Vrouwen in het Zwart Amsterdam

 

houden een wake op vrijdag 6 november 2020
van 12:45 tot 14:00 u.
op de Nieuwmarkt in Amsterdam
komt allen
(met mondkapje en houd  1,5 meter afstand in acht).

NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS
Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza


Four
                           children from a
                           family of eleven
                           people, left
                           homeless after
                           demolishment Kirba
                           Wadi Jhish
Dakloze kinderen zoeken troost bij elkaar op de resten van hun verwoeste woning in Khirbet Wadi Ejheish nabij Hebron, 6 aug. 2020 photo © Youth Of Sumud

Olijvenoogst
Afgelopen maand is de olijvenoogst begonnen en deze vreedzame bezigheid lokt altijd weer veel agressie en fysiek geweld uit van joodse kolonisten.
Boomgaarden worden geplunderd of ondergestroomd met rioolwater, olijfbomen omgehakt of in brand gestoken, oogsten en werktuigen gestolen, olijvenplukkers fysiek aangevallen en mishandeld. Sinds 7 oktober hebben minimaal 25 van dit soort geweldsincidenten plaatsgevonden, zijn honderden bomen vernield en enkele tientallen Palestijnse boeren mishandeld, meestal voor de ogen van Israëlische militairen, die pas ingrijpen als de kolonisten in het nauw dreigen te komen.
Aan het begin van de olijvencampagne verklaarde de Israëlische overheid 300 hectare Palestijnse landbouwgrond tot gesloten (militair) gebied. Daarmee verhinderde zij dat Palestijnen hun boomgaarden konden betreden en kregen kolonisten vrij spel.
Van de 14.000 hectare Palestijnse landbouwgrond die zich tussen de afscheidingsbarrière en de Groene Lijn (grens 1949-1967) bevindt mag een groot deel slechts 2x per jaar door de eigenaren bezocht en om bewerkt worden.


Trump of Biden?
Voor ons mag het veel verschil maken, maar voor de Palestijnen maakt het weinig uit.
Ook Joe Biden is altijd pro-Israël geweest en zijn running mate Kamala Harris heeft van oudsher zeer sterke banden met Israël.
Toch lijkt er een lichtpuntje: op de valreep voor de verkiezingen heeft Harris verklaard dat een eventuele regering Biden de hulp aan Palestijnen zal hervatten en uitbreiding van de nederzettingen zal afwijzen.
Maar helaas worden niet alle vóór verkiezingen gedane beloften nagekomen.
Bij het uitkomen van deze nieuwsbrief zal bekend zijn of het duo Biden/Harris überhaupt in staat zal zijn enige verkiezingsbelofte waar te maken.


Normalisering gaat niet zo gesmeerd als Trump dacht
Na de Verenigde Arabische Emiraten [VAE] en Bahrein heeft alleen [ het door Trump daartoe zwaar onder druk gezette Noord-] Soedan aangekondigd de betrekkingen met Israël te zullen normaliseren, in ruil voor Amerikaanse economische steun en het geschrapt worden van de Amerikaanse lijst van landen die terrorisme steunen.
Alle andere Arabische landen wijzen normalisering resoluut af of kijken tenminste de kat uit de boom. Vooral Saoedi-Arabië hult zich in stilzwijgen: de kwestie is een heet hangijzer tussen vader (koning) Salman en zoon (kroonprins) Ibn Salman.


De voortgaande de-facto annexatie van de Westelijke Jordaanoever
Als één van de voorwaarden voor normalisering hadden de VAE en Bahrein bedongen dat Israëls annexatieplannen voor delen van de Westelijke Jordaanoever zouden worden stopgezet. Maar in feite zijn de plannen alleen maar uitgesteld en gaat de annexatie op de grond (vernielen van Palestijnse huizen, landroof, uitbreiding van nederzettingen en ongelimiteerde huizenbouw voor joodse Israëli’s) in verhoogd tempo dóór.

Dag voor dag verslag   -  3 t/m 31 oktober 2020
met verwijzing naar Nederlandstalige opiniestukken.

3 oktober

 Archieffoto
                         onontplofte
                         clusterbom
Archieffoto van onontplofte Israëlische clusterbom aangetroffen in 2006 in GAZA

Armenië heeft zijn ambassadeur uit Israël teruggeroepen in verband met Israëlische wapenverkopen aan Azerbeidzjan. Later is een verboden clusterbom van Israëlische makelij gevonden die door Azerbeidzjan was afgeworpen boven Nagorno Karabach.

