Vrouwen in het Zwart Amsterdam

 

houden een wake op vrijdag 3 juni 2022
van 12:45 tot 14:00 u.
op het Spui in Amsterdam
bij het lieverdje

(of vlakbij, als het op het Spui niet kan)

komt allen!

NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS
Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza

Jenin - Jeruzalem - Masafer Yatta


Drie plaatsen waar de afgelopen maand de onderdrukking zich het hardst deed voelen.
Na de aanslagen in Israël de maand ervoor, waar, naast Palestijns-Israëlische staatsburgers, ook Palestijnen van de Westelijke Jordaanoever als dader bij betrokken waren, heeft het Israëlische bezettingsleger zonder enige terughoudendheid zijn volle geweld losgelaten op de Westelijke Jordaanoever en met name op de stad Jenin en omgeving
Geweldsdaden waarbij burgers het slachtoffer zijn, zijn ontoelaatbaar, of zij nu door Palestijnen of Israëli’s worden gepleegd. Maar door dit zo te formuleren ontstaat er een schijn van evenredigheid en proportionaliteit, waar deze in werkelijkheid totaal ontbreekt: de daden van een tot de tanden bewapende veroveraar, kolonisator, onderdrukker kunnen niet langs dezelfde meetlat beoordeeld worden als die van zijn machteloze slachtoffers.
Dat de proportionaliteit volledig zoek is blijkt wel uit de aantallen slachtoffers. Staatsterreur is óók terreur, ook als die wordt begaan in uniform en met geavanceerd wapentuig.

 
Shireen

  al-Jazeera-journalist Shirin Abu Aqleh

Over de gehele Westelijke Jordaanoever zijn de afgelopen maand meer dan honderd Palestijnen opgepakt. Daarbij zijn ook veel onschuldige slachtoffers gevallen. De meest bekende van hen was al-Jazeera-journalist Shirin Abu Aqleh.
Naar inmiddels wel vaststaat is zij gedood door een Israëlische kogel die niet verdwaald was tijdens een schotenwisseling, maar bewust is afgevuurd. Er is onderzoek gedaan door Palestijnse en Israëlische mensenrechtenorganisaties (al-Haq en B’Tselem) en van onverdachte zijde door de Amerikaanse nieuwszender CNN, allen met dezelfde conclusie: er is door een Israëlische militair gericht geschoten, zonder dat er op dat moment sprake was van een vuurgevecht. Ook de onafhankelijke internationale onderzoeksorganisatie Bellingcat heeft een onderzoek verricht. Het Israëlische leger weigert zelf een onderzoek te doen. Reden: er is géén vermoeden van een misdrijf en het leger is bang dat een onderzoek alleen maar tot onrust in eigen gelederen zal leiden. De beslissing van de Palestijnse Autoriteit om in het onderzoek niet samen te werken met het Israëlische leger is dus terecht genomen.
Israëlische onderzoeken naar misdragingen van het Israëlische militairen leiden in 99% procent van de gevallen zelfs niet tot een symbolische veroordeling.
Iedereen heeft de onterende taferelen tijdens de begrafenis nog op zijn netvlies staan. Het bewijs van totaal gebrek aan respect voor haar maar ook voor het Palestijnse volk.
De legereenheden die dagelijks op de Westelijke Jordaanoever huishouden zijn berucht om hun racisme en wreedheid. Of het nu gaat om arrestaties van verdachten (ook kinderen), om het afsluiten van dorpen en steden, om de uit-huis-zettingen en de verwoesting van Palestijnse huizen, het innemen van Palestijnse landbouwgrond, het vernietigen van boomgaarden en oogsten: overal vallen doden en gewonden.
*
Lees ook het artikel dat Shireen in 2016 schreef, over de rol van de berichtgeving in de Media gedurende de Palestijnse volksopstanden. (vertaald door deWereldMorgen vertaaldesk)

Jeruzalem
Video opent
                            in nieuw
                            venster
Een beweging voor exclusief joodse suprematie, Lehava,  heeft aangekondigd op Jeruzalem-dag (30 mei) een begin te zullen maken met de vernietiging van de Rotskoepel moskee en de bouw van een joodse tempel.
Tijdens de provocatieve vlaggenmars dwars door de Oude Stad van Jeruzalem zijn minstens 24 Palestijnen gewond geraakt. Op de gehele WJO vielen 163 gewonden bij protesten tegen de Israëlische Jeruzalem-dag.
zionistische-vlaggenmars


