Vrouwen in het Zwart Amsterdam

 

Solidair, maar geen wake op vrijdag 1 mei 2020
vanwege corona
.

NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS
Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza


Fatou
                            Bensouda ICC
30 april, 2020, ICC aanklager Fatou Bensouda maakt bekend dat zij Palestina ontvankelijk verklaart als staat in een mogelijke proces tegen Israëlische oorlogmisdadigers.

Er spelen momenteel heel wat zaken tegelijkertijd, in Palestina/Israël én in de wereld. En al die dingen beïnvloeden elkaar en spelen kwaadwillende elementen in de kaart om ten tijde van mondiale verwarring de grote problemen naar hun hand te zetten en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu is hierin een ware meester. Een groot deel van de wereld, ook Israël, is lamgelegd door een letterlijk verstikkende pandemie en Netanyahu grijpt zijn kans om, terwijl iedereen binnen zit, zijn naamgenoot en tegenstander Benny Gantz te verleiden om, uit naam van de nationale nood, zijn verkiezingsbelofte te breken en met hém in zee te gaan. Gantz tuint er met open ogen in en verliest daarmee de helft van zijn fractie en een groot deel van de centrumrechtse coalitie. Vervolgens ziet Netanyahu de kans schoon om, nu Gantz de schepen achter zich verbrand heeft en nog maar een kleine minderheid vertegenwoordigt, ongeveer alles binnen te halen wat van zijn gading is:
 • Géén wet die verhindert dat het land geleid wordt door een premier die in staat van beschuldiging is gesteld wegens verschillende strafklachten
 • Spoedige annexatie van een groot deel van de bezette Westelijke Jordaanoever
 • Het beïnvloeden van zijn eigen strafproces door bemoeienis met de aanstelling van rechters
 • En als klap op de vuurpijl de garantie dat hij nog 18 maanden premier blijft met vrijwel onbeperkte bevoegdheden.
En Gantz blijft, na zijn capitulatie, met lege handen achter, behoudens de vage toezegging dat hij over 18 maanden het roer mag overnemen. Het is Netanyahu, die vóór alles verantwoording moet afleggen aan zijn vrouw Sarah, die ook nog bedongen heeft dat zij na afloop van Netanyahu’s regeerperiode in de residentie kunnen blijven wonen, wel toevertrouwd om vóór die tijd Gantz een stok tussen de benen te steken. Zo is de allerminst onschuldige maar wel naïeve Gantz door de doortrapte Netanyahu stevig in het pak genaaid, klaar voor de vuilnishoop van de geschiedenis.
Met de voorgenomen annexatie van ca. 1/3 deel van de Westelijke Jordaanoever voor ogen voert Israël de snelheid waarmee nederzettingen worden uitgebreid en ‘gelegaliseerd’ en Palestijnse grond wordt geconfisqueerd, drastisch op.
Daarnaast neemt het aantal incidenten van aanvallen van joodse kolonisten op Palestijnen en hun have en goed snel toe. Zojuist publiceerde de Israëlische mensenrechtenorganisatie B’Tselem een rapport hierover.Van dag tot dag
Dag
                             woning
1 april
Een anonieme medewerker van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft verklaard dat Israël op het punt staat de Westelijke Jordaanoever 'medisch te annexeren', omdat de PA de situatie niet in de hand zou hebben. (Times of Israel) Vreemd waar het aantal gemelde besmettingen op de Westelijke Jordaanoever met 122 veel lager is dan in Israël (meer dan 5.500). Te vrezen valt dat de voorgenomen medische annexatie eerder van militaire dan van geneeskundige aard zal zijn.
In Tulkarm en Jenin zijn drie huizen verwoest door het Israëlische leger.
In Rummaneh zijn vanochtend vroeg drie woningen in aanbouw gesloopt. Het vernielen van woningen in tijden van een pandemie is een misdaad tegen de menselijkheid. De verhoogde sloopactiviteit heeft vermoedelijk alles te maken met de aanstaande annexatieplannen.
In Hizma (ten noorden van Jeruzalem) is het bureau van een noodcomité voor toezicht op verspreiding van het virus door Israëlische soldaten overvallen en zijn medewerkers belaagd.