5 oktober - Palestinian lives matter

Khairi Hanoun

Inzake de mishandeling van de zestigjarige Palestijn Khairi Hanoun, die tijdens een vreedzame demonstratie ernstig werd mishandeld door Israëlische militairen, heeft de militaire rechtbank een uitspraak gedaan: 1 maand en 1 dag celstraf, plus een voorwaardelijke celstraf en een boete van 250 euro. Voor het slachtoffer welteverstaan, niet voor de dader!

6 oktober
De Tsjechische president Milos Zeman wil de ambassade van zijn land naar Jeruzalem verplaatsen. Zeman staat al lang bekend als voorstander van deze verhuizing, maar tot dusverre wilde de premier niet breken met het standpunt van de EU in deze kwestie.
Tsjechië, Polen, Hongarije en Slowakije vormen als de zogeheten Visegrad-landen een stevige Israël-lobby binnen de EU.

7 oktober
Er lijkt een lichtpuntje voor de Palestijnen in de wijk Issawiyah in Oost-Jeruzalem te gloren aan de horizon. Het Israëlische stadsbestuur heeft een plan opgesteld om bestaande woningen die zonder (moeilijk verkrijgbare) vergunning zijn gebouwd met terugwerkende kracht te legaliseren. Uitbreiding van de wijk, i.v.m. de natuurlijke aanwas, ligt moeilijk omdat de enige beschikbare grond in de buurt, de helling van de berg Scopus, 15 jaar geleden is aangewezen als nationaal park, met de expliciete bedoeling de uitbreiding van Palestijnse wijken te verhinderen. De enige mogelijkheid is nog om in de hoogte te bouwen.
Helaas zijn plannen en goede voornemens nog geen werkelijkheid.

9 oktober

kolonist
                          verwond kleuter

Op de weg tussen Bethlehem en Hebron gooiden joodse kolonisten stenen naar Palestijnse auto's: een eenjarige peuter raakte gewond aan het hoofd.

10 oktober
Israëlische marineschepen hebben opnieuw vissers uit Gaza aangevallen.
De vissersboten bevonden zich op 3 mijl afstand van de kust, binnen de door Israël ingestelde, om de haverklap veranderende visserijzone.

 

Video van door
                          kolonisten
                          geruïneerde boer
 
15 oktober
Een schooltje dat onlangs, met financiële steun van Europa,  in één nacht werd opgetrokken in Ras al-Tin, dreigt alweer gesloopt te worden door Israëlische autoriteiten. Israël is, als bezettingsmacht, verplicht zorg te dragen voor goed onderwijs, maar doet het tegenovergestelde.
Staat van beleg schreef deze maand een analyse "Het vernietigen van EU steun" over Palestijnse bouwwerken die met donorgeld zijn betaald en door Israël werden gesloopt of in beslag werden genomen.

16 oktober
In de nacht van woensdag op donderdag heeft het Israëlische leger 24 Palestijnen gearresteerd, waaronder 12 minderjarigen uit Issawiya (Oost-Jeruzalem).

17  oktober   -   Nog eens 2700 woningen in nederzettingen erbij
Op dezelfde dag dat het Israëlische parlement (met uitzondering van de Gezamenlijke 'Arabische' lijst) de normaliseringsovereenkomst met de VAE en Bahrein goedkeurt, wordt de bouw van nog eens Israëlische 2700 woningen op de WJO goedgekeurd.
Pikant feit: 962 van deze woningen zijn gepland in nederzettingen die volgens het Plan Trump binnen een toekomstige Palestijnse staat zouden komen te liggen.
Als de VAE en Bahrein al ooit geloofd zouden hebben dat hun akkoord met Israël de Palestijnen zou helpen, dan moeten hun nu toch de schellen van de ogen vallen. Maar van die kant komt geen enkel commentaar, terwijl ze voor hun ogen bedrogen worden.


Israël heeft de confiscatie van 11.000 dunams (ca. 1100 hectare) Palestijnse grond in het noorden van de Jordaanvallei aangekondigd. Het zou om een natuurgebied gaan, maar dat zijn smoesjes. De grond zal straks dienen ter uitbreiding van de nabijgelegen joodse nederzettingen Rotem, Maskiyot, en Mesovah.
onderschrijf
                            de boycott
Israël weigert de toegang voor medewerkers van het VN Hoge Commissariaat voor de Mensenrechten. Van reeds in Israël werkzame medewerkers worden de visa niet verlengd.
De maatregel zou te maken hebben met de zwarte lijst van bedrijven die samenwerken met illegale nederzettingen op de WJO en de Golan Hoogte, die in februari van dit jaar door de VN-mensenrechtenorganisatie werd gepubliceerd.
 