Masafer Yatta
Masafer Yatta
Na 20 jaar juridisch getouwtrek heeft het Israëlisch Hooggerechtshof ingestemd met de uitzetting van ca. 1.300 Palestijnse bedoeïenen verspreid over acht dorpen in het gebied van Masafer Yatta, de heuvelachtige streek ten zuiden van al-Khalil/Hebron om plaats te maken voor 'Firing Zone 918', een schietbaan voor het Israëlische leger. Deze nomadendorpen bestonden al vóór de Israëlische veroveringsoorlog van 1967. De bewoners zijn niet van plan vrijwillig te vertrekken, maar, op het ergste voorbereid, begonnen de herders alvast vroegtijdig hun schapen te scheren. Op 8 mei werd in het dorp Tiwani het eerste huis verwoest. De protesterende bewoner werd door soldaten mishandeld. Twee dagen later is in hetzelfde dorp  het huis van de in Israël gedetineerde Mohammad Fadel Rab‘i, waar zijn vrouw met vier kinderen verbleef, met de grond gelijkgemaakt.
Sindsdien heeft Israël er geen gras over laten groeien. Afgelopen week werden 11 huizen en bedrijfsruimten in Fakhiet verwoest en raakten 17 leden van de extended familie van Mohammed Ayoub in een half uur dakloos. Zij moeten nu samen in één tent bivakkeren.
In het nabijgelegen al-Majaz werden 9 gebouwen platgebulldozerd onder toeziend oog van het Israëlische leger en politie.
In de VS hebben parlementsleden en burgers een petitie gericht aan het Congres en minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, om de uitzettingen in Masafer Yatta te stoppen.
Elke verandering door een veroveraar in een bezet gebied anders dan voor het welzijn van de bewoners is een oorlogsmisdaad.

sabotage-met-graafmachines
Israëlische graafmachines bezig met het onbruikbaar maken van een weg in Masafer Yatta

Kolonisatie
nederzetting
Op 12 mei heeft Israël de bouw van meer dan 4.000 nieuwe kolonistenwoningen op de Westelijke Jordaanoever aangekondigd.


Nakba
Nakba
                           historische foto
Op 14 mei was het 74 jaar geleden dat David Ben Goerion Israël uitriep tot de joodse natiestaat. Ruim 700.000 Palestijnen werden etnisch gezuiverd en vluchtten het land uit, ruim 500 Palestijnse dorpen werden verwoest.
Vandaag de dag beheerst Israël 87% van het grondgebied van historisch Palestina en ook de overige 13% wordt volledig gecontroleerd door het Israëlische bezettingsleger.
In het historisch Palestina (van de Zee tot de Rivier) wonen net iets meer Palestijnen dan joden, maar volkomen rechteloos onder Israëlische overheersing.
Nakba
                           herdenking Den
                           Haag

Op verschillende plekken in Nederland werden Nakba-herdenkingen gehouden, o.a. in Den Haag.

Mohammed al-Halabi
Tweet Lynn
                           Hastings
Twitterbericht van de Deputy Special Coordinator for the Middle East Peace Process, Lynn Hastings

Het moet zo ongeveer de 170e keer zijn dat Mohammed al-Halabi voor de rechtbank is verschenen en wéér is zijn nu 6 jaar durende detentie verlengd met 6 weken zonder een uitspraak van de rechtbank.
Hij wordt beschuldigd van het doorsluizen van tientallen miljoenen dollars van zijn werkgever de ngo World Vision naar Hamas. Maar Wordl Vision zegt dat in de 10 jaar dat Halabi voor hen werkte het totale budget niet meer dan 22,5 miljoen bedroeg en dat elke cent is verantwoord.


Wopke in Palestina
Wopke
                             in Palestina

Wopke Hoekstra op bezoek bij zijn Palestijnse collega Riyad al-Malki in Ramallah

Israël heeft de Nederlandse ambassadeur op het matje geroepen omdat de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra, tijdens zijn bezoek aan Israël en de Palestijnse Gebieden ook heeft gesproken met de Palestijnse mensenrechtenorganisatie al-Haq, die door Israël zonder enig bewijs op de lijst van terreurbewegingen is gezet.
„Er is geen enkel Europees land, of de Verenigde Staten, dat tot dezelfde conclusie is gekomen als Israel”, aldus Hoekstra.