3 april
Palestijnse gevangenen in de Ofer-gevangenis hebben voedsel geweigerd uit protest tegen het falen van de gevangenisautoriteiten om hen te beschermen tegen besmetting. Eerder werd een 19-jarige Palestijn uit deze gevangenis naar huis gestuurd, waar hij besmet bleek met het corona-virus. De medegevangenen zijn tot op heden niet getest.

4 april
Mensenrechtenadvocaat en hoogleraar  Liesbeth Zegveld roept Stef Blok op druk uit te oefenen op Israël om de blokkade van Gaza op te heffen. Als bezettende macht (door de blokkade geldt Israël nog steeds als bezetter) is Israël verantwoordelijk voor het welzijn en de gezondheid van de inwoners.
Israël slaagde erin 100 duizend corona testkits bemachtigen, daarvan stond het er 200 af aan Gaza en 400 aan de Westelijke Jordaanoever. De 99.400 die over bleven behield het zelf.

5 april
De Palestijnse gouverneur voor Oost-Jeruzalem, Adnan Gaith,  is voor de 17e keer in amper een jaar aangehouden.
Vorige week arresteerden Israëlische soldaten de Palestijnse minister voor Oost-Jeruzalem, Fadi al-Hidmi. Volgens de Palestijnse minister van Volksgezondheid, Mai Alkaila, deden de soldaten hem bij de arrestatie een gebruikte mondkap met bloedvlekken voor.


Zondagochtend hebben Israëlische vliegtuigen drie uur lang landbouwgronden in Gaza besproeid met chemicaliën, vermoedelijk herbiciden. Eerst maakt het Israëlische leger vuurtjes met zwarte rook om de windrichting te bepalen. Als die richting Gaza staat komen de sprayvliegtuigen. De chemicaliën doden al het gewas tot op honderden meters van de grens, maar de chemicaliën kunnen ook nog verder Gaza inwaaien. Verschillende mensenrechtenorganisaties hebben een beroep gedaan op Israël om een einde te maken aan deze giftige praktijken.
Joodse kolonisten uit de illegale nederzetting Goesj Etzion (de moeder der orthodoxe nederzettingen) hebben Palestijnse wijngaarden behorende bij Beit Ummar vervuild met rioolwater.
Het dorp is regelmatig doelwit van aanvallen van de kolonisten, meestal gericht op de vernieling van de fruitteelt.

7 april
Tientallen Palestijnse gevangenen in Israël zijn in hongerstaking vanwege opzettelijke medische verwaarlozing door de Israëlische gevangenisautoriteiten.
Een horde Israëlische soldaten trok door het Palestijnse stadje Beit Ummar, waarvan een dag eerder de boomgaarden waren overspoeld met rioolwater uit de nabijgelegen nederzetting Goesj Etzion. De soldaten lieten ook besmettelijk medisch afval achter in het dorp: naalden, handschoenen alsmede een onbestemde smurrie. Dit moet gezien worden als een bewuste poging om het corona-virus te verspreiden onder Palestijnse bevolking van Beit Ummar. Palestijnse vrijwilligers hebben alles zoveel mogelijk ontsmet en het afval verbrand.

8 april
Palestijnse
                           ventilator
                           prototype
Ziekenhuizen in het bezette Oost-Jeruzalem kampen met ernstige tekorten aan medische materialen, zoals beschermende kleding en testen. Dat zegt de Israëlische burgemeester van Jeruzalem, Moshe Leon. Palestijnse wijken in het door Israël geannexeerde deel van Oost-Jeruzalem dat aan de andere kant van de Apartheidsmuur ligt, ontvangen helemaal geen medische voorzieningen van Israël.
 
De medische en technische faculteiten van de al-Quds Universiteit zijn erin geslaagd een eigen beademingsapparaat te ontwikkelen. Het ziet er nog een beetje houtje-touwtje uit maar het apparaat zou goed functioneren en aan alle veiligheidseisen voldoen. Bezetting maakt vindingrijk.
In Ash-Shuyukh in de regio Hebron hebben extremistische kolonisten uit de nabijgelegen joodse nederzetting Metsada Asfar Palestijnse boeren aangevallen, zoals gewoonlijk onder het toeziend oog en met behulp van het Israëlische leger.
In het dorp Kubar, bij Ramallah, hebben joodse kolonisten een Palestijnse boer, Samir Zeebar, aangevallen en diens zoons gekidnapt terwijl zij hun land aan het ploegen waren.
De twee zoons zijn meegenomen naar de illegale nederzetting Halamish, waar zij werden 'ondervraagd'.

