Vrouwen in het Zwart Amsterdam

houden een wake op vrijdag 2 februari, 2 maart, 6 april, ......
vanaf 12.45 uur op het SPUI in AMSTERDAM (Lieverdje).
Komt allen!


NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS
Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza


 Palestina vrij !

 

  Spyware:
spywareHet kan niemand meer ontgaan. Iedere dag wordt iedereen en alles bespioneerd, ja zelfs onze ‘vertrouwde’ banken worden gehackt. Wat daar tegen te doen? We googelden effe snel en vonden in no time deze geheimzinnige advertentie: https://www.cyberbit.com, volgens eigen zeggen zijn ze experts in 'behavioral threat detection, incident response automation and orchestration, ICS/SCADA security, and the world’s leading cyber range ... Cyberbit’s products were rapidly adopted by enterprises, governments, academic institutions around the world. Cyberbit has offices in Israel, the US, Europe, and Asia.' Alles duidelijk, lieve lezers?

Canadese onderzoekers van het Citizen Lab https://citizenlab.ca van de Munk School Global Affairs aan de Universiteit van Toronto ontdekten dat de computers van gevluchte Ethiopische dissidenten geïnfecteerd waren door spyware. Het bleek een product van een Israëlische militair bedrijf te zijn. Dit PC Surveillance System (PSS) was aan het autoritaire Ethiopische bewind verkocht door Cyberbit - een Israëlisch internetbeveiligingsbedrijf [cyber security] dat weer een dochtermaatschappij is van de Israëlische Elbit Systems - speciaal op de markt gebracht voor geheime diensten, leger, politie en justitie.

Spyware gaat   dus over spioneren en gegevens aftappen; kan voor commerciële doelen gebruikt worden, maar vooral om politieke tegenstanders te hacken en - zoals in dit geval - politieke vluchtelingen te bespioneren. Cyberbit zit niet om klanten verlegen, zoals daar zijn; het Koninklijk leger van Thailand, de geheime dienst van Uzbekistan, de Filipijnse president en nog zo een paar frisse types. Cyberbit gaf ook demonstraties van PSS in Frankrijk, Vietnam, Kazakhstan, Rwanda, Servië en Nigeria.

‘Onze bevindingen doen ook nu weer de vraag rijzen of spionage apparatuur wel zou mogen worden verkocht aan landen, die voortdurend de mensenrechten schenden’ schrijven de Canadezen. Ze vergeten erbij te zeggen, dat Israël zelf een van de meest notoire mensenrechten schenders is en een van de koplopers in de wereldwijde wapenindustrie. De Israëlische firma Elbit behoort - met Israël Aerospace Industries en Rafael - volgens het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) tot de 100 grootste wapenbedrijven in de wereld. Alle drie hebben ze in het kader van het Associatie Verdrag van de EU met Israël, Europees geld voor wetenschappelijk onderzoek gekregen en konden dus met deze Europese subsidies, nieuwe, gevaarlijke militaire apparatuur ontwikkelen. Een van de redenen waarom 'Vrouwen in het Zwart' voor opschorting is van dit verdrag.
 
‘De wereld is en schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel’   schreef Joost van den Vondel

De vroegere Israëlische ambassadeur in de VS Michael Oren [2009 – 2013], nu de rechterhand vanMinister-president Netanyahu, is heel beslist:. ‘De Tamimi familie zijn helemaal geen Palestijnen, maar de producten van propaganda’, twitterde hij in navolging van z’n VS baas Trump. Op 19 December werd de 16-jarige Ahed Tamimi door tientallen zwaarbewapende Israëlische militairen s’ nachts van haar bed gelicht, omdat ze een zwaar bewapende soldaat had geslagen, nadat het Isr. leger haar neefje een rubber kogel door z’n hoofd had geschoten [zie VIZ jan. nieuwsbrief]. Even later werden haar moeder Nariman en de volgende nacht ook haar nichtje Nur gearresteerd. De drie vrouwen uit het dorp Nabi Saleh worden nog steeds vastgehouden en kunnen zware straffen krijgen. Waarvoor is wel de vraag.