Delegatie Europees parlement geweigerd in Israël
Manu
                             Pineda
Voorzitter Manu Pineda van de Europese delegatie

Israël laat een delegatie van het Europese parlement niet toe door de voorzitter de toegang te weigeren. De Spaanse Manu Pineda is communist en heeft enige tijd in Gaza gewoond en gewerkt. Israël beschuldigt hem van sympathie voor / banden met een terroristische organisatie. Door hem te weigeren als leider van een delegatie ven het Europese parlement schept Israël doelbewust een diplomatiek incident met de EU.
De beslissing is genomen terwijl EU-parlementsvoorzitter Roberta Metsola op het punt stond naar Israël af te reizen voor een tweedaags bezoek aan Israël en de Westelijke Jordaanoever.
Zij zou er goed aan hebben gedaan haar bezoek te cancelen of af te breken.

Israel-EU
Maar in plaats daarvan heeft Roberta Metsola, niet zonder interrupties, de Knesset toegesproken. Toen zij verklaarde dat de EU de tweestatenoplossing blijft steunen, brak er gekrakeel uit en schreeuwde het extreemrechtse parlementslid Itamar Ben Gvir dat Jeruzalem niet te koop is. Maar ook van links kwamen er interrupties.
Metsola, die ondanks de weigering van Israël om een EU-parlementsdelegatie toe te laten, haar bezoek niet opschortte, heeft ook een bezoek aan de Palestijnse president Abbas afgelegd.


Suriname opent ambassade in Jeruzalem (of toch niet?)
israel-suriname
Op een zeer pikant tijdstip, de dag na de anti-Palestijnse racistische demonstratie van extremistische joden in Jeruzalem, kondigt de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin, de opening van een ambassade in Jeruzalem aan. Zijn Israëlische collega, Lapid, bood in ruil Israëlische hulp aan voor het door overtstromingen geteisterde Suriname.
Deze stap van de Surinaamse regering wordt in eigen land als controversieel ervaren.
Volgens persbureau ANP ziet de Surinaamse regering zelfs af van het openen van een ambassade in de Israëlische stad. "Ik zal op korte termijn met tekst en uitleg komen", zei minister Ramdin in een reactie. Hij laat in het midden wat de status van het plan is.
Een partijgenoot van Ramdin dreigde vandaag uit de fractie VHP te stappen als er daadwerkelijk een ambassade wordt geopend in Jeruzalem. Ook door de Surinaamse Islamitische Vereniging is verontwaardigd gereageerd, die vraagt de regering het voornemen "in ernstige heroverweging te nemen". Zo'n 20 procent van de Surinaamse bevolking is moslim.

Palestijnse slachtoffers
Walid
                         al-Sharif
Op 14 mei overleed Walid al-Sharif (23) in het Israëlische Hadassah ziekenhuis. Op vrijdag 22 april werd hij tijdens botsingen met de Israëlische politie bij de Aqsa-moskee in het hoofd geschoten en ondanks zijn ernstige verwonding niet zachtzinnig afgevoerd.
Bij zijn begrafenis raakten 10 Palestijnen gewond door het optreden van het Israëlische leger.

Daoud
                           Zubeidi


Op 15 mei is Daoud Zubeidi, die twee dagen tevoren in gewonde toestand door Israëlische troepen was gearresteerd, overleden. Hij was een broer van Zakaria Zubeidi die vorig jaar in het nieuws kwam als één van de uitbrekers uit de Gilboa-gevangenis.Op 21 mei is de minderjarige Amjad al-Fayed (17) in Jenin bij een nieuwe inval van het Israëlische leger in die stad gedood. Bij de aanval raakte een 18-jarige Palestijn zwaargewond.
 