9 april
GrafschennisHet dorp Burqa, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, is al langere tijd slachtoffer van geweld door joodse kolonisten. Ettelijke malen werden oogsten en olijfbomen vernield. Nu zijn de graven aan de beurt. De vandalen waren afkomstig uit de in 2005 officieel gesloten nederzetting Homesh en maakten gebruik van de loc down-maatregelen op de Westelijke Jordaanoever om hun wandaden onopgemerkt te kunnen verrichten.

10 april
Het dorp Burqa, in het noorden van de Westelijke Jordaanoever, is al langere tijd slachtoffer van geweld door joodse kolonisten. Ettelijke malen werden oogsten en olijfbomen vernield. Nu zijn ook de graven aan de beurt. De vandalen waren afkomstig uit de in 2005 officieel gesloten nederzetting Homesh en maakten gebruik van de loc down-maatregelen op de Westelijke Jordaanoever om hun wandaden onopgemerkt te kunnen verrichten.

11 april
Joodse kolonisten vernielden in totaal 400 jonge olijfbomen in al-Khader, bij Bethlehem. Al-Khader is regelmatig doelwit van vernielzucht.

12 april
Israëlische soldaten hebben in Beit Ummar, nabij Hebron, de 17-jarige Bahaa Ra'ed Meqbel gearresteerd en meegenomen naar de Israëlische nederzetting Karmi Tzour. Beit Ummar kwam recent in het nieuws door het vervuilen van Palestijnse landbouwgrond met rioolwater vanuit de nederzetting en Israëlische militairen die opzettelijk besmettelijk medisch afval dumpten in de straten van het dorp.


13 april
Joodse kolonisten steken auto's van Palestijnen in brand en vallen drie Palestijnse tentkampeerders aan. Zij waren door het Israëlische leger opgesloten in een oude legerbasis op verdenking van corona-infectie. Maar kennelijk zat de deur niet op slot. Zij liepen naar de kampeerders en vroegen om een vuurtje en gingen weer weg, om even later terug te komen, waarna zij de Palestijnen (onder wie één Israëlische Palestijn uit Haifa) aanvielen en hun auto's in brand staken. Later werden zij door de politie verhoord. De kolonisten, afkomstig uit de beruchte nederzetting Yitzhar, zullen worden vervolgd. Vermoedelijk niet voor brandstichting, maar voor het overtreden van de corona-regels.

14 april
besmetting
                           rioolslib van
                           nederzetting
In Beit Ummar is voor de tweede keer binnen een week door joodse kolonisten rioolwater gespuid in boomgaarden van Palestijnse boeren. Dit is een opzettelijk en jaarlijks terugkerend fenomeen met als doel de oogsten te beschadigen.
 
Het Israëlische leger heeft een Palestijnse testkliniek in Oost-Jeruzalem gesloten. Israël staat niet toe dat de Palestijnse gezondheidsautoriteiten activiteiten ontplooien in het eenzijdig geannexeerde Palestijnse deel van Jeruzalem, het verhindert de inspanningen van de VN. Zelf is Israël nalatig in de medische zorg aan Palestijnen in Oost-Jeruzalem.

https://twitter.com/dewereldmorgen/status/1252574698501791745

15 april
In het noorden van de Jordaanvallei heeft het Israëlische leger voor de 10e maal een Palestijns checkpoint ontmanteld dat was opgericht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
In Qaryout (bij Nabloes) hebben kolonisten uit Shilo een stacaravan geplaatst met als doel een nieuwe buitenpost te vestigen op Palestijnse grond. Zij maakten daarbij handig gebruik van het feit dat de dorpsbewoners onder loc down thuis zitten.
In Hebron vielen kolonisten, onder toeziend oog van het leger, een Palestijns jongerencentrum binnen.

17 april
Het Israëlische leger gaat door met het vernielen van Palestijns bezit. In Burin bij Nabloes werd Palestijns land 'schoongeveegd' in de Jordaanvallei werden in Jiftik en Furush Beit Dajan slooporders uitgedeeld.