Onderminister & fantast Oren twitterde verder, dat 'die Tamimi familie onderdeel is van de Paliwood industrie, die kinderen in Amerikaanse kleren proppen en ze betalen om het IDF leger te provoceren, terwijl de camera draait’. Het ging er alleen maar om ‘voor geld het beeld van Israël te beschadigen’. En dat ís inderdaad goed gelukt. Een internationale ‘Free Ahed’-campagne is al gestart voor haar vrijlating en al die andere gevangen genomen kinderen. Jullie kunnen de petitie van Avaaz tekenen: https://secure.avaaz.org/campaign/nl/ en iedereen, die haar wil schrijven, dit is het adres:    Ha Sharon prison Ben Yehuda      P.O. Box 7      40 330 Israel
 
  Volgens Vondel is ‘Eén vrouw is duizend mannen te erg’  

'Zo een mooi blond meisje met blauwe ogen en al dat haar, zonder hoofddoek en met een sterke wil, kan natuurlijk geen Palestijnse zijn', weten de woedende Israëliers zeker. Hun heilige legerofficieren, die zich lieten slaan en haar niet meteen arresteerden. 'Deze terroriste moet levenslang krijgen’. Dat Ahed al jaren politiek actief is, dat zij, haar familie en honderdduizenden Palestijnse families zich al 70 jaar tegen de gewelddadige Israëlische bezetting verzetten, moest zeker ook geënsceneerd zijn; allemaal poppenkast voor de bühne volgens de racistische opruier Michael Oren. Lees hier het informatieve artikel van antropologe Anne de Jong, die de activistische familie al jaren kent als ook hun demonstraties tegen de landonteigening door naburige settlers. https://www.oneworld.nl/mensenrechten/is-er-bang-ahed-tamimi/

Plotseling werd ook de pers in de hele wereld wakker. 'Ze is de nieuwe Jeanne d’Arc', werd er geroepen. Het Algemeen Dagblad verwoordde die kortstondige wereldwijde pers aandacht goed met de kop: ‘De geliefde en gehate tiener geeft Palestijnse onvrede een gezicht’ (https://www.ad.nl/buitenland/geliefde-en-gehate-tiener-geeft-palestijnse-onvrede-een-gezicht~ae1e8449/) want tot nu toe hadden de media n o o it de moeite genomen, naar ook maar één van die honderden gezichten van gevangen genomen Palestijnse kinderen te kijken, laat staan over hun ‘onvrede’ te schrijven. Nu even in de wereld geliefd en gehaat, maar in Israël decennia lang alleen maar intens gehaat en geminacht.

‘De liefde tot syn lant is yeder aengeboren’

Basim al-Tamimi, de vader van Ahed, is al jaren een van de organisatoren van vreedzame demonstraties in Nabi Saleh tegen landonteigeningen door de naburige settlers. Hij noemt de beschuldigingen 'van de bezetter krankzinnig en achterlijk. Ze verdrinken in hun illusie van macht en daardoor kunnen ze niet meer logisch denken’. Tamimi zegt dat zijn familie diepe wortels heeft in Palestina en dat hij zeker niet zal ingaan op eisen van mensen, die zelf geen band hebben met dit land [Michael Oren is in Amerika geboren]. Vooral omdat de bedoeling van die beschuldigingen is, om zijn familie het recht op hun eigen land te ontnemen. 'We blijven hier', zegt Basim kalmpjes. ‘Als alles wat wij doen toch alleen maar toneelspel is, waarom zit mijn dochter dan in de gevangenis? Ze willen niet dat de mensen het ware gezicht van de Palestijnen zien’.
 
'We zijn allen vluchtelingen'
Ondertussen worden 40.000 veelal Eritrese en Soedanese vluchtelingen met uitzetting bedreigd. Ze krijgen te horen: 'acepteer een ticket of ga naar de gevangenis'. NB: overlevenden van de 2de Wereldoorlog, horen tot de weinige Israëli's, die het voor hen opnnemen en Afrikaanse vluchtelingen in huis willen nemen.

‘Alle Palestijnen zijn terroristen’ is al jarenlang de leus van de regeringen Netanyahu en toen hij in 2016 op bezoek kwam in Nederland, bood hij minister president Rutte ook zijn diensten aan, ‘want er woedt een vreselijk noodlottige strijd in de hele wereld, tussen de krachten van vrede en de krachten van terreur, de krachten van democratie en die van tirannie, van moderniteit en middeleeuwen’ enz enz. Hij wilde Rutte en z’n maats graag vertellen, hoe ze de terreur 'van Palestijnen en Moslims wereldwijd konden bestrijden, want onze generaals zijn al zo lang ervaringsdeskundigen'. En Baudet, Wilders en nu ook CDA-Buma knikken vol instemming op de achtergrond.
Onze bekende Nederlandse dichter Vondel (1587–1679) noemde de wereld dus een schouwtoneel, waarin ieder zijn rol speelt en z’n deel krijgt. Vice- minister president Oren zal als racistische clown de geschiedenis in gaan; hij verdwijnt met lege handen van het toneel.
 
