xx


xx
houden een wake op vrijdag 3 februari 2017

vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje)
KOMT ALLEN!


Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS

Het ‘kleine‘ Israël nu hèt voorbeeld voor de grote USA.

Ban Trumpfoto Cindy Chu

De hele wereld is in shock is omdat de nieuwe president Trump precies doet, wat hij tijdens zijn campagne beloofde te zullen gaan doen. En wel binnen 2 weken; het slechte nieuws is niet meer bij te houden. De VS grens gaat maanden dicht voor bewoners van zeven Moslim landen, behalve natuurlijk voor die van Saudi-Arabië en Pakistan, waar de terroristen vandaan komen! Zonder de vreselijke ontregelende chaos over greencards en dubbele nationaliteiten nu, was een soortgelijk besluit overigens al in 2011 door Obama genomen, helaas zonder de enorme demonstraties van nu. Eerst 6 maanden voor Iraakse vluchtelingen en in 2016 konden burgers met dubbele nationaliteit uit Iraq, Iran, Libie, Sudan, Jemen en Somalië en ook bewoners van westelijke landen, die deze landen bezocht hebben, niet meer zonder visum de VS in. Werden er vorige jaar nog een schamele 12.500 Syriërs in de VS toegelaten; nu mogen de wanhopige Syrische vluchtelingen voor onbepaalde tijd niet meer naar Amerika.

Het bekende, moedige Palestijns parlementslid in het Israëlische parlement en fulltime activiste Haneen Zoabi is helemaal niet zo verrast over Trumps stijl. Zoabi- in 2015 nog in Amsterdam op uitnodiging van het Platform Stop Racisme en Uitsluiting met een mooie toespraak op onze Kristalnacht herdenking- zegt in een interview met de Guardian: ”Donald Trump lijkt bizar en uniek voor grote groepen mensen, maar niet voor Israël. Zijn soort populisme en agressieve speeches zijn al lang het dominante model in Israël. Deze mentaliteit is versterkt door de nieuwe VS president. Israël is het enige land, dat niet geshockeerd is door Trump of bang voor hem is. ‘Integendeel. Netanyahu en Trump vertegenwoordigen hetzelfde model.” en “ Netanyahu wil nu de Palestijnse crisis oplossen, i.p.v. managen, maar zijn oplossing is uitsluitend in het belang van Israël. Er is iets veranderd in de gedachten van de Israëli’s; de Palestijnen bestaan gewoon niet meer. Er zijn niet alleen fysieke maar ook psychologische muren.”

Haneen ZoabiHaneen Zoabi, 47 jaar, de eerste Palestijns Israëlische vrouw gekozen in het parlement (2009)

Zoabi heeft haar leven lang ervaring met Islamophobie. Israël gedraagt zich al decennia als de ervaringsdeskundige op het gebied van Moslimhaat: 'wij waarschuwen jullie al tijden en nou begrijpen jullie eindelijk ook eens wat terrorisme is, waar wij al zolang onder lijden'. Precies de PVV: je bent moslim dus terrorist. Trump's inreisverbod noemt ze een gevaarlijke formalisering van Islamophobia. 'Deze haat is niets nieuws, het is deel van de cultuur, die nu politiek wordt gemaakt. Het wordt deel van de norm, dat je zonder enige gêne vol haat over Moslims mag praten.' Lees meer hier.

Dus: ‘Bibi, fire up the bulldozers - let's get to building!!!! No more excuses!’
twittert de uitgelaten, bekende ultrarechtse settler rabbi Ben Packer uit Oost Jeruzalem aan Netanyahu, op de november dag dat Trump de nieuwe Amerikaans president wordt.
Hij en duizenden collega extremisten herkennen en bewonderen de allergrofste uitspraken van de allerbeste vriend, die Israël ooit had of zal krijgen. Soort zoekt soort: Trump tweet dat waterboarding helpt en vrouwen hun waffel moeten houden, terwijl de onbeduidende rabbijn opschept dat hij zelf al in 2013- sprekend over bulldozers- de Israëlische soldaten aangemoedigde om vooral ‘Rachel Corie pannenkoeken ‘ te maken. Hij bedoelde de dappere Amerikaanse activiste, die in 2003 door een Israëlische militaire bulldozer overreden en gedood werd, toen ze probeerde de vernietiging van een huis in Rafah in Gaza te voorkomen.

