Vrouwen in het Zwart Amsterdam

houden een wake op vrijdag 1 december 2017 
vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje).
Komt allen!


NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS
Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza

300 Bedoeienen worden verdreven? + Generaal Wesley Clark: regime change - 7 landen in 5 jaar?

Voortgaande etnische zuivering ten oosten van Jeruzalem

Er is een enorme onrust ontstaan onder de Palestijnse Bedoeïenen, nu de Israëlische regering de plannen op tafel heeft gelegd om honderden bewoners van het dorp Jabal al-Baba met geweld te verdrijven. Eerder deze maand verspreidde Israël evacuatie pamfletten aan alle 300 Palestijnse bewoners in het bezette West-Bank district van Jeruzalem: de bewoners krijgen acht dagen om hun boeltje te pakken en naar een andere locatie te worden overgebracht, die door de Israëlische autoriteiten voor hen zou worden bepaald. Er zijn ongeveer 55 Bedoeïenen families, die daar 65 jaar wonen, nadat ze eerst al   uit hun oorspronkelijke dorpen waren verdreven in 1948, toen Israël ontstond.

Kijk naar de Al Jazeera reportage:

https://www.youtube.com/watch?v=ps3EnSctzsU&feature=youtu.be
Jabal al-Baba is gelegen in het midden van Israëls controversiele E1 gebied. Het plan is om de mega-nederzetting Maale Adumim te verbinden met de Jeruzalemmer nederzettingen, die allen illegaal zijn onder Internationaal Recht. Hierdoor worden het noordelijke en zuidelijke deel   van de West Bank van elkaar losgekoppeld. Ook heel schadelijk voor bezet Oost- Jeruzalem, dat hierdoor verder geïsoleerd wordt van de rest van de West Bank.

Khan al-Ahmar en Susiya, ook tussen Jeruzalem en de nederzetting Maale Adumin in liggend, moeten ook wijken. De Israëlische militairen kondigen aan dat ze alle huizen, scholen en de moskee zullen verwoesten, die in de weg staan van de geplande illegale uitbreiding. De VN constateert dat er meer Palestijnse huizen worden verwoest dan ooit te voren en dat er in dezelfde tijd er steeds meer nederzettingen bijkomen. De Israëlische mensenrechten organisatie B’Tselem waarschuwt dat het vernietigen van een heel dorp - voor heerst sinds 1967 - een oorlogsmisdaad is en dat Netanyahu als ook andere politici persoonlijk aansprakelijk zullen zijn.

Maar Netanyahu zal - zoals altijd - wel weer weten hoe hij daar een mouw aan moet passen. Een nieuw dieptepunt in de praktijken van ‘enige democratie van het Midden Oosten’:

Lees hier hoe hij de wet wil aanpassen om zich zelf tegen corruptie aanklachten te beschermen:

https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-1.825338


Het laatste nieuws van het Israëlische legerhoofdkwartier:


Stafchef Gadi Eizenkot van het Israëlische leger gaf onlangs een interview aan de Londense   Saoedische website Elaph.com, waarin hij zei dat Israël bereid is om geheime informatie uit te wisselen met Saoedi- Arabië. Hij vindt, nu dat Trump de Amerikaanse president is, de tijd rijp is om ‘nieuwe internationale allianties   in de regio aan te gaan en een groot strategisch plan te ontwikkelen om de Iraanse bedreiging tegen te gaan’. ‘We zijn bereid om ervaringen uit te wisselen met gematigde Arabische landen en de geheime diensten te laten samenwerken om de confrontatie met Iran aan te gaan'. Riyadh en Tel Aviv hebben ‘veel gezamenlijke belangen’, want volgens hem is Iran de ‘grootste bedreiging in de regio’.

Het lijken vreemde bedgenoten, dit gelegenheidsverbond tegen de gezamenlijke vijand Iran. In werkelijkheid zijn ze al tijden in het geheim ‘partners in crime’. Terwijl het westen zowel als China knarsetandend moeten toezien dat Noord Korea ongehinderd de ene levensbedreigende raket na de andere lanceert, omdat het zelf atoomwapens bezit, wordt Iran - juist omdat zij geen atoomwapens hebben - jarenlang van alles beschuldigd en bedreigd door de VS, Israël en Saoedi-Arabië met hun wereldwijde ambities. Iran is zelf geen oorlog   begonnen, maar door Iraq en de VS in 1980 aangevallen. De oorlog duurde tot 1988 met aan beide kanten honderdduizenden doden.
In werkelijkheid is het juist bovenstaand drietal, dat onafgebroken geweld exporteert en oorlogen voert: https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_United_States_at_war

De Amerikaanse krant Huffington Post rekende in 2011 uit dat de VS sinds WO-2 33 landen had gebombardeerd; waar de hulp aan de Saoedi’s voor hun Jemen uithongeringsoorlog nog niet bijstaat. Amerika met trouwe bondgenoten Frankrijk en Groot-Brittannië heeft een lange geschiedenis van interventie en kolonialisme.