20 oktober
3 Palestijnse huizen in Silwan (Oost-Jeruzalem) staan op de nominatie voor vernietiging, zogenaamd wegens het ontbreken van een bouwvergunning. De huizen staan er al meer dan 10 jaar en er wonen 76 Palestijnen. Silwan behoort bij de zgn. Stad van David. De kolonistenorganisatie Elad loert op Palestijnse huizen in het kader van de verjoodsing van deze Palestijnse wijk.

In 2018 werd Aisha al-Rabi (47) terwijl zij naast haar echtgenoot in de auto zat, getroffen door een steen. De verdachte is een toen 16-jarige Israëli, wiens DNA op de steen is aangetroffen. De rechtszaak wordt, wegens de leeftijd van de verdachte, achter gesloten deuren behandeld. Dat maakt een vergelijking met de behandeling van Palestijnse minderjarige verdachten moeilijk.

22 oktober
Afgelopen nacht zijn bij invallen van het Israëlische leger 23 Palestijnen gearresteerd In Hebron, Ramallah, al-Bireh, Jenin, Nabloes en Bethlehem. Onder hen bevinden zich tenminste twee minderjarigen van 16 jaar.

De regering Trump overweegt om te goeder naam en faam bekendstaande mensenrechtenorganisaties, zoals Amnesty International, Human Rights Watch en Oxfam op een lijst van antisemitische organisaties te plaatsen. Minister van Buitenlandse Zaken Pompeo heeft verklaard dat deze stap wordt genomen in het kader van de herverkiezing van president Trump, om stemmen van pro-Israëlische en evangelische kiezers te winnen.

Zeven verpleegkundigen uit Gaza, die al 20 jaar in dienst zijn van het Palestijnse Makassed-ziekenhuis in Oost-Jeruzalem, zijn ontslagen omdat Israël hun geen uitreis- en werkvergunning meer wil geven.
Zij werkten doordeweeks in Jeruzalem en gingen in het weekend terug naar hun familie. Maar al sinds maanden werken zij op vrijwillige basis in klinieken en ziekenhuizen in Gaza, doorbetaald door het Makassed-ziekenhuis, dat hen nu, bij gebrek aan financiële middelen, ontslagen heeft. In 2018 trok de regering Trump haar financiële steun aan ziekenhuizen in Oost-Jeruzalem in. Hoewel de medische nood in Gaza nijpend is, kunnen de verpleegkundigen daar geen vast werk vinden. De werkeloosheid in Gaza is bijna 50%.

23 oktober
In al-Lubban (ten zuiden van Nabloes) hebben kolonisten uit de illegale Israëlische nederzetting Elya rioolwater geloosd in Palestijnse olijfboomgaarden. Ook strooiden zij spijkers op de weg naar het Palestijnse dorp Qaryut.

25 oktober
De 18-jarige Amer Snobar uit Yatma, ten zuiden van Nabloes, is door Israëlische soldaten doodgeslagen. Over aanleiding en omstandigheden wordt niets vermeld. Volgens een legerwoordvoerder had de jongen 'bij een achtervolging zijn hoofd gestoten'.
Het Palestijnse ministerie voor Buitenlandse Zaken heeft opgeroepen tot een internationaal onderzoek door het ICC naar de dood van Snobar.

26 oktober
In Salfit, in het noorden van WJO, hebben kolonisten uit de illegale nederzetting Ariel en militairen met bulldozers 60 olijfbomen vernield.

Israëlische troepen hebben een woning in at-Tayba (bij Jenin) verwoest. Om de gebruikelijke reden (smoes): geen vergunning. De eigenaar verloor het bewustzijn toen hij machteloos moest toekijken. Ook in Wad al-Awar ten zuiden van Hebron is een huis verwoest.

28 oktober
Musa Abu Alia, een Palestijnse boer uit al-Mughayir, trof zijn boomgaard, die hij slechts tweemaal per jaar mag bezoeken om te bewerken, in deze staat aan: 100 olijfbomen met kettingzagen omgezaagd. Het gebeurt elk jaar rond het oogstseizoen. Van de 600 olijfbomen die hij in 1982 plantte, zijn er nog 15 over.