 
Amjad al-Fayed
Amjad al-Fayed

 
Ghaith Rafiq
                           YameenOp 25 mei is de 16-jarige Ghaith Rafiq Yameen bij het Graf Van Jozef in Nabloes door Israëlische soldaten doodgeschoten.
Toen Ghaith Rafiq Yameen in ziekenhuis was doodverklaard verzamelden zijn klasgenoten zich voor het ziekenhuis om afscheid te nemen.Ghaith Rafiq Yameen


Zeid Mohammad
                           GhoneimOp 27 mei is de 15-jarige Zeid Mohammed Ghoneim uit het vluchtelingenkamp Dheisheh ten zuiden van Bethlehem door Israëlische soldaten doodgeschoten.
Hij werd geraakt door kogels in rug en nek tijdens wat de Israëlische legerwoordvoerder omschreef als een 'routine-operatie'.
Zeid vormde volgens ooggetuigen geen enkele bedreiging en was ook niet betrokken bij relletjes met het Israëlische leger. Hij was een toevallige voorbijganger die pats boem  werd neergeknald. Volgens zijn vader was zijn droom voetballer te worden. Deze week zou zijn zus trouwen, de bruiloft is uitgesteld.
Tijdens zijn begrafenis waren alle winkels en instellingen in Bethlehem uit protest gesloten.

 
Ghofran
                            WarasnahOp 1 juni hebben Israëlische soldaten de 31-jarige Ghofran Warasnah doodgeschoten bij de ingang van het al-Aroub vluchtelingenkamp bij      al-Khalil/Hebron.
Zij zou de soldaten van het checkpoint bij het kamp met een mes hebben gedreigd.
Pas na 20 minuten kreeg ambulancepersoneel toegang tot het slachtoffer, bij of kort na aankomst in het ziekenhuis is zij overleden. Ghofran was journalist en was half maart vrijgelaten na 3 maanden Israëlische gevangenschap.


Ghofran Warasnah
 
Belangrijk Dossier van het Nederlands Palestina Komitee!

NPK-dossier

                             zomer 2021
In dit dossier over Jeruzalem, de Strook van Gaza en Palestina’48/Israël is een belangrijke, nieuwe ontwikkeling in de strijd van de Palestijnen tegen het zionistische koloniale project in Palestina in kaart gebracht. In genoemde gebieden zijn Palestijnen voor het eerst in jaren gezamenlijk in opstand gekomen.

Voor Palestijnen ..
Lees verder
...
-------------------------------
Waar de mainstream media zich vaak angstvallig in stilzwijgen hullen bewijst blogger, Arabist, journalist en voormalig correspondent Abu Pessoptimist al jaren en iedere keer opnieuw dat die oorverdovende stilte aan het bizarre grenst. Op een dag valt alles dat opgestapeld is misschien een keer op.
 
Blog Abu Pessoptimist
Abu
                             Pessoptimist

Weekberichten  van  The Rights Forum
nieuwsoverzicht-TRF

Maandoverzichten  van  Staat van Beleg
staatvanbeleg
                             maandoverzicht
                             september  

Palestine in Pictures

via The Electronic Intifada
Palestine
                             in Pictures
De afgelopen maand in beelden ...
al-Haq

petition
  TEKEN !https://stopsettlements.org/       
            Bekijk de video        
     dadelactie      
   Koop geen dadels
van
de kolonisatie!


 Medjoul dadels van AH zijn afkomstig van dadelplantages op de bezette Westelijke
 Jordaanoever. Koop ze niet! Bij steeds meer supermarkten kunt u Palestijnse...
Lees verder..
Agenda

tweet

Activiteiten die ook voor Vrouwen in het Zwart interessant kunnen zijn,
raadpleeg voor (veel) meer informatie de site van het
Nederlands-Palestina Komitee


Podcast Serie

 Stories from Palestine
podcast-uit-beit-sahour Luister naar levendige verhalen en inspirerende interviews over de geschiedenis en het cultureel erfgoed van Palestina en de voortdurende strijd voor rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid.

Elke maandag een nieuwe aflevering! (Engels gesproken)Podcasts die het beluisteren waard zijn.
 
>  
Luister hier

 
 
4 & 5 juni Den Haag
Medfest in Amare
Medfest
                             Den Haag

Naï Barghouti, Trio Jourban, Dhafer Youssef: Jazz solos ontmoeten traditionele melodieën en Arabische verzen. Ontdek muziek van contemporary tot klassiek, van Tunis tot Beirut bij Medfest in Amare...
> Lees verder..

Elke woensdag Palestine Film Institute Online
PFP
                             Palestina Film
                             Festival
een nieuwe film
> Lees verder..


  donderdag 30 juni   Boekbespreking
  ‘The beauty of your face’ van Sahar Mustafah

Diasporaliteratuur

Boekbespreking voor lezers en belangstellenden, georganiseerd door het platform Diasporaliteratuur
> Lees verder..