18 april
Naaiateliers in Gaza hebben zich gestort op de grootschalige productie van mondmaskers bestemd voor Europa. De omgekeerde wereld?

19 april
Het Israëlische leger heeft wederom Palestijnse vissers en boeren in Gaza beschoten. Zoals steeds blijven de redenen onduidelijk evenals de omvang van de door Israël vastgestelde visserijzone en buffergebieden binnen de Strook van Gaza.

21 april
De Israëlische marine nam opnieuw Palestijnse vissers voor de kust van Gaza onder vuur. Één visser raakte gewond aan het hoofd. Over zijn toestand wordt niets vermeld. Ook aan de oostgrens van Gaza infiltreerden Israëlische bulldozers, die het land omploegden (zonder agrarische oogmerken).

22 april
'Jammer voor de Palestijnen maar straks zullen die dankbaar zijn, want in Israël is alles beter.'
Volkskrantredacteur Sacha Kester laat 2 pagina's lang en zonder weerwoord kolonisten aan het woord. Het stuk staat in de redactionele kolommen, niet op de opiniepagina's. ‘We zijn hier al 3.500 jaar. Bovendien zijn we enorm zorgvuldig’. Er wordt de schijn gewekt dat eenzijdige annexatie, met goedkeuring van Donald Trump, de aanwezigheid van Israëlische nederzettingen op Palestijnse grond legaal maakt.
Historische foto
                         van de Nakba 1948
                         ingekleurd
Uit historische foto serie van de Nakba 1948 ingekleurd door Belal Khaled

23 april
In de Negev-gevangenis in Israël is de 23-jarige Palestijn Nour Barghouti na een onwel-wording overleden. Over de doodsoorzaak is niets bekend.
In Qusra. in het noorden van Westelijke Jordaanoever, sloot het Israëlische leger de belangrijkste toegangsweg tot het dorp af met betonblokken. Een reden werd, zoals gewoonlijk, niet gegeven en er braken schermutselingen uit tussen dorpsbewoners en het leger.
In as-Sawahira ten zuidoosten van Jeruzalem zijn gisteren twee jongeren gewond geraakt bij een betoging. Eerder op de dag was een dorpsgenoot doodgeschoten door het Israëlische leger omdat hij aanslag zou hebben willen plegen op soldaten bij een checkpoint.

24 april
Het Israëlische leger en kolonisten (zoals altijd twee handen op één buik) doen er alles aan om de Palestijnse inspanningen om het corona-virus te beteugelen, te dwarsbomen. Bij Hossan, ten oosten van Bethlehem, schoot een kolonist in de lucht om een Palestijns corona- checkpoint uiteen te jagen.
In Kisan, ook ten oosten van Bethlehem, schoot een kolonist met zijn revolver op een Palestijns corona-checkpoint.
In Kufur Aqab, tussen Ramallah en Jeruzalem, zaagden Israëlische soldaten een bord met aankondigingen van de PA in stukken en beboetten inwoners omdat zij geen mondkapje droegen.
Joodse kolonisten uit de illegale nederzetting Rechelim hakten tientallen olijfbomen om van een Palestijnse boer uit as-Sawiya, bij Nabloes.

25 april
Israël heeft na lang treuzelen voldaan aan het verzoek van de burgemeester van Jeruzalem om medische apparatuur en coronatesten te leveren aan katholieke St. Joseph ziekenhuis in Oost-Jeruzalem voor de behandeling van Palestijnse inwoners van dat stadsdeel. Het heeft welgeteld één beademingsapparaat en 50 testen gestuurd op een bevolking van meer dan  320.000 Palestijnen. Het Vaticaan schonk 3 beademingstoestellen en christelijke organisaties 2.
Oost-Jeruzalem werd na de junioorlog van 1967 door Israël geannexeerd, maar de Palestijnse bewoners hebben niet de Israëlische nationaliteit. Zij worden beschouwd (en behandeld) als buitenlandse 'residents', ook al zijn zij er geboren en getogen.