In Wad Abu Hindi is een Palestijnse bedoeïenenfamilie uit haar huis gezet, dat daarna met een bulldozer is verwoest. De bedoeïenen in Wad Abu Hindi, bij de illegale Israëlische nederzetting Keidar, zijn de Israëlische autoriteiten al lang een doorn in het oog.

De 74-jarige Farouk Jubran, die sinds jaar en dag in Oost-Jeruzalem woont, is in één klap zijn zorgverzekering, pensioen én verblijfsvergunning voor Jeruzalem kwijt. Bij controle bleek zijn water- en stroomverbruik te laag, reden om aan te nemen dat hij enige tijd elders heeft vertoefd, wat niet vreemd is voor een zorgbehoeftige, zieke oude man.
Hij moet nu 50.000 sjekel (12.500 euro) aan ontvangen pensioenuitkering terugbetalen, plus enkele tienduizenden shekels aan sociale uitkeringen. En de 45.000 sjekel voor een operatie moet hij ook zelf ophoesten. Hoewel Israël Oost-Jeruzalem na de oorlog van 1967 annexeerde, kregen de Palestijnen die er woonden géén Israëlisch burgerschap maar een verblijfsstatus. Als zij voor kortere of langere tijd uit de stad vertrekken vervalt deze.

29 oktober - Filmcensuur in Israël
In de Knesset wordt een resolutie voorbereid om vertoning van de documentairefilm 'Jenin Jenin' van regisseur Mohammed Bakri (2002) te verbieden. Deze 18 jaar oude documentaire geeft een beeld van de verwoestingen in het vluchtelingenkamp Jenin tijdens de Tweede Intifada. De film werd kort na verschijnen ook al eens verboden, maar dit verbod werd toen teruggedraaid door het Israëlische Hooggerechtshof.

In Jaloud, ten zuiden van Nabloes, hebben kolonisten uit de nabijgelegen illegale nederzetting Ahia bij een nachtelijke strooptocht materialen en gereedschappen gestolen nodig voor de olijvenoogst. Tijdens de oogst laten de boeren hun gereedschappen meestal 's nachts achter op het land.

 
Al-Jalama
                         checkpoint
Palestinian workers wait to cross the Israeli-controlled Al-Jalama checkpoint as they head to work in Israel, near Jenin in the Israeli-occupied West Bank May 2, 2019
[File: Raneen Sawafta/Reuters]
30 oktober
Drie minderjarige Palestijnse jongeren zijn gewond geraakt tijdens een beschieting door Israëlische soldaten bij het Jalama checkpoint in het noorden van de Westelijke Jordaanoever. De aanleiding van het incident is niet bekend. Het Jalama checkpoint is de trieste overgang waar veel Palestijnse arbeiders passeren.

31 oktober
In een zojuist verschenen rapport van Save the Children wordt het lot beschreven van kinderen in Israëlische gevangenschap.
De onderzoekers spraken met meer dan 470 kinderen op de WJO die tijdens de afgelopen 10 jaar in een gevangenis hebben gezeten, de cijfers stemmen niet hoopvol, eruit blijkt dat:

• 81% fysiek werd mishandeld en 89% te maken kreeg met verbale mishandeling
• 52% werd bedreigd met mishandeling van hun familieleden
• 86% te maken kreeg met een vernederend lichamelijk onderzoek (zogeheten visitaties)
• 88% geen goede gezondheidszorg kreeg, ook niet wanneer daar specifiek om werd gevraagd
• Bijna de helft (47%) geen contact mocht hebben met een advocaat.

kindermishandeling


Nieuws voor filmliefhebbers: de vernieuwde database van films over Palestina, de Palestijnen en het Palestijns-Israëlisch conflict is online. Er wordt dagelijks aan gewerkt om deze actueel te houden.

https://www.palestinecinema.com/

palestine-cinema


 
 
Agenda

Evenementen die ook voor Vrouwen in het Zwart interessant zouden kunnen zijn, raadpleeg voor (veel) meer informatie de site van het
Nederlands-Palestina Komitee 
Podcast:
podcasts Kristel vertelt over de olijfoogst.
Zij neemt ons mee in de geschiedenis
van de olijfboom en Palestina.

Zij spreekt met Palestijnen die olijven aan het plukken zijn op het land.

En vertelt over olijfolie, maar ook over de impact van de bezetting op het kunnen oogsten van de olijven.

Een podcast die het beluisteren waard is.
 