Lees het laatste nieuws bij  :

jabalya

Het negenenveertigste nummer van de Jabalya nieuwsbrief met o.m. een interview met Mohamed Azaiza een medewerker uit Gaza van Gisha een israëlische mensenrechtenorganisatie die i.h.k.v Shelter City drie maanden in Nederland was. Verder een vertaald artikel van...

  >   Laatste nieuwsbrief van Plant een Olijfboom
  >   Plant een olijfboom op Facebook
  >   Staat van Beleg op Twitter
  >   Laatste nieuwsbrief van Palestina-Solidariteit.be

 
Doorlopende activiteit:

   
  Als Internationale Vrijwilliger naar Palestina.

Kids in
                             KhalilDe International Solidarity Movement (ISM) is in 2001 opgericht om het Palestijnse maatschappelijke verzet te ondersteunen en te verstevigen door daadwerkelijk naast Palestijnen te staan. Dit hebben we ruim 18 jaar lang met succes gedaan en zullen dat blijven doen.

Meldt je aan voor een oriëntati
egesprek, indien je geïnteresseerd bent om het werk van ISM te steunen en als vrijwilliger naar Palestina te gaan. Meer informatie vindt je op de website van    ISM-Nederland.  
Het is het belangrijk om dit te steunen.
 

 
Er is weer, lieve vriendinnen en vrienden, veel te doen,
dus kom vrijdag naar onze wake !
En blijf helpen, het is zo nodig!


Geef een donatie voor Palestinian Medical Relief Society in Gaza  NL47TRIO0786821094 Vrouwen in het Zwart o.v.v. PMRS
PMRSVeel dank weer voor al jullie donaties de afgelopen tijd. Wat nog steeds heel erg nodig is voor de duizenden gewonden die sinds het begin van de terugkeermarsen, gevallen zijn. Sinds de enorme verwoestingen van de slachtpartij in 2014, toen volgens de UN 120.000 privé huizen verwoest werden, zijn er slechts 71.000 herbouwd, omdat Israël o.a. de invoer van cement verbiedt. Aan 12.000 huizen wordt gewerkt en er moeten nog zeker 57.000 woonhuizen gebouwd worden. De Gazanen leven 10 jaar korter dan Israëliërs en de babysterfte is hoger dan vòòr 2014. Er zijn constante stroomstoringen: Beit Hanoun Hospital  kan geen patiënten meer behandelen, wegens tekort aan brandstof voor de generatoren. Ook het Al-Durra kinderziekenhuis dreigt gesloten te worden. Voor deze tekorten zijn Israël zowel als de Palestijnse Autoriteit verantwoordelijk. Daarnaast het totaal vervuilde water en de overstromingen. Dit alles maakt het leven voor de mensen in Gaza steeds ondraaglijker. Daarbovenop inmiddels de Covid-19 Pandemie waarbij iedereen z'n hart vast houdt.

Nadat ook jullie laatste donaties zijn verwerkt is nu in totaal €15.493,91 euro overgemaakt aan PMRS in Gaza, via de Sticht. Groningen-Jabalya, die al heel lang een goede relatie heeft met de Palestinian Medical Relief Society in Gaza. PMRS is een onafhankelijke seculiere basisorganisatie, opgericht in 1979 door een groep van vrijwillige Palestijnse dokters en gezondheidswerkers  die de - door decennia lange Israëlische militaire bezetting - verwaarloosde gezondheidsinfrastructuur, wilden verbeteren. Het is een van de grootste NGO’s van Palestina. Zie: http://www.pmrs.ps. Blijf geven s.v.p., het is zo nodig, ook door het schandalige westerse zwijgen over de enorme humanitaire crisis in het  totaal verwoeste Gaza, waar honderdduizenden mensen medische zorg nodig hebben en een dak boven hun hoofd [minstens 200.000 mensen nog steeds zonder huis]. 