Amerikaanse gepensioneerde vier sterren generaal Wesley Clark over VS MO-strategie:
"If the only tool you have is a hammer, every problem has to look like a nail."Wesley Clark, een overtuigd tegenstander van een oorlog tegen Iran, vertelde in een 2007 interview met Democracy Now, hoe hij een paar weken na 9/11 een andere generaal in het Pentagon ontmoette, die hem dringend even wilde spreken, zwaaiend met een [zeer geheim] stuk: "This is a memo that describes how we're going to take out seven countries in five years, starting with Iraq, and then Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and finishing off Iran."     Luister naar Wesley Clark: https://youtu.be/9RC1Mepk_Sw

Er wordt hard gewerkt aan de realisering van dit project. De verschrikkelijke oorlog in Irak is nog steeds niet afgelopen, en naast de Russische, zijn ook de geallieerde bombardementen op Syrië + VS-financiële en logistieke steun aan moordenaarsbende IS nog niet voorbij. Al gelukt: de omverwerping van de regering Kaddafi   in Libië; de VS met de altijd trouwe Franse, Italiaanse en Britse bondgenoten zorgde er voor dat Kaddafi in het openbaar uren werd gemarteld en vermoord, waarna de chaos   algemeen werd en er nu drie regeringen zijn, die elkaar met honderden milities bestrijden. Hoewel je zou denken dat drie regeringen meer weten dan één, heeft het westen gemeend toch een ‘favoriete regering’ uit te moeten zoeken, waarmee het zaken denkt te doen om zoveel mogelijk vluchtelingen tegen te houden. Lees:   https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/03/samenwerking-met-libie-is-fictie-6541939-a1544430
Wat je niet kunt/wilt geloven, maar toch waar is: openlijke slavernij, verkrachtingen en verdrinkingen zijn er nu aan de orde van de dag. Maar volgens de Belgische VRT van 29 november hield Mark Rutte op de Afrikaans- Europese top in Abidjan ‘een pleidooi voor een herziening van de Conventie van Genève’.

Lees: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/11/29/premier-michel-over-slavenhandel-in-libie---onze-tijd-onwaardig-/

Eeuwige bondgenoot Saoedi- Arabië exporteerde al in de jaren 70 het extreme Saoedische wahabisme. Miljoenen pamfletten en schoolboeken werden toen naar Afghanistan, Pakistan en o.a. Bosnië gestuurd om de geesten rijp te maken voor het jihadisme waar later El Qaida en ISIS (IS) uit zijn ontstaan.

En de andere eeuwige bondgenoot Israël is zoals bekend, vanaf 1947 oorlog aan het voeren: tegen o.a. het Engels Mandaat, Egypte, Jordanië, Syrië, drie keer met Libanon, permanent tegen alle bewoners van Gaza, en bijna 70 jaar tegen de hele Palestijnse bevolking - inclusief het opsluiten van kinderen in de West Bank en Israël, die al die tijd zich moedig blijven verzetten; vanaf 1987 met Intifada’s en al sinds 2005 met de meest succesvolle vreedzame BDS [Boycott, Divestment and Sanctions].  
Met z’n drieën vormen Israël, Saoedi- Arabië en de Verenigde Staten de echte ‘Axis of evil’,
de As van het Kwaad.


Ten slotte: korte berichten (met dank aan Frans)
Het congres van het Comité ter verdediging van Palestijnse gevangenen in Rijswijk is afgelast op last of onder druk van de burgemeester en de politie van Rijswijk, zogenaamd omdat geen vergunning was afgegeven (die smoes hebben we eerder gehoord). (Telegraaf)
Maar wie heeft er druk uitgeoefend op de burgemeester? In elk geval vanuit de raadsfracties Hart voor Rijswijk, Beter voor Rijswijk en Rijswijks Belang. Namen waarachter geen wereldvisie schuilgaat.

Hopelijk is de bijeenkomst van The Rights Forum op maandag 4 december in Humanity House in Den Haag niet hetzelfde lot beschoren https://www.humanityhouse.org/agenda/is-verzoening-palestina-zicht/.

Er is weer, lieve vriendinnen en vrienden, nog veel te doen,
dus kom vrijdag naar onze wake op het Spui!
Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza   NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS

Er is weer, lieve vriendinnen en vrienden, nog veel te doen,
dus kom vrijdag naar onze wake op het Spui!
Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza  NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS

 
Dank voor donaties in november. Tot nu toe zijn er sinds de enorme verwoestingen van de slachtpartij in 2014 toen volgens de UN 120.000 privé huizen verwoest werden, tot nu toe 71.000 herbouwd, o.a omdat Israël o.a de invoer van cement verbiedt. Aan 12.000 huizen wordt gewerkt en er moeten nog zeker 57.000 woonhuizen gebouwd worden. De Gazanen leven 10 jaar korter dan Israliers, de babysterfte is hoger dan vòòr 2014, wat samen met stroomstoringen, vervuild water en overstromingen het leven in Gaza steeds ondraaglijker maakt.