>  
Luister hier 12 november
Documentaire vertoning
 
2000
                             terrorists-
                             film On-line Screening
Donderdag 12 November, 19.30 – 21.00 CET

Moderator:  Sue Blackwell (BDS NL)
Introduction and Q&A by Peter Speetjens and Hanro Smitsman.

2000 Terrorists is een documentaire over de nasleep van het beruchte bloedbad dat plaatsvond in Sabra en Shatila, twee Palestijnse vluchtelingenkampen in Beiroet.

Voertaal: Engels, Nederlandse ondertiteling.

Organisatie: BDS-Nederland i.s.m. project Kunst, Solidariteit en Palestina.

> Lees verder


Amsterdam t/m 3 januari
Tentoonstelling:
Eye Amsterdam: Trembling Landscapes

trembling
                          landscapes

Eye Filmmuseum presenteert een groepstentoonstelling waarin enkele van de meest vooraanstaande film- en videokunstenaars uit de Arabische wereld het onderwerp landschap verkennen.


The Power of Poetry
Three Generations is the title track of the new 13 track album
of Rafeef Ziadah


power-of-poetry
You can pre-order the album now and support this work @ https://www.pozible.com/profile/rafeef-ziadah


Nieuwsberichten van The Rights Forum
nieuwsoverzicht-TRF

Maandoverzichten Staat van Beleg
staatvanbeleg
                         maandoverzicht
                         augustus

Lees het laatste nieuws bij  : 

  >   Nederlands Palestina Komitee
  >   DocP/BDS Nederland

  >   The Rights Forum    
  >   Nieuwsbrief van Plant Een Olijfboom  
  >   Plant een olijfboom op Facebook
  >   Staat van Beleg op Facebook


Doorlopende ISMactiviteit:

Als Internationale Vrijwilliger naar Palestina.
De International Solidarity Movement (ISM) is in 2001 opgericht om het Palestijnse maatschappelijke verzet te ondersteunen en te verstevigen door daadwerkelijk naast Palestijnen te staan. Dit hebben we ruim 18 jaar lang met succes gedaan en zullen dat blijven doen.

Meldt je aan voor een oriëntatiegesprek, indien je geïnteresseerd bent om het werk van ISM te steunen en als vrijwilliger naar Palestina te gaan. Meer informatie vindt je op de website van

ISM-Nederland
. Het is het belangrijk om dit te steunen.

 

Er is weer, lieve vriendinnen en vrienden, veel te doen,
dus kom vrijdag naar onze wake !
En
blijf helpen, het is zo nodig!

 

Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza  NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS
PMRSVeel dank weer voor al jullie donaties de afgelopen tijd. Wat nog steeds heel erg nodig is voor de duizenden gewonden die sinds het begin van de terugkeermarsen, gevallen zijn. Sinds de enorme verwoestingen van de slachtpartij in 2014, toen volgens de UN 120.000 privé huizen verwoest werden, zijn er slechts 71.000 herbouwd, omdat Israël o.a. de invoer van cement verbiedt. Aan 12.000 huizen wordt gewerkt en er moeten nog zeker 57.000 woonhuizen gebouwd worden. De Gazanen leven 10 jaar korter dan Israëliërs en de babysterfte is hoger dan vòòr 2014. Er zijn constante stroomstoringen: Beit Hanoun Hospital  kan geen patiënten meer behandelen, wegens tekort aan brandstof voor de generatoren. Ook het Al-Durra kinderziekenhuis dreigt gesloten te worden. Voor deze tekorten zijn Israël zowel als de Palestijnse Autoriteit verantwoordelijk. Daarnaast het totaal vervuilde water en de overstromingen. Dit alles maakt het leven voor de mensen in Gaza steeds ondraaglijker. Daarbovenop inmiddels de Covid-19 Pandemie waarbij iedereen z'n hart vast houdt.

Nadat ook jullie laatste donaties zijn verwerkt is nu in totaal al meer dan €14.328,91 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al heel lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheidswerkers  die de - door decennia lange Israëlische militaire bezetting - verwaarloosde gezondheidsinfrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGO’s van Palestina. Zie: http://www.pmrs.ps. Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het  totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis]. 