Willen jullie ook PMRS steunen?  Maak geld over naar Vrouwen in het Zwart: NL47TRIO0786821094 o.v.v. PMRS

        ISRAEL: 
 • Stop de slachtpartijen in Gaza en landconfiscaties in Palestijns gebied
 • Weg met de annexatie muur - The wall must fall
 • Beëindig de bezetting van de Westoever, Jeruzalem en omsingeling van Gaza
 • Ontruim alle sinds 1967 gestichte nederzettingen
 • Erken het recht op terugkeer van Palestijnse vluchtelingen
 • Jeruzalem, hoofdstad voor twee volken
 • Stop de illegale tegenwerking van de vreedzame BDS acties
  [Boycot Divestment & Sanctions]


  EU en Nederland:
 • Stop de militaire samenwerking met Israël. 
 • Stel een wapenembargo in:  Stopwapenhandel
 • Schort het Europese Associatieverdrag met Israël op
Het Internationale Netwerk Women in Black, bestaat sinds 1990, maar is als beweging begonnen in Israël toen Israëlische vrouwen met de Palestijnse Vrouwen Vredesbeweging het initiatief namen om samen protestwakes te houden. In januari 1988, een maand na het uitbreken van de eerste Intifada, stonden de eerste vrouwen al in Jeruzalem te demonstreren tegen de door Israël bezette Palestijnse Gebieden: De eerste wake tegen de Israëlische bezetting van de Westoever en Gaza was een feit. In Nederland waren de eerste vrouwen al in januari 1990 op het Spui aanwezig. Meer dan 25 jaar nu al, op één periode na, toen de Oslo Akkoorden ons ten onrechte hoop gaven, houden we in Amsterdam maandelijks wakes, net als in 6 andere Nederlandse steden. [adressen hieronder]. In de hele wereld vinden wekelijks / maandelijks Vrouwen in het Zwart wakes en solidariteits-acties plaats. Kijk op onze site  vrouweninhetzwart.nl en op: www.womeninblack.org voor de geschiedenis van Vrouwen in het Zwart internationaal.  Lees meer >>>
Wake op het Spui

Organisatie Amsterdam:

Sanne van den Bergh
info@vrouweninhetzwart.nl
Iedere 1ste vrijdag van de maand
Tijd: 12.45- 13.45 uur Lokatie vermeld in nieuwsbrief

Organisatie Groningen:
Anja van Zanten
anjavanzanten@hotmail.com 
Iedere zaterdag  in de oneven weken
Tijd: 13-14 uur verzamelen Waagplein
 
Organisatie Haarlem:
Heleen Witte
Haarlem@vrouweninhetzwart.nl
Eerste zondag van de maand 
Tijd: 14-15 uur op de Grote Markt 
Verzamelen voor het Stadhuis.

Organisatie Maastricht:
Frances Scarrott: tel: 06-11307410 
Maastricht@vrouweninhetzwart.nl 
Iedere laatste donderdag v/d maand
(geef je op via e-mail). 
Tijd: 18-19 uur op de markt achter stadhuis
 
Organisatie Utrecht:

Tienta Verlegh tel: 06-439 40 621
 
Informatie over mensenrechten in Israël en de Palestijnse Gebieden:

Vrouwen in het Zwart: www.vrouweninhetzwart.nl
Nederlands Palestina Komitee: www.palestina-komitee.nl
BDS Nederland (voorheen DocP): https://bdsnederland.nl
The Rights Forum (NL) https://rightsforum.org/
Staat van Beleg: staatvanbeleg.com
Een Ander Joods Geluid: www.eajg.nl
Boycot Desinvesteren & Sancties: www.bdsmovement.net
Palestine News Network: english.pnn.ps
Exposing the Israeli occupation industry: www.whoprofits.org
Electronic Intifada: www.electronicintifada.net
Coalition of Women for a Just Peace:  http://www.coalitionofwomen.org
B'tselem Israëlisch mensenrechten comité: https://www.btselem.org
Academic & Cultural Boycott of Israel: https://bdsmovement.net/pacbi
Defence for Children Palestina: www.dci-palestine.org
Palestijnse kinderrechten Coalitie: https://palestijnsekinderencoalitie.org
Addameer Prisoner support & Human Rights Association: www.addameer.org
Stop the Wall: https://www.stopthewall.org
The East Jerusalem YMCA: https://www.ej-ymca.org
YWCA in Palestina: http://www.ywca-palestine.org
Zochrot:  Aandacht voor de Nakba voor Israëliërs. https://zochrot.org/ 
Machsom Watch: Mensenrechtenorganisatie van vrouwelijke vrijwilligers die o.m. dagelijks toezicht houden bij checkpoints : https://machsomwatch.org
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2020 Vrouwen in het zwart, All rights reserved.