Eind vorige week besloot het kabinet bij monde van minister Kaag, de Nederlandse bijdrage voor 2018 aan de UNRWA versneld te betalen. Een prima beslissing n.a.v. een noodkreet van de UNRWA, die plotseling in acute financiële problemen is gekomen en mensen zal moeten ontslaan nadat de regering Trump opeens 5 miljoen dollar kortte op de eerste Amerikaanse bijdrage voor 2018. Daarna trok de VS ook de toezegging van 45 miljoen dollar voor voedselhulp in.
CU, CDA en VVD stelden rare vragen in de Tweede Kamer en zoeken een excuus om net als Amerika, de UNRWA langzaam te ontmantelen. Trump c.s. gaan 65 miljoen korten op de begroting, als gebaar naar Israël, dat zelf geen cent aan de UNRWA betaalt en zich er ook niet mee mag bemoeien. UNWRA ontleent zijn mandaat aan een opdracht van de VN, moet dat uitvoeren en aan de VN verantwoording afleggen. Maar Israël is al jaren een warm voorstander van opheffing van die organisatie. Er zijn 5 miljoen vluchtelingen; meer dan 1,5 miljoen daarvan, dus ongeveer 1/3 van de geregistreerde Palestijnse vluchtelingen, hebben al tientallen jaren een uitzichtloos leven in 58 officiële Palestijnse vluchtelingen kampen in Jordanië, Libanon, Syrië, de Arabische Republiek, Gaza, de West Oever & Oost-Jeruzalem. Alleen de bewoners van deze vluchtelingen kampen krijgen hulp voor o.a. onderwijs en gezondheidszorg. I.t.t. tot rechtse roddel praatjes krijgen Palestijnen in Europa en elders niets.
Israël probeert de verantwoordelijkheid af te wentelen, die ze hebben voor het ontstaan en het oplossen van het vluchtelingenprobleem. In 1949 werd resolutie 194 in de Algemene Vergadering van de VN aangenomen, die de Palestijnen toezegde, dat ze in overeenstemming met het Internationaal Recht mogen terugkeren, of recht hebben op compensatie.
 
Tenslotte
Vorige maand schreven we dat onze site al lange tijd zwaar verouderd is en dringend vernieuwd moet worden. En dat dat geld kostte. We danken onze lezers voor de giften, die vorige maand spontaan gegeven hebben - vaak zelfs uitgesplitst bijv: 50/25/10 euro voor PMRS Gaza ziekenhuis [deze maand sturen we PMRS € 740.-] en het zelfde bedrag voor onze nieuwe website. We hopen dat onze lezers, die nog niet doneerden voor de site, dat alsnog willen doen: NL47 TRIO 0786 8210 94   t.n.v. Stichting Vrouwen in het Zwart o.v.v. ‘website’. Bij voorbaat hartelijk dank.

Er is weer, lieve vriendinnen en vrienden, nog veel te doen,
dus kom vrijdag naar onze wake op het Spui!
Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza  NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS

 
Dank voor donaties in januari. Tot nu toe zijn er sinds de enorme verwoestingen van de slachtpartij in 2014 toen volgens de UN 120.000 privé huizen verwoest werden, tot nu toe 71.000 herbouwd, o.a omdat Israël o.a de invoer van cement verbiedt. Aan 12.000 huizen wordt gewerkt en er moeten nog zeker 57.000 woonhuizen gebouwd worden. De Gazanen leven 10 jaar korter dan Israliers, de babysterfte is hoger dan vòòr 2014, wat samen met stroomstoringen, vervuild water en overstromingen het leven in Gaza steeds ondraaglijker maakt.

We hebben al meer dan 5000 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheids werkers  die de door decennia lange Israëlische militaire bezetting verwaarloosde gezondheids infrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGOs van Palestina. Zie http://www.pmrs.ps. Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het  totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis]. 