Willen jullie ook PMRS steunen?  Maak geld over naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094 o.v.v. PMRS

        ISRAEL: 
 • Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
 • Weg met de annexatie muur - The wall must fall
 • Beëindig de bezetting van de Westoever, Jeruzalem en omsingeling van Gaza
 • Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
 • Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
 • Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken

  EU en Nederland:
 • Stop de militaire samenwerking met Israël.  Stel een wapenembargo in:  http://www.stopwapenhandel.org/Israel-Nederland-training
 •  Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op
Uw gift is ook heel welkom voor o.a het onderhouden van onze site, het maken van spandoeken en flyers. Maak uw donatie over op Triodos bank nr.NL47TRIO0786821094. t.n.v. Vrouwen in het Zwart Amsterdam.

Graag al uw mails, reacties sturen naar: info@vrouweninhetzwart.nl  website: www.vrouweninhetzwart.nl.
Het Internationale Netwerk Women in Black, bestaat sinds 1990, maar is als beweging begonnen in Israël toen Israëlische vrouwen met de Palestijnse Vrouwen Vredesbeweging het initiatief namen om samen protestwakes te houden. In januari 1988, een maand na het uitbreken van de eerste Intifada, stonden de eerste vrouwen al in Jeruzalem te demonstreren tegen de door Israël bezette Palestijnse Gebieden: De eerste wake tegen de Israëlische bezetting van de Westoever en Gaza was een feit. In Nederland waren de eerste vrouwen al in januari 1990 op het Spui aanwezig. Meer dan 25 jaar nu al, op één periode na, toen de Oslo Akkoorden ons ten onrechte hoop gaven, houden we in Amsterdam maandelijks wakes, net als in 6 andere Nederlandse steden. [adressen hieronder]. In de hele wereld vinden wekelijks / maandelijks Vrouwen in het Zwart wakes en solidariteits-acties plaats. Kijk op onze site  vrouweninhetzwart.nl en op: www.womeninblack.org voor de geschiedenis van Vrouwen in het Zwart internationaal.  
Organisatie Amsterdam:
Sanne van den Bergh
info@vrouweninhetzwart.nl
Iedere 1ste vrijdag van de maand
Tijd: 12.45- 13.45 uur Lokatie vermeld in nieuwsbrief

Organisatie Groningen:
Anja van Zanten
anjavanzanten@hotmail.com 
Iedere zaterdag  in de oneven weken
Tijd: 13-14 uur verzamelen Waagplein
 
Organisatie Haarlem:
Heleen Witte
Haarlem@vrouweninhetzwart.nl
Eerste zondag van de maand 
Tijd: 14-15 uur op de Grote Markt 
Verzamelen voor het Stadhuis.

Organisatie Maastricht:
Frances Scarrott: tel: 06-11307410 
Maastricht@vrouweninhetzwart.nl 
Iedere laatste donderdag v/d maand
(geef je op via e-mail). 
Tijd: 18-19 uur op de markt achter stadhuis
 
Organisatie Utrecht:

Tienta Verlegh tel: 06-439 40 621
 
Informatie over mensenrechten in Israël en de Palestijnse Gebieden:

Vrouwen in het Zwart: www.vrouweninhetzwart.nl
Nederlands Palestina Komitee: www.palestina-komitee.nl
The Rights Forum (NL) https://rightsforum.org/
Boycot Desinvesteren & Sancties: www.bdsmovement.net
Ma'an News Agency: www.maannews.com
Exposing the Israeli occupation industry: www.whoprofits.org
Electronic Intifada: www.electronicintifada.net
Coalition of Women for a Just Peace:  http://www.coalitionofwomen.org
B'tselem Israëlisch mensenrechten comité: https://www.btselem.org
Palestinian Campaign for the Academic & Cultural Boycott of Israel: https://bdsmovement.net/pacbi
Defence for Children Palestina: www.dci-palestine.org
Palestijnse kinderrechten Coalitie: https://palestijnsekinderencoalitie.org
Addameer Prisoner support & Human Rights Association: www.addameer.org
DocP, St. Diensten en Onderzoek Centrum Palestina: www.docp.nl
Een Ander Joods Geluid: www.eajg.nl
Stop the Wall: https://www.stopthewall.org
Amnesty Nederland: www.amnesty.nl
The East Jerusalem YMCA: https://www.ej-ymca.org
YWCA in Palestina: http://www.ywca-palestine.org
Zochrot:  Aandacht voor de Nakba voor Israëliërs. https://zochrot.org/ 
Machsom Watch: Mensenrechtenorganisatie van vrouwelijke vrijwilligers die o.m. dagelijks toezicht houden bij checkpoints : https://machsomwatch.org
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2020 Vrouwen in het zwart, All rights reserved.