We hebben al meer dan 5000 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheids werkers  die de door decennia lange Israëlische militaire bezetting verwaarloosde gezondheids infrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGOs van Palestina. Zie http://www.pmrs.ps. Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het  totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis]. 

Willen jullie ook PMRS steunen?  Maak geld over naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094 o.v.v. PMRS

        ISRAEL: 
 • Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
 • Weg met de annexatie muur - The wall must fall
 • Beëindig de bezetting van de Westoever, Jeruzalem en omsingeling van Gaza
 • Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
 • Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
 • Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

  EU en Nederland:
 • Stop de militaire samenwerking met Israël.  Stel een wapenembargo in:  http://www.stopwapenhandel.org/Israel%20Nederland%20training
 •  Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op
Uw gift is ook heel welkom voor o.a het onderhouden van onze site, het maken van spandoeken en flyers. Maak uw donatie over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094. t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam.

Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl  website: www.vrouweninhetzwart.nl.
Het Internationale Netwerk Women in Black, bestaat sinds 1990, maar is als beweging begonnen in Israël toen Israëlische vrouwen met de Palestijnse Vrouwen Vredesbeweging het initiatief namen om samen protestwakes te houden. In januari 1988, een maand na het uitbreken van de eerste Intifada, stonden de eerste vrouwen al in Jeruzalem te demonstreren tegen de door Israël bezette Palestijnse Gebieden: De eerste wake tegen de Israëlische bezetting van de Westoever en Gaza was een feit. In Nederland waren de eerste vrouwen al in januari 1990 op het Spui aanwezig. Meer dan 25 jaar nu al, op één periode na, toen de Oslo Akkoorden ons ten onrechte hoop gaven, houden we in Amsterdam maandelijks wakes, net als in 6 andere Nederlandse steden. [adressen hieronder]. In de hele wereld vinden wekelijks / maandelijks Vrouwen in het Zwart wakes en solidariteits-acties plaats. Kijk op onze site  vrouweninhetzwart.nl en op: www.womeninblack.org voor de geschiedenis van Vrouwen in het Zwart internationaal.  
Organisatie Amsterdam:
Lily van den Bergh

Info@vrouweninhetzwart.nl
Iedere 1ste vrijdag van de maand
Tijd: 12.45- 13.45 uur Spui bij beeld Lieverdje

Organisatie Groningen:
Anja van Zanten

anjavanzanten@hotmail.com 
Iedere zaterdag  in de oneven weken
Tijd: 13-14 uur verzamelen Grote Markt 
 
Organisatie Haarlem:
Heleen Witte
Haarlem@vrouweninhetzwart.nl
Eerste zondag van de maand 
Tijd: 14-15 uur op de Grote Markt 
Verzamelen voor het Stadhuis.


Organisatie Leeuwarden:
Joop Hoekstra: tel: 0513-633544 
Leeuwarden@vrouweninhetzwart.nl
Iedere laatste zaterdag v/d maand
Tijd: 13-14 uur op De Nieuwstad bij De Waag 

Organisatie Maastricht:
Frances Scarrott: tel: 06-11307410 
Maastricht@vrouweninhetzwart.nl 
Iedere laatste donderdag v/d maand
(geef je op via e-mail). 

Tijd: 18-19 uur op de markt achter stadhuis
 
Organisatie Utrecht:

Tienta Verlegh tel: 030 - 241 36 46
Utrecht@vrouweninhetzwart.nl
Iedere laatste zaterdag v/d maand
Tijd: 13- 14 uur op Stadhuis brug 

Informatie over mensenrechten in Israel en de Palestijnse Gebieden:

Vrouwen in het Zwart: www.vrouweninhetzwart.nl
Nederlands Palestina Komitee: www.palestina-komitee.nl
Boycot Desinvesteren & Sancties: www.bdsnederland.nlwww.bdsmovement.net
Ma'an News Agency: www.maannews.com

Exposing the Israeli occupation industry: www.whoprofits.org
Electronic Intifada: www.electronicintifada.net
Coalition of Women for a Just Peace: www.coalitionofwomen4peace.org
B'tselem Israëlisch mensenrechten comité:
www.btselem.org
Palestinian Campaign for the Academic & Cultural Boycott of Israel: www.pacbi.org
Vrouwen voor Vrede: www.vrouwenvoorvrede.nl
docP, St. Diensten en Onderzoek Centrum Palestina: www.docp.nl
Een Ander Joods Geluid: www.eajg.nl
Stop the Wall: www.stopthewall.org

Amnesty Nederland: www.amnesty.nl
The East Jerusalem YMCA: http://www.ej-ymca.org/site/
YWCA in Palestina: http://www.ywca-palestine.org/
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2017 Vrouwen in het zwart, All rights reserved.
You are receiving this email because you subscribed

Our mailing address is:
Vrouwen in het zwart
Amsterdam, Centrum
Netherlands

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by
                    MailChimp