Jeruzalemhoofdstad van twee volkenIsraelische leger arresteert Palestijnse demonstrant tegen de constructie van Israelische settlements op de Bezette West Bank bij settlement Maaleh Adumim, bij Jerusalem [Shadi Hatem APA images]

Zet de bulldozers maar vast aan en bouwen maar… want “nu is er geen enkele noodzaak meer om de bouw te coördineren in de joodse (?) buurten van Oost Jeruzalem. We kunnen bouwen waar en zo veel als we willen.” aldus Netanyahu - direct na z’n eerste inspirerende telefonade met Trump. En hij gaat ook toestemming geven voor verdere bouw in de West Bank, waar voor het eerst in 20 jaar i.p.v. bij te bouwen in bestaande settlements, er nu nieuw ontworpen steden zullen bijkomen. Alle remmen gaan dus los; Trump hielp Netanyahu al in december door tevergeefs te proberen Obama VN resolutie 2334 te laten vetoën, die stopzetting eist van de illegale nederzettingen, die een obstakel voor vrede met de Palestijnen zijn. De ongeveer 600.000 settlers, die nu al bovenop verwoeste Palestijnse huizen wonen of in onteigende woningen in gestolen land, verheugen zich al op de nieuwe buren, want zo snel mogelijk komen er 3000 huizen bij, als bescheiden begin.

Over de door Trump met klaroengeschal aangekondigde verplaatsing van de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem, horen we plotseling niets meer. Dat betekent niet, dat de plannen zijn opgeschort. De Witte Huis adviseurs waarschuwen de president, dat het wel snel, maar in stilte, eigenlijk in het geheim, moet gebeuren. John Bolton, VN ambassadeur in de Bush regering, de ultra neo-conservatieve havik, die al in 1998 Irak wilde binnenvallen, is nu een belangrijk adviseur van de president; Zijn serieuze advies: ‘Je hoeft alleen maar de naamplaat op het VS consulaat in Jeruzalem te veranderen en dan te zijner tijd een permanente ambassade te bouwen.’

Deze uiterst gevaarlijk domme nitwits begrijpen echt wel, dat de verplaatsing van de ambassade betekent, dat de VS hiermee erkennen dat Jeruzalem,- waar drie wereld godsdiensten zetelen - de hoofdstad van Israël wordt, het doel van de zionisten vanaf 1948. En dat daarmee 70 jaar internationale consensus om dit te voorkomen de vuilnisbak in gaat,[resolutie 181: de stad krijgt een speciale internationale status en wordt bestuurd door de VN] net als de laatste pogingen om vrede te bereiken met de Palestijnen. Maar dat gaat niet gebeuren; de wereld is groter dan Amerika en wij zijn bij dezen gewaarschuwd!!

Tot slot voor onze lezers in Rotterdam: 10 februari 18.30-20.30. uur organiseren activisten een wake (speciaal voor Gaza, maar natuurlijk ook voor heel Palestina). In principe is er een wake iedere 2e vrijdag van de maand van 18.30 – 20.30 uur op de Lijnbaan- hoek korte Lijnbaan. Ook wordt gecollecteerd voor zonnecollectoren voor het Dar Essalaam ziekenhuis in Gaza. Doe mee met 'Rotterdam voor Gaza’ !

Er is weer lieve vriendinnen en vrienden, nog veel te doen, dus kom vrijdag naar onze wake op het Spui!

 

ISRAEL:
Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
Weg met de annexatie muur - The wall must fall
Beëindig de bezetting van de Westoever, Jeruzalem en omsingeling van Gaza
Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

EU:
Stop de militaire samenwerking met Israël.
Stel een wapenembargo in:
http://www.stopwapenhandel.org/Israel%20Nederland%20training
Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op

 

Uw gift is heel welkom o.a. voor het onderhouden van onze site. Maak uw donatie s.v.p. over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094. t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam.

PMRSDank voor donaties in januari. Tot nu toe zijn er sinds de enorme verwoestingen van de slachtpartij in 2014 slechts 3000 van de 18.000 verwoeste huizen herbouwd, omdat Israël o.a de invoer van cement verbiedt. De Gazanen leven 10 jaar korter dan Israliers, de babysterfte is hoger dan vòòr 2014, wat samen met stroomstoringen, vervuild water en overstromingen het leven in Gaza steeds ondraaglijker maakt. We hebben al meer dan 3600 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheids werkers die de door decennia lange Israëlische militaire bezetting verwaarloosde gezondheids infrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGOs van Palestina. Zie http://www.pmrs.ps.
Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis].

Willen jullie ook PMRS steunen? Maak geld over naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094 o.v.v. PMRS

Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl
website: www.vrouweninhetzwart.nl.