26 april
In Qarawat Bani Hassan bij Salfit zijn door het Israëlische leger sloopbevelen afgegeven voor 22 Palestijnse woningen (deels nog in aanbouw). Het gebied heeft systematisch te lijden onder aanvallen van het Israëlische leger en kolonisten, die het land claimen voor uitbreiding van nederzettingen en annexatieplannen.

29 april
Het hooggerechtshof in het verenigd koninkrijk draait na een langdurig proces een wet uit 2016 terug die BDS uitingen strafbaar moest stellen. Het mag een groot succes voor de BDS beweging in de UK genoemd worden.

 
 
Agenda
raadpleeg voor (veel) meer informatie de site van het Nederlands-Palestina Komitee

Omdat in Nederland voorlopig geen evenementen met meerdere mensen zijn toegestaan en activiteiten zijn afgelast of uitgesteld vanwege de corona-crisis volgen hierbij naast wat langer lopende projecten waarover u kunt lezen ook een aantal tips zoals 'n documentairefilm die on-line te zien is of een podcast om te beluisteren.

Bekijk een aflevering van (het Palestijns instituut voor publieke diplomatie) een interview met de Palestijnse prof. advocate en activist Noura Erekat op youtube van +/- 1 uur
Noura
                       Erekat Youtube---------------------


of Beluister een Podcast met Miko Peled
Miko
                       Peled Podcast
---------------------
of bekijk de speelfilm Omar on-line
Omar
                       filmposter
 
 

Lees het laatste nieuws bij het Palestina Komitee
Lees het laatste nieuws bij DocP
 
Plant een olijfboom op Facebook
 
Doorlopende activiteit:

Als Internationale Vrijwilliger naar Palestina.
De International Solidarity Movement (ISM) is in 2001 opgericht om het Palestijnse maatschappelijke verzet te ondersteunen en te verstevigen door daadwerkelijk naast Palestijnen te staan. Dit hebben we ruim 18 jaar lang met succes gedaan en zullen dat blijven doen.

Meldt je aan voor een oriëntati
egesprek, indien je geïnteresseerd bent om het werk van ISM te steunen en als vrijwilliger naar Palestina te gaan. Meer informatie vindt je op de website van

ISM-Nederland
.

 

Er is weer, lieve vriendinnen en vrienden, veel te doen,
dus kom vrijdag naar onze wake !
En
blijf helpen, het is zo nodig!

 

Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza  NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS
Veel dank weer voor al jullie donaties de afgelopen tijd. Wat nog steeds heel erg nodig is voor de duizenden gewonden die sinds het begin van de terugkeermarsen, gevallen zijn. Sinds de enorme verwoestingen van de slachtpartij in 2014, toen volgens de UN 120.000 privé huizen verwoest werden, zijn er slechts 71.000 herbouwd, omdat Israël o.a. de invoer van cement verbiedt. Aan 12.000 huizen wordt gewerkt en er moeten nog zeker 57.000 woonhuizen gebouwd worden. De Gazanen leven 10 jaar korter dan Israëliërs en de babysterfte is hoger dan vòòr 2014. Er zijn constante stroomstoringen: Beit Hanoun Hospital  kan geen patiënten meer behandelen, wegens tekort aan brandstof voor de generatoren. Ook het Al-Durra kinderziekenhuis dreigt gesloten te worden. Voor deze tekorten zijn Israël zowel als de Palestijnse Autoriteit verantwoordelijk. Daarnaast het totaal vervuilde water en de overstromingen. Dit alles maakt het leven voor de mensen in Gaza steeds ondraaglijker. Daarbovenop inmiddels de Covid-19 Pandemie waarbij iedereen z'n hart vast houdt.

Nadat ook jullie laatste donaties zijn verwerkt is nu in totaal al meer dan €14.328,91 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al heel lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheidswerkers  die de - door decennia lange Israëlische militaire bezetting - verwaarloosde gezondheidsinfrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGO’s van Palestina. Zie: http://www.pmrs.ps. Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het  totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis]. 

Willen jullie ook PMRS steunen?  Maak geld over naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094 o.v.v. PMRS

        ISRAEL: 
 • Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
 • Weg met de annexatie muur - The wall must fall
 • Beëindig de bezetting van de Westoever, Jeruzalem en omsingeling van Gaza
 • Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
 • Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
 • Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

  EU en Nederland:
 • Stop de militaire samenwerking met Israël.  Stel een wapenembargo in:  http://www.stopwapenhandel.org/Israel-Nederland-training
 •  Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op
Uw gift is ook heel welkom voor o.a het onderhouden van onze site, het maken van spandoeken en flyers. Maak uw donatie over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094. t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam.

Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl  website: www.vrouweninhetzwart.nl.
Het Internationale Netwerk Women in Black, bestaat sinds 1990, maar is als beweging begonnen in Israël toen Israëlische vrouwen met de Palestijnse Vrouwen Vredesbeweging het initiatief namen om samen protestwakes te houden. In januari 1988, een maand na het uitbreken van de eerste Intifada, stonden de eerste vrouwen al in Jeruzalem te demonstreren tegen de door Israël bezette Palestijnse Gebieden: De eerste wake tegen de Israëlische bezetting van de Westoever en Gaza was een feit. In Nederland waren de eerste vrouwen al in januari 1990 op het Spui aanwezig. Meer dan 25 jaar nu al, op één periode na, toen de Oslo Akkoorden ons ten onrechte hoop gaven, houden we in Amsterdam maandelijks wakes, net als in 6 andere Nederlandse steden. [adressen hieronder]. In de hele wereld vinden wekelijks / maandelijks Vrouwen in het Zwart wakes en solidariteits-acties plaats. Kijk op onze site  vrouweninhetzwart.nl en op: www.womeninblack.org voor de geschiedenis van Vrouwen in het Zwart internationaal.  
Organisatie Amsterdam:
Sanne van den Bergh
info@vrouweninhetzwart.nl
Iedere 1ste vrijdag van de maand
Tijd: 12.45- 13.45 uur Lokatie vermeld in nieuwsbrief

Organisatie Groningen:
Anja van Zanten
anjavanzanten@hotmail.com 
Iedere zaterdag  in de oneven weken
Tijd: 13-14 uur verzamelen Waagplein
 
Organisatie Haarlem:
Heleen Witte
Haarlem@vrouweninhetzwart.nl
Eerste zondag van de maand 
Tijd: 14-15 uur op de Grote Markt 
Verzamelen voor het Stadhuis.

Organisatie Maastricht:
Frances Scarrott: tel: 06-11307410 
Maastricht@vrouweninhetzwart.nl 
Iedere laatste donderdag v/d maand
(geef je op via e-mail). 
Tijd: 18-19 uur op de markt achter stadhuis
 
Organisatie Utrecht:

Tienta Verlegh tel: 06-439 40 621
 
Informatie over mensenrechten in Israël en de Palestijnse Gebieden:

Vrouwen in het Zwart: www.vrouweninhetzwart.nl
Nederlands Palestina Komitee: www.palestina-komitee.nl
The Rights Forum (NL) https://rightsforum.org/
Boycot Desinvesteren & Sancties: www.bdsmovement.net
Ma'an News Agency: www.maannews.com
Exposing the Israeli occupation industry: www.whoprofits.org
Electronic Intifada: www.electronicintifada.net
Coalition of Women for a Just Peace:  http://www.coalitionofwomen.org
B'tselem Israëlisch mensenrechten comité: https://www.btselem.org
Palestinian Campaign for the Academic & Cultural Boycott of Israel: https://bdsmovement.net/pacbi
Defence for Children Palestina: www.dci-palestine.org
Palestijnse kinderrechten Coalitie: https://palestijnsekinderencoalitie.org
Addameer Prisoner support & Human Rights Association: www.addameer.org
DocP, St. Diensten en Onderzoek Centrum Palestina: www.docp.nl
Een Ander Joods Geluid: www.eajg.nl
Stop the Wall: https://www.stopthewall.org
Amnesty Nederland: www.amnesty.nl
The East Jerusalem YMCA: https://www.ej-ymca.org
YWCA in Palestina: http://www.ywca-palestine.org
Zochrot:  Aandacht voor de Nakba voor Israëliërs. https://zochrot.org/ 
Machsom Watch: Mensenrechtenorganisatie van vrouwelijke vrijwilligers die o.m. dagelijks toezicht houden bij checkpoints : https://machsomwatch.org
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2020 Vrouwen in het zwart, All rights reserved.