Willen jullie ook PMRS steunen?  Maak geld over naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094 o.v.v. PMRS

        ISRAEL: 
 • Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
 • Weg met de annexatie muur - The wall must fall
 • Beëindig de bezetting van de Westoever, Jeruzalem en omsingeling van Gaza
 • Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
 • Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
 • Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

  EU en Nederland:
 • Stop de militaire samenwerking met Israël.  Stel een wapenembargo in:  http://www.stopwapenhandel.org/Israel%20Nederland%20training
 •  Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op
Uw gift is ook heel welkom voor o.a het onderhouden van onze site, het maken van spandoeken en flyers. Maak uw donatie over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094. t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam.

Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl  website: www.vrouweninhetzwart.nl.
Het Internationale Netwerk Women in Black, bestaat sinds 1990, maar is als beweging begonnen in Israël toen Israëlische vrouwen met de Palestijnse Vrouwen Vredesbeweging het initiatief namen om samen protestwakes te houden. In januari 1988, een maand na het uitbreken van de eerste Intifada, stonden de eerste vrouwen al in Jeruzalem te demonstreren tegen de door Israël bezette Palestijnse Gebieden: De eerste wake tegen de Israëlische bezetting van de Westoever en Gaza was een feit. In Nederland waren de eerste vrouwen al in januari 1990 op het Spui aanwezig. Meer dan 25 jaar nu al, op één periode na, toen de Oslo Akkoorden ons ten onrechte hoop gaven, houden we in Amsterdam maandelijks wakes, net als in 6 andere Nederlandse steden. [adressen hieronder]. In de hele wereld vinden wekelijks / maandelijks Vrouwen in het Zwart wakes en solidariteits-acties plaats. Kijk op onze site  vrouweninhetzwart.nl en op: www.womeninblack.org voor de geschiedenis van Vrouwen in het Zwart internationaal.  
Organisatie Amsterdam:
Lily van den Bergh

Info@vrouweninhetzwart.nl
Iedere 1ste vrijdag van de maand
Tijd: 12.45- 13.45 uur Spui bij beeld Lieverdje

Organisatie Groningen:
Anja van Zanten

anjavanzanten@hotmail.com 
Iedere zaterdag  in de oneven weken
Tijd: 13-14 uur verzamelen Grote Markt 
 
Organisatie Haarlem:
Heleen Witte
Haarlem@vrouweninhetzwart.nl
Eerste zondag van de maand 
Tijd: 14-15 uur op de Grote Markt 
Verzamelen voor het Stadhuis.


Organisatie Leeuwarden:
Joop Hoekstra: tel: 0513-633544 
Leeuwarden@vrouweninhetzwart.nl
Iedere laatste zaterdag v/d maand
Tijd: 13-14 uur op De Nieuwstad bij De Waag 

Organisatie Maastricht:
Frances Scarrott: tel: 06-11307410 
Maastricht@vrouweninhetzwart.nl 
Iedere laatste donderdag v/d maand
(geef je op via e-mail). 

Tijd: 18-19 uur op de markt achter stadhuis
 
Organisatie Utrecht:

Tienta Verlegh tel: 030 - 241 36 46
Utrecht@vrouweninhetzwart.nl
Iedere laatste zaterdag v/d maand
Tijd: 13- 14 uur op Stadhuis brug 

Informatie over mensenrechten in Israel en de Palestijnse Gebieden:

Vrouwen in het Zwart: www.vrouweninhetzwart.nl
Nederlands Palestina Komitee: www.palestina-komitee.nl
Boycot Desinvesteren & Sancties: www.bdsnederland.nlwww.bdsmovement.net
Ma'an News Agency: www.maannews.com

Exposing the Israeli occupation industry: www.whoprofits.org
Electronic Intifada: www.electronicintifada.net
Coalition of Women for a Just Peace: www.coalitionofwomen4peace.org
B'tselem Israëlisch mensenrechten comité:
www.btselem.org
Palestinian Campaign for the Academic & Cultural Boycott of Israel: www.pacbi.org
Vrouwen voor Vrede: www.vrouwenvoorvrede.nl
docP, St. Diensten en Onderzoek Centrum Palestina: www.docp.nl
Een Ander Joods Geluid: www.eajg.nl
Stop the Wall: www.stopthewall.org

Amnesty Nederland: www.amnesty.nl
The East Jerusalem YMCA: http://www.ej-ymca.org/site/
YWCA in Palestina: http://www.ywca-palestine.org/
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2017 Vrouwen in het zwart, All rights reserved.
You are receiving this email because you subscribed

Our mailing address is:
Vrouwen in het zwart
Amsterdam, Centrum
Netherlands

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by
                    MailChimp