol in de bezetting en schending van Palestijnse rechten. In de internationale actieweek [25/11- 3/12] op initiatief van het Palestinian BDS National Committee (BNC), gaven we met meer dan 150 acties in 101 steden in 30 landen, op 6 continenten een overduidelijke boodschap aan de wereldwijde HP bedrijven.

BDS Italie: Boycot Hewlett Packard:de technologie van de Israëlische Apartheid
Boycott HP

Wanneer HP doorgaat geld te verdienen door het leveren aan Israël van technologische kennis en middelen o.a. voor de checkpoints in Palestijns Bezet Gebied, zullen de laptops, printers etc. van HP met boycots en desinvesteringen te maken krijgen door miljoenen mensen over de hele wereld. O.a. Italië is er al mee begonnen: 'Io non compro HP.'- 'ík koop geen HP'. Onze Nieuwjaarswens is dat al onze lezers en hun vrienden in 2017 geen HP printers meer gaan kopen! De multinational G4S, een van de grootste veiligheidsbedrijven ter wereld heeft in 2016 bijna al zijn zakelijke activiteiten in Israël beëindigd.
Lees hier over andere 2016 BDS successen.

Op 23 december werd resolutie 2334 tegen uitbreiding van de nederzettingen in Israëlisch Bezet Gebied in de VN Veiligheidsraad behandeld. Van de 15 landen stemden 14 vòòr en de VS onthield zich. Het is voor het eerst in bijna acht jaar dat de Veiligheidsraad een resolutie aanneemt over het Israëlisch-Palestijnse conflict, na decennia van Amerikaanse veto's tegen elke resolutie, die het lot van de Palestijnse bevolking wilde verbeteren. Althans met woorden, want ook deze resolutie kent geen sancties, heeft dus geen impact en Israël heeft al gezegd het naast zich neer te zullen leggen. Palestijnen vechten voor hun leven, Israël vecht voor de bezetting.

BDSVertrekkend president Obama deed in zijn 8 jaar niets voor Palestina, maar gaf Israël wel 38 miljard dollar -het grootste militaire steunbedrag ooit in de VS geschiedenis- en is er eindelijk ook achter gekomen. BZ minister Kerry zei na het aannemen van de resolutie: “Israel can either be Jewish or democratic. It cannot be both.”. Sinds de stichting in 1948 van de excusief zionistische staat, lijden Palestijnen onder en verzetten zich al bijna 70 jaar tegen dit onverdraaglijke, ondemocratische bezetterssregiem -, terwijl wij, miljoenen activisten uit de hele wereld dit al zeker 50 jaar van de daken schreeuwen. Maar de meeste politici en de internationale fakenieuws-media doen net, of ze al die jaren nooit iets gehoord hebben. Waar jarenlang onze ingezonden brieven en artikelen stelselmatig geweigerd worden, komt er nu eindelijk een stroom opinierende artikelen op gang over hoe democratisch een joods- zionistische staat is, die een ander volk in z'n eigen land stelselmatig onderdrukt, opsluit en martelt, z'n water, huizen, bezittingen en land afpakt en om de paar jaar kapot bombardeert, met duizenden doden als resultaat.

Zo zien jullie, lieve vriendinnen en vrienden, de boodschap begint door te dringen!
Maar er is nog heel veel te doen. Kom vrijdag 6 januari naar onze wake op het Spui!

 

ISRAEL:
Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, Jeruzalem en omsingeling van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

EU:
Stop de militaire samenwerking met Israël.
Stel een wapenembargo in:
http://www.stopwapenhandel.org/Israel%20Nederland%20training
Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op

 

Uw gift is heel welkom o.a. voor het onderhouden van onze site. Maak uw donatie s.v.p. over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094. t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam.

PMRSDank voor donaties in december. Tot nu toe zijn er sinds de enorme verwoestingen van de slachtpartij in 2014 slechts 3000 van de 18.000 verwoeste huizen herbouwd, omdat Israël o.a de invoer van cement verbiedt. De Gazanen leven 10 jaar korter dan Israliers, de babysterfte is hoger dan vòòr 2014, wat samen met stroomstoringen, vervuild water en overstromingen het leven in Gaza steeds ondraaglijker maakt. We hebben al meer dan 3600 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheids werkers die de door decennia lange Israëlische militaire bezetting verwaarloosde gezondheids infrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGOs van Palestina. Zie http://www.pmrs.ps.
Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis].

Willen jullie ook PMRS steunen? Maak geld over naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094 o.v.v. PMRS

Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl
website: www.vrouweninhetzwart.nl.